Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Čakaj, kaj je zdaj po tvoje - ni vredno spoštovati ukrepov, ker se tebi pa še marsikomu drugemu tako zdi ali so ukrepi nesmiselni, ker ne delujejo kot si prej pisal?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Očitno ne delujejo in niso človeški - mogoče ravno zaradi tega ne?

Ne da se mi zdi, osebne izkušnje tako kažejo, mene in mnogih drugih. Kot sem že rekel, nazadnje mi še zdravnica v UKC rekla "eh.." ko sem jo vprašal o kovidu :)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Ja pa kako ne delujejo, če se ve, da delujejo. Ali si pač s pomočjo kakšne nove študije ugotovil, da higiena kašlja, kihanja, umivanja rok, nošenja mask ter vzdrževanja varnostne razdalje med ljudmi nima nikakršnega vpliva na prenos virusa iz ene osebe na drugo?

In zdaj spet pišeš, da ukrepi ne delujejo ter se jih zato ne izvaja, en post nazaj pa da se jih ne upošteva/izvaja, ker virus sicer lahko povzroči resne posledice ampak ne na takšnem nivoju, da bi jih bilo vredno upoštevati/izvajati.

...come on dude...

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Pri 110 milijonih uradno potrjenih in več kot milijardo in pol projekcijsko potrjenih okužbah v svetovnem merilu, bedaki še vedno mislite, da je dovolj cunja na faci, kihanje v rokav, polivanje z razkužilom in 2m razdalja pa bo rešeno?

• Všeč mi je
Reactions: BojanP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Govorim o ukrepih ala policijska ura, zaprte gostilne, terase, prepoved družanje, da so bile šole zaprte toliko časa, prepoved prehajanja občin, ipd. Ti ukrepi ne sovpadajo s težo okužbe oz posledicami. Te "mini" ukrepe, kar si naštel lahko vsak izvaja sem, če misli, da mu koristijo, brez da se kogarkoli posiljuje v nekaj.

Niso pa delovali, ker smo imeli praktično nespremenjeno stanje od novembra. Če bi delovali, bi se to poznalo v nekaj tednih, kar pa se ni. Zdaj je pač padec, ker je tak naraven potek vsakoletne gripe.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.851
-8.618
113
Niso pa delovali, ker smo imeli praktično nespremenjeno stanje od novembra. Če bi delovali, bi se to poznalo v nekaj tednih, kar pa se ni. Zdaj je pač padec, ker je tak naraven potek vsakoletne gripe.
Tam kjer so se jih dejansko držali, so imeli padec.
Jasno kranjskim darjanom je to pretežko, zato smo tam, kjer smo

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Govorim o ukrepih ala policijska ura, zaprte gostilne, terase, prepoved družanje, da so bile šole zaprte toliko časa, prepoved prehajanja občin, ipd. Ti ukrepi ne sovpadajo s težo okužbe oz posledicami. Te "mini" ukrepe, kar si naštel lahko vsak izvaja sem, če misli, da mu koristijo, brez da se kogarkoli posiljuje v nekaj.

Ja, te mini ukrepe lahko izvaja vsak brez težav - če hoče oz. se tako odloči - ampak je prevelik % naroda mislil, da jim ne koristijo in je posledično prišlo do situacije, kjer se je celoten narod posiljevalo z bolj strogimi (smislenimi pa tudi nesmiselnimi) ukrepi.

• Všeč mi je
Reactions: darjan in Pbutec

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.284
-2.490
113
Logar, Travnikova, Simoniti, Koritnikar, Vizjak.... So vsi zatrdili, da so se držali vseh ukrepov nijz in vseh vladnih odlokov, pa so se kljub temu okužili. Le kako to? zna kdo obrazložit?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Če se spustim na tvoj primitven nivo še ne pomeni, da sem se razburil. Za mojo cunjco pa ne skrbi, je vedno tako kot mora biti, ko je temu primerna situacija saj so mi stvari za razliko od tebe in podobnih povsem jasne.
Nič ti ni jasno. In jaz sem spisal normalno, ti pa žalil nazaj, ker pač drugega ne znaš. Upoštevaš ukrepe, super. Jest tudi, pa ne mislim, da imam palico v riti kot ti.

Še vedno vam ni jasno, da je po enemu letu hudih ukrepov še posebej v butasti Evropi rezultat podn. Podn. Kar jasno pomeni, da cunjce in razkužilo, da ne omenjam ostalih nebuloz pač ni dovolj, če popolnoma ne ustaviš življenja in dela, kar si nihče ne more več privoščit.

Virus gre čez vse, države v dobro ljudi kradejo, lažejo in zavajajo, ranljivi pa umirajo. Odrešilo jih bo cepivo, kjer bodo pravi služili milijarde. Ti pa misliš, da si ne vem kaj naredil s cunjo. Nehaj se slepit in zlezi iz luknje.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.284
-2.490
113

Ukrepi so delovali tako, da se je virus zaradi ukrepov še bolj širil.
Takoj, ko so del ukrepov ukinili, je število okuženih začelo padat. Če bi ukrepi (občine, šole.., ) res preprečevali širjenje virusa, bi sedaj ko so ukrep odbremzali, moralo število okuženih naraščat in ne upadat. A ni to logično ?

