Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.009
9.536
113
Okolica SLO - zanimivo dogajanje. Upam, da se mi ne bomo pridružili zabavi.
Glavni Alter epidemiologi, kaj pravijo površine pod krivuljo, kaj pravijo podatki o prekuženosti, .... kako so ključni naslednji 14 dnevi.

Kot zanimivost, 7-dnevno povprečje okužbe je skoraj identično v Slo in IT (v Slo celo za odtenek slabše), je pa res da so trendi RES drugačni (kar je jasno bolj relevantno).
Poglej priponko 43510

Poglej priponko 43509
Ja pa a ne vidiš razlike med nami in ostalimi tam od 5. januarja dalje?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Pri nas smo imeli "srečo", ker smo se čez zimo že skoraj prekužili in precepili rizične skupine.

Novih valov je tako skoraj nemogoče pričakovati, oz nas s tem še samo strašijo, da lahko izvajajo represijo. Seveda bodo okužbe še tako visoke, dokler se bodo izvajali testi, ampak največji point - padec hospitalizacih, pa se bo dogajal še naprej.

Edino, če bo kdo imel interes spet vse zapreti jeseni...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Če je to vra
A tko ko v bosni smo se prekuzili?

Če je to vprašanje na mene, ne vem kako so se v bosni?

Ampak pri nas je imel kovid že marsikdo, DSOji so precepljeni, tisti najbolj rizični pa tudi že umrli.
Zdaj se cepi učitelje, na silo, da bodo kao šole odprte lahko, ampak ok..zgleda jih to ne moti in pridno nastavijo rokico.

Bo pa seveda potrebno še naprej redno cepiti najbolj rizične s phejzerjem, dokler ne bo virus tako zmutiral, da ne bo več nevaren in bo padel na raven "letne gripe".

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kako pa je v Bosni?

Pred tedni so nekateri pisali, da so v bosni že prekuženi in v Sloveniji. Da vse pada, da ne bo več povečanja okuženih, da je to to. Naravna imunost. Tudi bosanci niso kao znali razložiti zakaj se število okuženih zmanjšuje.

no.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Število okuženih ni merodajen podatek, ker je soramezno s števili testov.

Hospitalizacije so važne in pri nas pada.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Če pa je lockdown zaradi tega, da ne preobremenimo zdravstvenega sistema.

Torej dokler zdr. sistem handla, je čisto vseeno št okuženih, ali?

Vsako leto je verjetno na tisoče okuženih z gripo, pa se nič ne dela lockdownov, ker se pač pohendla tisti mesec, dva...prepove se edino obiske, kak DSO zapre, ipd.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Jaz sem mu omenil prekuženost, saj to ne pomeni da ne boš več fasal virusa, ampak da ga bo telo samo "rešlo", ker je imunski sistem že pripravljen.

In vsako leto bo število okuženih visoko, ker je pač virus med nami in bo.

Smisel je, koliko bo potrebno okuženih v bolnico, nič drugega.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in p4pe
19. jul 2007
2.896
1.609
113
Število okuženih ni merodajen podatek, ker je soramezno s števili testov.

Hospitalizacije so važne in pri nas pada.
Število okuženih ni sorazmerno s številom testov.
Če bi bilo to res, bi septembra 2020 imel 2000 testov in in 400 okuženih (pa jih je bilo 40), oziroma bi imel februarja 2021 6000 testov in 240 okuženih (pa jih je ~ 1000).
Drži, da obseg testiranja ima tudi (majhen) vpliv na število okuženih, ampak daleč najbolj pomemben vpliv na število potrjenih okuženih ima pa širjenje virusa med samo populacijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Sorazmeren je, ni pa vedno ta % enak.

"lani" se je pač testiralo bolane in smo zato bili pri 20%+, zdaj pa se že bolj premika množica testiranje "vse tudi zdrave". K slednjemu so pripomogli tudi hitri testi.

Sem siguren, če bi imeli en dan 50k PCR testo, da bi bilo okuženih 8000. Ker virus pač kroži, čeprav je zdaj že tudi tak letni čas, ko jakost tega že "naravno" pada.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in jendomen

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Sorazmeren je, ni pa vedno ta % enak.

"lani" se je pač testiralo bolane in smo zato bili pri 20%+, zdaj pa se že bolj premika množica testiranje "vse tudi zdrave". K slednjemu so pripomogli tudi hitri testi.

Sem siguren, če bi imeli en dan 50k PCR testo, da bi bilo okuženih 8000. Ker virus pač kroži, čeprav je zdaj že tudi tak letni čas, ko jakost tega že "naravno" pada.

Če bi bilo to res kar praviš potem bi na HAT testih potrdili dnevno kakih 30 k okuženih kar jih pa ne. In so že delali po 50k HAT testov + 4500 PCR pa je bilo skupaj 750 okuženih (npr 1 marec).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
v takem primeru mislim da če boš nehal spamat v vseh covid temah bo več kot dovolj.
Zmenjeno. Posledično od tebe pričakujem isto, če se bo moja napoved uresničila.

Za enkrat pa nam tudi okužbe še vedno padajo. In to konkretno. Včeraj 770, prejšnji četrtek 883.

Nazadnje urejeno: