Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
ne zdej v depro pa čist črnogledo čeprav se nobemu res ne da več.

počivauček je zdej ključ do rešitve. če se 11 oz 12 ne odpre sem precej prepričan da ne bo več sodeloval v vladi in gremo na volitve. to je pa tudi nekaj dobrega? win win več al manj. ali se odpre ali pa gremo na volitve in potem bodo z nami lepo komuniciral pa lepe ukrepe bomo mel.

mau pozitive
"Ne gre za zaprtje države, gre za deset dni prazničnih počitnic."

ps: ne bom kavčar, edino kar se lahko "veselim" v tem lockdownu je manjša gužva na cest. vse ostalo je zame samo minus.
Ma mene že cel teden matra sam to, al mam vse, al nimam, da dokončam projekt. Mal je jeba, da se lotiš montirat vrata, pa ti kej zmanjka, kar si pozabil prej kupit. Prej je bil za to vedno Bauhaus, zdej bo pa zaprt.... o_O

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
A ti javim našo DDV št al si jo boš sam poiskal na netu? Pa matr no, saj to smo že 100X napisali: poveš eno z interneta sneto davčno št. kupiš na njih, plačaš in vržeš račun v koš za smeti. Nobenemu se nič ne zgodi - edino garancije imaš krajše in manjšo možnost vračila!

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Tehnične trgovine (in vrtnarije) so izjema. Letos bo trava in vrt prav posebej lepo urejen. Hmmm, kako IJJ skrbi za moje bivalno okolje :cheer: :evil:

1617183173939.png

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: Ginginova in Matey

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Ja vidim zdaj, tud Topdom ima na prvi strani...ostajamo odprti.... No pol se pa zame nič ne spremeni.....

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Ma mene že cel teden matra sam to, al mam vse, al nimam, da dokončam projekt. Mal je jeba, da se lotiš montirat vrata, pa ti kej zmanjka, kar si pozabil prej kupit. Prej je bil za to vedno Bauhaus, zdej bo pa zaprt.... o_O
delam čist normalno oz kdaj celo več (po urah, učinkovitost je padla sploh v zadnjih 2 mesecih) tako da nobenega večjega projekta zame :(

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.576
4.723
113
V Bauhausu sem bil prejšnji vikend in je taka gužva, da se moraš dobesedno gnesti med policami. Nobenega štetja ljudi pred vhodom ali kaj podobnega. Medtem ko folk stoji v dolgih vrstah pred malimi štacunami...ki so jih sedaj zaprli. Dejansko kdo misli, da je lockdown usmerjen v zmanjševanje okužb?

Dodatno sem imel z dvema majstroma zmenjen obisk v naslednjem tednu in me oba obvestita, da s fizičnimi osebami ne smejo sedaj delati, ampak lahko rečem, da pridejo na firmo oz. je "nujni" obisk in potem pridejo lahko tudi k fizični osebi. Skratka vse skupaj je brez veze. Razen otrok, ki so spet najebali in njihovih staršev, drugega učinka ni. Šole bomo zapirali zadnje in jih prve odpirali...šala leta.

2. okt 2007
3.868
2.387
113
tudi Angležem je z angleškim sevom uspelo krivuljo obrniti navzdol. Koliko je k temu pripomoglo njihovo učinkovito cepljenje, vendar nekaj že....

19. jul 2007
2.894
1.609
113
tudi Angležem je z angleškim sevom uspelo krivuljo obrniti navzdol. Koliko je k temu pripomoglo njihovo učinkovito cepljenje, vendar nekaj že....
Predvsem cepljenje, UK je nad 50 % cepljenih + preboleli. Tukaj se že počasi pogovarjamo o kolektivni imunosti.

Če bi pa njim začelo število okužb konkretno naraščati, pa bi bila panika (vsaj pri meni).

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in Matey
19. jul 2007
2.894
1.609
113
Predvsem cepljenje, UK je nad 50 % cepljenih + preboleli. Tukaj se že počasi pogovarjamo o kolektivni imunosti.

Če bi pa njim začelo število okužb konkretno naraščati, pa bi bila panika (vsaj pri meni).
Na Madžarskem kljub visoki precepljenosti, največ mrtvih do zdaj
Več kot dva milijona ljudi je bilo na Madžarskem cepljenih z dvema odmerkoma cepiva proti covidu-19. Kljub temu pa so v zadnjem dnevu potrdili 302 smrtna primera zaradi te smrtonosne bolezni, največ do zdaj.

302 smrti je enako kot 61 pri nas (se pravi, mi še vedno držimo dnevni rekord).

Ker me je zanimalo sem pa šel pogledat podatke za UK in HU in so zelo zanimivi podatki.
- cepljenje deluje
- ko greš proti 50 % lahko začneš kaj realnega pričakovat, prej ne
- nisem pa uspel preveriti delež posameznih cepiv, HU cepijo tudi s Sinopharm (ki pa ima učinkovitost malo nad 50 %, kar je očitno velika žalost). Samo po deležu cepljenja HU ne bi smelo iti tako slabo.

coronavirus-data-explorer (7).png

coronavirus-data-explorer (6).png
coronavirus-data-explorer (5).png

• Všeč mi je
Reactions: cappy

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.006
113

Sicily: False data on the pandemic sent to Iss. Councilor Razza intercepted: 'Let's spread the dead​

They would have altered the data on the pandemic (by changing the number of positives and swabs and sometimes also that of deaths) directed to the Istituto Superiore di Sanità, conditioning the measures adopted to contain the spread of the virus. With this accusation the carabinieri of the Nas of Palermo and of the Provincial Command of Trapani have carried out a precautionary measure under house arrest against some belonging to the Regional Department for Health Activities and Epidemiological Observatory (Dasoe) of the Department of Health of the Sicilian Region .

Nazadnje urejeno:
2. okt 2007
3.868
2.387
113
madžari cepijo s kitajcem, angleži pa večino AZ. Dejansko je UK uporabila največ cepiva od AZ, pa me zanima, ali se tudi pri njih pojavljajo težave s strdki tako množično kot v DE?

19. jul 2007
2.894
1.609
113
madžari cepijo s kitajcem, angleži pa večino AZ. Dejansko je UK uporabila največ cepiva od AZ, pa me zanima, ali se tudi pri njih pojavljajo težave s strdki tako množično kot v DE?
Sem že par dni nazaj napisal.
Poročanih stranskih učinkov AZ v UK je mnogo manj kot v DE ali NOR. Strokovnjaki se sprešujejo, ali je dejansko temu tako (ker bi pomenilo, da se stranski učinki res izrazito razlikujejo pri različnih starostnih skupinah) ali je razlog samo v drugačnem poročanju (ali celo nespremljanju stranskih učinkov v UK).

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113