Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne jst nič ne pritrujem Hojsu samo povem ti kaj so odločili. Jaz bi policisko uro odpravil ampak bi obvezno pustil zaprte lokale po 9h zvečer. Ker vsi vemo kaj bi bil rezultat. Na Irskem je bila kak mesec nazaj objavljena raziskava obnašanja ljudi v lokalih v času kovida. Ko so prišli trezni v lokal (omejitve so seveda bile glede na število in distanco) so se še držali pravil. Po dveh pirih pa veš rezultat. Pri nas ne bi bilo nič drugače.
Katere lokale bi pa pustil zaprte po 9. uri? A niso cel dan zaprti? :sprasujemse:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Pri nas ne, pa drugje tudi ne bodo če bodo šle številke navzdol. Sicer pa mislim da je vsem jasno zakaj je po 9h policijska. Kaj delaš sedaj ponoči zunaj, da rabiš "prostost". Oziroma kaj bi počel če bi bil lahko po 21h zunaj ko je vse zaprto?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.554
-3.740
113
Seveda je tukaj tudi cloveski faktor vmes, pac vsak ni primeren za jemanje brisov. kdor zanika da novi virus obstaja po vsem tem casu je bedak, kdor misli da bomo zaradi njega vsi pocrkali je pravtako bedak.

Pa lp
Meni pa še kar ni jasno, kako človeški faktor najde virus pri tistih zdravih, ki virusa nimajo, da potem hitri test virus zazna in pokaže okužbo ????

Ajd, da človeški faktor virusa ne najde, če je prisoten bi še razumel, kako da ga pa najde če ga ni, mi je pa uganka.
klik

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Neda se mi brat vse solate, bom na kratko napisal. Vitamin D ne pomaga nekaj, andy1 nisi prebolel korone ce nimas niti protiteles, ta virus za zdrave ljudi ni nekaj nevaren. Je pa nekaj novega, sigurno. Folk je ze tok napsihiran s to korono da ze ce so slisali da ima sosed korono dobijo vrocino, pa bili pozitivni ali ne.
Hitri testi so zdaj kar zanesljivi, bili so problemi z dolocenimi proizvajalci. Seveda je tukaj tudi cloveski faktor vmes, pac vsak ni primeren za jemanje brisov. kdor zanika da novi virus obstaja po vsem tem casu je bedak, kdor misli da bomo zaradi njega vsi pocrkali je pravtako bedak.

Pa lp
No, pa se en link:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.282
7.053
113
Učitelji ponekod opozarjajo, da so v šolah pod nenehnimi pritiski zaradi nekaterih staršev, ki nasprotujejo nošenju mask v šolah.
Posamezniki so šli celo tako daleč, da so eni od odvetniških pisarn naročili pravno mnenje, s katerim zatrjujejo, da nošenje mask krši ustavno pravico otrok do nedotakljivosti oziroma telesne in duševne celovitosti. "Ukrepe uvaja vlada in ne šole," pravijo ravnatelji. In poudarjajo, da je nošenje mask solidarnosten ukrep, s katerim skušamo doseči dobro za celotno družbo.

Pravilno da se najame osvetnike, da se ze deco poneumlja pa je visek.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.282
7.053
113
Pri nas ne, pa drugje tudi ne bodo če bodo šle številke navzdol. Sicer pa mislim da je vsem jasno zakaj je po 9h policijska. Kaj delaš sedaj ponoči zunaj, da rabiš "prostost". Oziroma kaj bi počel če bi bil lahko po 21h zunaj ko je vse zaprto?

Cisto vseeno kaj, lahko da gre nekdo na sprehod, nekdo po cike, nekdo na kurbarijo, nekdo se napit.

