Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.522
113
Majo že, sam kako je to izvedljivo doma pri družini s tremi otroki in še dvema tastarima, ki delata od doma, pa mene zanima. Jest že za jutr nimam pojma kam se nej dam delat.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
To pa napačnega sprašuješ. :zavijazocmi:
S tem da so na Zoomu samo nekateri predmeti, ogleda za nazaj ni ( :sprasujemse: ), ostali predmeti so pa v luftu in sploh še nimajo nič na e-učilnici.
Skratka, ništa novo na zapadu.

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Od 6. do 9.
Jaz tudi zadevo tako razumem, s tem da so tistim ki nimajo opreme, v šoli ponudili tablice.
Neki je. Sam organizacija pa ....
Spet bom pizdil čez iste stvari.
Od 11, 12-letnikov pričakujejo, da se sami poštimajo in organizirajo, sami (tisti ki naj bi jih - med drugim tudi tega - učili) pa padejo ravno na tem segmentu.
In še na kakšem, ki naj bi ga - po njihovo - mulci morali obvladati.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.522
113
Nakonc bo spet vse letel na moj pa še kakšen mail......Tist urnik in grožnje s prijavo na socialno bodo poniknile. :nigladek: Zanimiv, na srednji strojni nima noben od učiteljev težav z računalniško pismenostjo.....Kle pa,,,,ubibože.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
In juhuhu gremo spet čez učitelje, namesto nad dejanske krivce - ministrstvo in ravnatelje (in deloma občine).

Jaz sem moji celo poletne najedal ali so se kaj zmenili kako bodo jeseni/pozimi,ko bo spet lockdown. Seveda nič od nič in je spet “sama” in bo šla komunikacija kakor si bodo starši zaželeli - mail,Viber, Whatsapp, zoom in ravno sedaj izvedel - SMS, ker ena mama ne zna drugo uporabljati, če bo tudi razredna stopnja šla na daljavo
Seveda šola ne udari po mizi in stopi v podporo učiteljem, ampak pričakuje, da se bodo znašli. Mrš in taka organizacija.
Aja - sicer je do takrat še dva tedna - a nekako ne verjamem, da bo kaj od organizacije.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
Ne pozabimo, da nekateri učitelji na predmetni stopnji imajo tudi nižje razrede, ki so še v šoli. Torej, eno uro odpredava v učilnici, lavfa v drugo učilnico in tam vse prištima za zoom, potem spet nazaj na naslednjo uro v drugo učilnico, vmes pa še vaje nalaga... Starši doma pa tudi imajo več kot enega otroka v šoli in še svoje službe... Plačani so pa itak premalo, da bi se ukvarjali s 25 do 30 sončkov namesto njihovih staršev. Če pa imaš normalne starše in otroke in učitelje, se pa marsikaj da.

• Všeč mi je
Reactions: zino

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
za to je krivo ministrstvo in ravnateljstvo posamezne šole. Na gimnaziji katero tamali obiskuje so takoj po spomladnaski krizi začeli delat ne tem, brez da bi čakali na ministerstvo. In šli so dol z arnes platforme ravno zaradi takih bedarij. Otroke so začeli že 1. septembra na to pripravljat. Danes vse zrihatano u nulo. Razredi, predmeti, povabila v skupine preko teamsa danes 07.10 zrihtano v nulo. Brez enega izpada cel dan, pa je tamali gor visel od 07.10 do 15.00 ure. Že takoj po koncu prejšnjega šolskega leta so planirali blok ure, tako imajo že od štarta tega leta po 2 ali celo 3 ure skupaj in sedaj to na daljavo funkcionira u piko. Tak da ravnatelja za jajca prijet.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ne pozabimo, da nekateri učitelji na predmetni stopnji imajo tudi nižje razrede, ki so še v šoli. Torej, eno uro odpredava v učilnici, lavfa v drugo učilnico in tam vse prištima za zoom, potem spet nazaj na naslednjo uro v drugo učilnico, vmes pa še vaje nalaga... Starši doma pa tudi imajo več kot enega otroka v šoli in še svoje službe... Plačani so pa itak premalo, da bi se ukvarjali s 25 do 30 sončkov namesto njihovih staršev. Če pa imaš normalne starše in otroke in učitelje, se pa marsikaj da.
Pri tamali so so na Zoomu združili paralelki, tako da.....

In juhuhu gremo spet čez učitelje, namesto nad dejanske krivce - ministrstvo in ravnatelje (in deloma občine).