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.605
707
113
Gripa in koronavirus se razlikujeta po načinu prenosa okužbe
O podobnosti gripe in koronavirusa smo se pogovarjali z dr. Mojco Matičič, infektologinjo in vodjo klicnega centra za informacije o koronavirusu o aktualnih vprašanjih, povezanih z epidemijo koronavirusne bolezni

Februarja lani, tik pred epidemijo koronavirusne bolezni, je bil vrh obolevanja za sezonsko gripo, ki je skoraj zdesetkala prisotnost otrok v vrtcih in šolah. To leto pa se zdi, da gripe tako rekoč ni oziroma je njena prisotnost minimalna. Na vprašanje, ali je to zasluga ukrepov, ki smo jih v celotno družbo uvedli, dr. Mojca Matičič, infektologinja in vodja klicnega centra za informacije o koronavirusu o aktualnih vprašanjih, povezanih z epidemijo koronavirusne bolezni, odgovarja: "Če pogledamo slovenske podatke o gripi – zadnji teden januarja nič, prvi teden februarja nič. Letos gripe sploh še nismo imeli. Ampak mislim, da cepljenje proti gripi ni razlog, da je ni." Saj ...

"Za gripo vemo, da so nosilci otroci, žrtve pa starejši. Otroci so glavni prenašalci gripe, pri covidu-19 pa niso, saj imajo v dihalih bistveno manj receptorjev za ta virus, poleg tega pa so študije pokazale, da ima do 40 odstotkov teh otrok že protitelesa iz preteklih prehladov."

Kot pravi dr. Matičič, so pri gripi in covidu-19 zaščitni ukrepi enaki, ampak pomembno vlogo igra aerosol, torej način prenosa okužbe. Pri gripi takšen način prenosa ni tako pomemben, kot je pri koronavirusu, zato je zelo pomembno, da prostore redno prezračujemo (študije so izračunale, da bi bilo idealno, da to storimo vsaj šestkrat na uro) in nosimo maske, ki dobro tesnijo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Nič ti ni jasno. In jaz sem spisal normalno, ti pa žalil nazaj, ker pač drugega ne znaš. Upoštevaš ukrepe, super. Jest tudi, pa ne mislim, da imam palico v riti kot ti.

Še vedno vam ni jasno, da je po enemu letu hudih ukrepov še posebej v butasti Evropi rezultat podn. Podn. Kar jasno pomeni, da cunjce in razkužilo, da ne omenjam ostalih nebuloz pač ni dovolj, če popolnoma ne ustaviš življenja in dela, kar si nihče ne more več privoščit.

Virus gre čez vse, države v dobro ljudi kradejo, lažejo in zavajajo, ranljivi pa umirajo. Odrešilo jih bo cepivo, kjer bodo pravi služili milijarde. Ti pa misliš, da si ne vem kaj naredil s cunjo. Nehaj se slepit in zlezi iz luknje.
To bo to ja. :valjamse:

Fak no, fail za failom, a to si se prav namerno tako potrudil ali je bil zgolj slučaj? Smeha polna skleda zvečer pred spanjem, odlično, hvala ti za to. :aplauz:

Na, še enkrat, morda ti tokrat uspe:
Če je cilj upočasnitev prenosov je cunja na faci, kihanje v rokav, polivanje z razkužilom in 2m razdalja res povsem dovolj.

• Všeč mi je
Reactions: Pbutec

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Gor so govorili o nemogočih ukrepih, ki se jih ne da držat in je vse skupaj brezveze. Oni z vso resnostjo predlagajo zračenje 6x na uro sredi zime, dobre maske, ki bi jih moral menjat na 2 uri, pa dajmo rečt raje na vsako uro, da bo res držalo. E to so tisti nemogoči ukrepi, pa se slišijo zelo preprosto. Dodatno je smeh o otrocih, ki ne prenašajo virusa naokoli kot odrasli, pa jih cel svet, še posebej pa mi, zapiramo kot podgane, v šoli, ki se je z muko celo odprla, pa delajo z njimi kot, da so tempirane bombe.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
To bo to ja. :valjamse:

Fak no, fail za failom, a to si se prav namerno tako potrudil ali je bil zgolj slučaj? Smeha polna skleda zvečer pred spanjem, odlično, hvala ti za to. :aplauz:

Na, še enkrat, morda ti tokrat uspe:
Pa ti debilu še vedno ni jasno, da tvoje upočasnjevanje ne deluje? Si opazil cifre pri nas in po svetu? Si pogledal cifre v državah, kjer ukrepov praktično ni v primerjavi z nami? Si prebral mnenja strokovnjakov o učinkih cunjic in podobnih ukrepov? O tem, da imaš lahko cunjico na ksihtu in noge v lavorju razkužila, pa boš v pisarni z okuženim isto fasal? Odhahljaj se na kahlo pa spat.

• Haha
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.624
15.672
113
Daj še kaj v svojem normalnem slogu spiši no, da pokažeš kako ti kulturno razlagaš zadeve. Morda mi bo pa potem jasno, če mi zaenkrat še ni :zmaga:

• Všeč mi je
Reactions: Pbutec