Dejstvo je da je to skrajno represiven ukrep ki nima pozitivnega vpliva na korona bullshit. Posega v naše ustavne pravice

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in p4pe

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.111
113
Obišči stran
Učitelji ponekod opozarjajo, da so v šolah pod nenehnimi pritiski zaradi nekaterih staršev, ki nasprotujejo nošenju mask v šolah.
Posamezniki so šli celo tako daleč, da so eni od odvetniških pisarn naročili pravno mnenje, s katerim zatrjujejo, da nošenje mask krši ustavno pravico otrok do nedotakljivosti oziroma telesne in duševne celovitosti. "Ukrepe uvaja vlada in ne šole," pravijo ravnatelji. In poudarjajo, da je nošenje mask solidarnosten ukrep, s katerim skušamo doseči dobro za celotno družbo.

Pravilno da se najame osvetnike, da se ze deco poneumlja pa je visek.

Sem bil na roditeljskem ta teden. Sicer proti maskam niso bili, ker še niso v 6-tem razredu. Ampak, kako je pa ena mamica praktično ukradla "šov", da je izlila svoj bes nad tem, kako ni zmogla šolanja od doma in da je bilo vsega preveč, pa da če bo še tako da zahteva, da je snovi manj... Seveda je kuj dobila nekaj somišljenikov, ki so "priznali", da niso zmogli, da so delali samo osnovne predmete ipd... Ne vem, a sem jaz smotan al je folk dejansko nesposoben?

Ob tem naj omenim, da moj mulc večinoma ni imel za 2 uri na dan dela, pa ne naredil vse...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Skrajšanje policijske ure NI enako ukinitev policijske ure.
Upam, da je strokovna skupina nasprotovala iz tega vidika, ker je skrajšanje jebanje folka v glavo. endvatri ti si izzvzet, tebe se ne da.
Lahko bi pa predlagali, da policijska ura traja od 4h do 5h zjutraj. Zagotovo bo pripomogla k izboljšanju stanja epidemije. :nigladek:
Sicer pa izjava znanca: zdaj ni več nobenega razloga, da bi z žurke šel ponoči, zdaj se žurira do jutra :cool:

• Všeč mi je
Reactions: BojanP

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Sem bil na roditeljskem ta teden. Sicer proti maskam niso bili, ker še niso v 6-tem razredu. Ampak, kako je pa ena mamica praktično ukradla "šov", da je izlila svoj bes nad tem, kako ni zmogla šolanja od doma in da je bilo vsega preveč, pa da če bo še tako da zahteva, da je snovi manj... Seveda je kuj dobila nekaj somišljenikov, ki so "priznali", da niso zmogli, da so delali samo osnovne predmete ipd... Ne vem, a sem jaz smotan al je folk dejansko nesposoben?

Ob tem naj omenim, da moj mulc večinoma ni imel za 2 uri na dan dela, pa ne naredil vse...
O jokicah si mislim svoje, res pa je da zdaj učitelji jamrajo, da imajo otroc kar konkretne primanjkljaje, predvsem pa, da so razlike v znanju med otroci ogromne.
Zdajle v marcu so jih na polno zasuli s testi. Razumi kdor more.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in BojanP
19. jul 2007
2.897
1.609
113
Meni pa še kar ni jasno, kako človeški faktor najde virus pri tistih zdravih, ki virusa nimajo, da potem hitri test virus zazna in pokaže okužbo ????

Ajd, da človeški faktor virusa ne najde, če je prisoten bi še razumel, kako da ga pa najde če ga ni, mi je pa uganka.
klik
mirsi tebi marsikaj ni jasno (je pa res da si vrhunski trol)
da trolaš (in da bodo nekateri nasedli) je jasno iz te trditve: " kako da ga pa najde če ga ni,". Nihče ne trdi (to je čisto tvoje podtikanje), da lažno pozitiven test najde virus. Pri lažno pozitivnem testu, pride do tega, da se v enem majhnem okencu pokaže ena mala črtica, pa se ne bi smela.
Če pa hočeš kaj pametnega pokomentirat pa je potrebno vedeti, kako sploh nastane ta črtica, pa kako se test proizvede, ....

Da je zadeva kompleksna lahko vidiš na YT, malo zapacaš test s CocaColo in je že test pozitiven, pa ni kilometre naokoli nobenega virusa. Hitro, se da zafrknti (človeški faktor).

