Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.017
113
Danes je prva obletnica c19 natega

V šoli od hčere (2. razred) se močno pozna, kdo se je ukvarjal z otroci pri šoli od doma, kdo pa ne. Ker učiteljica je predala vse na starše, pisna navodila kaj kje kako, brez nekih klicev, video razlag itd... In si se dejansko moral angažirati in razložiti otroku in ga naučiti. Včasih je bilo časa več, včasih manj, doma smo si razdelili po predmetih. Jaz matematiko, žena slovenščino, ostalo mešano.

Zdaj so pisali pisni test matematika. Tamala je imela vse prav, se mi je zdelo nekako logično sej sva to se učila. Je pa rekla, da je bilo precej sošolcev, ki so imeli skoraj vse narobe, pa veliko takšnih, ki so imeli pol testa narobe, zelo malo takšnih, ki so imeli vse prav.
Svojo plačo je tudi nakazala staršem ?

Jp, padlo iz vcerajsnjih 485.

Hocem na TV Logarjevo, da nam razlozi, katera strokovna skupina je bila za podaljsanje policijske ure in to v obstojcem casovnem intervalu in s cem je to utemeljila.
Strokovna skupina je samo potemkinova vas, o vsem odloča grasuplejski obramboslovec..

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.017
113
Oklahoma gre po poti Teksasa, Mississippi-ja

Wyoming isto

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.017
113
7oqmnv0c69m61.jpg

So še kje padal/ležali po tleh ?
Če ne, potem so kitajci lagali, kdo bi si mislil.

• Všeč mi je
Reactions: doctorz

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.017
113
Koda:
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=https://steigan.no/2021/03/myndighetene-har-gjort-en-stor-feilvurdering/

Prior to the coronary pandemic , quarantine and shutdowns were not recommended for influenza pandemics. The reason for this was significant human and financial costs of shutdowns and uncertainty regarding the effectiveness of the measures.

Chief physician Næss writes:

There are good biological reasons why shutdowns do not work or can even have a paradoxical effect .

It has been known for many years that the virus mutates. The mutations that most easily infect others will eventually dominate the population. This is elementary Darwinian knowledge and has been known for a long time.
Two factors that affect the incidence of mutations are how easily they are transmitted to others and virulence (how sick patients become). Shut-offs and other non-pharmacological interventions such as hand hygiene, social distance and sanitary napkins can affect these factors.
Quarantines with quarantine can have the unintended consequence that mutations become more virulent and therefore result in increased mortality. In countries without closures or other measures, it is likely that the least virulent mutations will dominate, as patients with only mild symptoms go to work or school and infect others, who also do not become very ill.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.017
113
Letenje z KLM v Nizozemsko (8 delov)

In order to travel to the #Netherlands by plane, I had to:

have a negative PCR test taken within hours before the flight
wear FFP2 masks during the 12h-flight
have fever tested before entering and after leaving the plane
enter 10 days of quarantine upon arrival

8/: Tests that don't prove that one is sick, masks that don't stop viruses in general, and forced self-isolation with a negative result... ... it seems that besides the flu, common sense has also disappeared within the last 12 months, and I doubt it's coming back anytime soon.

19. jul 2007
2.896
1.609
113
Okolica SLO - zanimivo dogajanje. Upam, da se mi ne bomo pridružili zabavi.
Glavni Alter epidemiologi, kaj pravijo površine pod krivuljo, kaj pravijo podatki o prekuženosti, .... kako so ključni naslednji 14 dnevi.

Kot zanimivost, 7-dnevno povprečje okužbe je skoraj identično v Slo in IT (v Slo celo za odtenek slabše), je pa res da so trendi RES drugačni (kar je jasno bolj relevantno).
1615494018148.png

coronavirus-data-explorer.png

• Všeč mi je
Reactions: cappy

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
V nasprotju s Potrcom sem ze spomladi napovedal, da bomo imeli jeseni štalo. In imel sem prav.
Prav tako sem novembra napovedal, da bodo z novim letom sle stevilke dol in da tretjega vala ne bo.

Za enkrat moje napovedi se drzijo.

Zal pa, kot sem tudi opozarjal, to kar smo imeli novembra in decembra, bi se morali mi iti cez poletje. Imeli bi dosti manj zrtev, bile so pocitnice, torej brez sole in sluzbe so pocivale. Zal.

• Všeč mi je
Reactions: naliM