Jaz sem moji celo poletne najedal ali so se kaj zmenili kako bodo jeseni/pozimi,ko bo spet lockdown. Seveda nič od nič in je spet “sama” in bo šla komunikacija kakor si bodo starši zaželeli - mail,Viber, Whatsapp, zoom in ravno sedaj izvedel - SMS, ker ena mama ne zna drugo uporabljati, če bo tudi razredna stopnja šla na daljavo
Seveda šola ne udari po mizi in stopi v podporo učiteljem, ampak pričakuje, da se bodo znašli. Mrš in taka organizacija.
Aja - sicer je do takrat še dva tedna - a nekako ne verjamem, da bo kaj od organizacije.
Maš prav in se strinjam. Za stanje so odgovorni vodstveni kadri. Povsod je tako.
Dost žalostno že to, da ti prvi dan šole na daljavo odpizdi Arnesov sistem. Saj so ja spomladi imeli generalko in par mesecev za priprave. Najbrž jih je presenetilo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.787
113

Pa ne pozabit, da večina manjših šol v slo še vedno nima na voljo računalničarja 100%. Manjše šole imajo srečo, da se jim je nekdo prijavil za tistih 20-30% po sistemizaciji. Pa še ta oseba flika po večih šolah ali pa kombinira z drugimi predmeti (in ima neko drugo smer). Kar v praksi pomeni en dan na eni šoli, potem pa 4 dni nič na tej šoli. Ali pa 2x po 4 ure na teden. Kdo bo nudil podporo učiteljem in učencem? Seveda so na MIZŠ obljubljali kako bo to zdaj pa res rešeno. In smo spet tam kjer smo bli marca. Čeprav je bilo več kot dovolj časa, da se vse uredi. Iz njihove strani je bilo narejeno točno 0 in niti pikice več.
Ampak ja prasci učitlski leni. Komaj so čakali, da lahko spizdijo v karanteno in brezdelje.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic in gr69

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.522
113
Pa ne pozabit, da večina manjših šol v slo še vedno nima na voljo računalničarja 100%. Manjše šole imajo srečo, da se jim je nekdo prijavil za tistih 20-30% po sistemizaciji. Pa še ta oseba flika po večih šolah ali pa kombinira z drugimi predmeti (in ima neko drugo smer). Kar v praksi pomeni en dan na eni šoli, potem pa 4 dni nič na tej šoli. Ali pa 2x po 4 ure na teden. Kdo bo nudil podporo učiteljem in učencem? Seveda so na MIZŠ obljubljali kako bo to zdaj pa res rešeno. In smo spet tam kjer smo bli marca. Čeprav je bilo več kot dovolj časa, da se vse uredi. Iz njihove strani je bilo narejeno točno 0 in niti pikice več.
Ampak ja prasci učitlski leni. Komaj so čakali, da lahko spizdijo v karanteno in brezdelje.
Kaj pa doma? Mater spet sem diplomiru, to pač ni moj področje. Usposobit tri delovne postaje morš bit mal iznajdljiv. Mam spet nov hobi..... Kva pa na kmetih, kako nej tole....

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.953
6.210
113
blizu močvirne prestolnice
ksz
Če bi bilo določenim učiteljem toliko do napredka, bi poskrbeli, če drugega ne pa s stavko. Ah ja, ne gre se za plače, torej ni treba stavkati. Zakaj pa lahko nekje laufa nekje ne? Zamenjava šefa je edina rešitev.
Pri nas laufa ampak očitno so delali na tem in sedaj prek e učilnice in zooma lepo poteka pouk.

• Všeč mi je
Reactions: zoom

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.787
113
Pa ti veš sploh kak dolgo že pizdijo vsi? 20 let.
Pa kak so letos pritisnili starši, mediji in konec koncev ravnatelji.
25 dni nazaj je šel predlog (ki bo zadeve pogojno rešil) v medresorsko usklajevanje.
Če bi imeli voljo bi bila 1. 9. Sistemizacija rešena.
Koliko so iz strani MIZŠ pripravli smernic in izobraževanj za učitelje? 0!

Kot da ti v fabriki rečejo glej vse stroje in robote vam bomo menjali. Enkrat jeseni bojo, ko pridejo jih morete obvladat. Samo izobraževanj nimamo v planu. Pač znajdite se, saj mate navodila na netu.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Pa ti veš sploh kak dolgo že pizdijo vsi? 20 let.
Pa kak so letos pritisnili starši, mediji in konec koncev ravnatelji.
25 dni nazaj je šel predlog (ki bo zadeve pogojno rešil) v medresorsko usklajevanje.
Če bi imeli voljo bi bila 1. 9. Sistemizacija rešena.
Koliko so iz strani MIZŠ pripravli smernic in izobraževanj za učitelje? 0!

Kot da ti v fabriki rečejo glej vse stroje in robote vam bomo menjali. Enkrat jeseni bojo, ko pridejo jih morete obvladat. Samo izobraževanj nimamo v planu. Pač znajdite se, saj mate navodila na netu.
Saj so imeli vajt celo poletje pa bi se ucili- za ucitelje mislim.