• Všeč mi je
Reactions: BojanP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.282
7.053
113
Ne vem kaj so pričakovali, da bo po 1 letu ne-šole...zdaj bodo pa vsi naenkrat presenečeni in začudeni, da otrokom fali znanje?

Ja dobro jutro...

• Všeč mi je
Reactions: Romzi

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Krivo je ministrstvo.
Že od začetka nas je veliko žnaralo, da je treba dati poudarek na "pomembne" predmete. Namesto tega je mularija konstantno nekaj prčkalai in delali milijon izdelkov: naredi, slikaj, oddaj, fukni-v-kanto, repeat
Najbolj na krščen duš so mi šli predmeti, kjer pouka na daljavo sploh ni bilo, izdelkov pa u 3pm. Pri predmetih, ki imajo letno 35 ur, so že zdavnaj presegli to številko, brez minute pouka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.282
7.053
113
A smo prišli v fazo, kjer se kritizira šole, ravnatelje, učiteljev...namesto da bi se pokazalo s prstom na pravi vir problema: zaprtje šol.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.017
9.538
113
Ocene je treba pridobit, vsi se bojijo ponovnega zaprtja in vsi vejo, da ocenjevanje dela starsev ni realno.
Tak da kaj boš drugega? 3 mesece je še samo casa
Čaki mal, kje ste bli pa prej z ocenami? Ne ga svirat. A zdej se bo pa zezal vse zarad tistih, ki so delal teste namesto sončkov?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.858
2.637
113
.... Jaz bi policisko uro odpravil ampak bi obvezno pustil zaprte lokale po 9h (EDIT: 21h) zvečer. ...
.... Pravi da je kaos, vojska na cestah med pokrajinami, folku se pa jebe. Zvečer vse zaprto izza zaprtih rulet pa slišiš žurke po celi ulici skoraj vsak dan. Policija nejebe prav veliko več. Pravi da so še bolj Balkanci kot smo mi.
...Lahko bi pa predlagali, da policijska ura traja od 4h do 5h zjutraj. Zagotovo bo pripomogla k izboljšanju stanja epidemije. :nigladek:
Sicer pa izjava znanca: zdaj ni več nobenega razloga, da bi z žurke šel ponoči, zdaj se žurira do jutra :cool:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.025
6.210
113
O jokicah si mislim svoje, res pa je da zdaj učitelji jamrajo, da imajo otroc kar konkretne primanjkljaje, predvsem pa, da so razlike v znanju med otroci ogromne.
Zdajle v marcu so jih na polno zasuli s testi. Razumi kdor more.

Ma vse skupaj je odvisno od učiteljev, koliko se jim je dalo ukvarjat z otroki. Večinoma vidim da so učitelji pogrnili na celi črti. Naša na vso srečo ni. Čeprav je letos zaključi in gre v penzijo, se je res potrudla. Pouk je potekal dejansko kot v šoli, le da je razlagala in kazala preko kamere. Moj pubec je do danes spravil skupaj 11 ocen, od tega skoraj vse ustne. Tako da jim ostane še samo nekaj pisnih ocen. Po snovi vidim, da so preko prve tretjine drugega učbenika, tako da po tem sklepam, da ne zaostajajo niti za dan.
Čeprav so vsi jokali kako je doma hudo, se je naš zmrdoval da je konec ukrepov, ker mu je bilo doma vse cool. Tako lahko zagotovo trdim, da se vse da če se hoče. Ne pa da se jamra in stavka s parolami po ulicah. Če bi to energijo preusmerli v zveske in knjige in se vsaj malo potrudili, nebi bilo nobenega problema.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Romzi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.282
7.053
113
Kaj pa tisti otroki, Daco, ki doma sploh niso imeli računalnika, kaj šele interneta?

Kolateralna škoda pač?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Bom dopolnil zgornje: ogromne razlike v znanju so med otroci.
Enako so ogromne razlike tudi med učitelji.
Pri naši bi izpostavil recimo dve učiteljici, o katerih lahko govorim v superlativih, večina je neka srenja žalost, za eno pa lahko rečem da je %&/(&/$%$/&/(#%!!!!!! :-(