Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.230
7.039
113
Ja, zaprte šole pa še najmanj, pa najbolj jebejo deca na ta račun.

Komot bi držali frizerje, fitnese, ipd še vedno zaprte, pa bi raje šole prvo odprli.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver in ncnifrej

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.230
7.039
113
Premier Janša in predstavniki vzgoje in izobraževanja razpravljajo o vnovičnem odprtju vsaj dela vzgojno-izobraževalnih ustanov. Vrnitev v šolske klopi prihodnji teden kot kaže ni prav verjetna, epidemiološka slika v državi se namreč poslabšuje, je dejal Krek. Da so slabe številke "račun" za sproščanje ukrepov med prazniki (mimo vladnega "semaforja"), za katerega so vedeli, da bo prišel, je dejal premier. Spomnimo, da je vlada pred vrnitvijo otrok v šole odpirala trgovine z oblačili in fitnes studie, premier pa zdaj zatrjuje, da je šolstvo prioriteta pri sproščanju. Ter da bi lahko zdajšnje vračanje v šole kasneje pomenilo šolanje na daljavo do aprila.

Pomeni najmanj kritične skupine se bo še kar izoliralo.
Mogoče je pa to taktika, da se pridobi kakšno generacijo čistih fizičnih delavcev, ker imamo preveč previosoko teoretsko izobraženega kadra pri nas?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Na random gobcajo nekaj v 3pyzde brez repa in glave, za lepši vtis pa me frišno sfrizirana opica dnevno ozmerja, da se ne držim pravil. Vsakič grem potem pred ogledalo preverit, če mam korona afro še na istem mestu kot je bila septembra. In se prepričujem da je vse skupaj dobro tako zame kot družbo kot celoto. Ker je žižek že spomladi rekel, da bo lažje zdržat, samo nič mislit in se držat pravil in navodil kakršnakoli že so. Beeee.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Jaz sn reko pred jesenskimi picitnicami se vidimo drugo leto. Vsi so me meli za norega :)
Sem mislil koledarsko leto ne solsko. Zdaj pa glede na prebrano in slišano frocov do septembra ne bo v šolo.
Pa kdo pri pizd* matern* ma korist s tem jebanjem naroda?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Tudi ne vem če obstaja kakšna strategija sproščanja ukrepov okoli tega. Tega ne upa noben sprejet. Enostavno se govori če bo epidemiološka slika omogočala ... zdej naj si pa vsak sam predstavlja kakšna je ta slika.
Imaš strategijo zategovanja ukrepov, ki lepo uspeva, kaj bi pa še rad?
Saj cilj ni, da bi ukrepe nekoč sprostili, ampak da bi jih čimbolj zategnili, da bi nas imeli še na krajši ketni, da pisnit nebi upali.
Cilj je demontaža demokracije in vzpostavitev diktature.
To so sanje vsake vlade in tudi naše. Tu je samo vprašanje časa, koliko se da zategnit, pa da bodo ljudje temu še ploskali. Žaba se počasi kuha.
In to lepo uspeva, protesti so prepovedani, svobode gibanja in govora je vse manj, postali smo poicijska država. vlada si tako utrjuje oblast.....vse pod pretvezo virusa.
O 14-tih dnevih smo poslušali že marca lani.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.230
7.039
113
Je pa zanimivo, da smrtne žrve padajo, zdaj je na "samo" 30 dnevno, prej pa 50, a dela se večja panika.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Ne bi rekel. Sedaj umirajo tisti, pri katerih so okužbe zaznali preden je v Slovenijo prišlo prvo cepivo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
A bi lahk bla to že posledica tega da so vseen cepili nekaj starčkov po DSO jih?
Ne, cepivo rabi 28 dni , da prime (oz da imnuksi sistem razvije protitelesa).
50% starčkov v DSOjih je že prebuženih, naravno.

Bojda se 18.1 2021 odpirajo šole, os/sš.
A v Dedka Mraza tudi verjamete ??