Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Koliko od teh 4000 je bilo iz dso in kako drugace hospitaliziranih? In 4000 zal za mene ni resna bolezen, ko vidis demografske podatke.
Resna bolezen je takrat, ko zacnejo umirat zdravi ljudje, in ne le kot izjema

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.332
-2.694
113
Prav perverzno je zahtevati od šolarjev, dijakov in študentov, da se cepijo, v nasprotnem primeru pa bodo imeli šolanje na daljavo. 13 letni Žan naj se cepi, da bo 87 letna Jožica varna. Kam smo prišli kot družba? A je normalno otroštvo, šolanje in druženje z vrstniki v tej državi res tako ničvredno?

Logarjeva spet briljira.
Je povedala, da od osnovnošolcev, ne morejo zahtevat, ker je OŠ obvezna. Bodo pa zahtevali za neobvezne predmete.

Torej Logarjeva meni, da se otroci med obveznim poukom ne morejo okužit, med neobveznimi pa lahko.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
A Logarjeva upa dijakom in študentom objubiti,da če se grejo cepit,bo šola v živo ne glede na epidemiološko stanje v državi.Močno dvomim.
Zagotovo jim lahko obljubi, da če bodo dijaki in študenti pocepljeni, bodo starci lahko v DSO-jih praznovali "veselo jesen" in "martinovo". #vsebokotlani

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Avstrijski mediji poročajo, da je vse več ravnateljev šol zaskrbljenih zaradi odzivov staršev na ukrepe, ki so napovedani pred novim šolskim letom. Doslej so podali že več kot 3600 zahtevkov za izpis iz šole, število pa bi lahko še pred začetkom šolskega leta naraslo na 6000. Največ izpisov so zabeležili v spodnji Avstriji.

Toliko o tem, kako drugje ljudje brez problema sprejemajo to PCT budalaštino in da smo sami mi "balkan".

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.332
-2.694
113
V OŠ pa otroci pri matematiki ne bodo potrebovali PCT pogoja, angleščine se pa brez tega pogoja ne bodo smeli udeležit.

Boste cepili otroke, ki niso nobena ogrožena skupina?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Pri nas je malo večji problem, ker je OŠ obvezna. Ne moreš kar tako izpisati otroka.

Ampak če tokrat ne bodo starši vdarli po mizi, potem pa nam res ni pomoči in lahko se nadejamo lockdowna do poleta 2022, PCT pa vsaj do 2024.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Avstrijski mediji poročajo, da je vse več ravnateljev šol zaskrbljenih zaradi odzivov staršev na ukrepe, ki so napovedani pred novim šolskim letom. Doslej so podali že več kot 3600 zahtevkov za izpis iz šole, število pa bi lahko še pred začetkom šolskega leta naraslo na 6000. Največ izpisov so zabeležili v spodnji Avstriji.

Toliko o tem, kako drugje ljudje brez problema sprejemajo to PCT budalaštino in da smo sami mi "balkan".
To se Avstriji samo balkanci bunijo. Tako kot pri nas, kjer se samo ići bunijo. Hitlerjeva mladina se ne buni.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Pri nas je malo večji problem, ker je OŠ obvezna. Ne moreš kar tako izpisati otroka.

Ampak če tokrat ne bodo starši vdarli po mizi, potem pa nam res ni pomoči in lahko se nadejamo lockdowna do poleta 2022, PCT pa vsaj do 2024.
Tudi pri njih je obvezna. Izpisujejo pa jih iz šolanja na šoli, saj so se odločili za šolanje doma. In ja, tudi pri nas je porast tega.

edit: počakaj da se še naši to spomnejo na obvezno cepljenje otrok, bo tudi pri nas velik izpis (podobno je bilo v vrtcih).

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113

• Všeč mi je
Reactions: darjan

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ravnatelji tulijo da rabijo navodila za odprtje šol.
Predlagam zamenjavo...ravnatelje v prvi razred, učence iz 1 razreda pa nastavimo za ravnatelje. Bo bolj tekoče lavfalo.

E8GrIROXMAAwn-c.jpg

2. okt 2007
3.793
2.268
113
Predlagam zamenjavo...ravnatelje v prvi razred, učence iz 1 razreda pa nastavimo za ravnatelje. Bo bolj tekoče lavfalo.

Poglej priponko 47471

ni smešno, ker to tudi opozarjajo ravnatelji, ki so blizu stranke SDS.

Država sploh nima izdelanih scenarijev, kako se bo postopalo ob okužbah, kdaj se bo zapiralo, kar se sicer ne bi smelo ipd.... in kot so ravnatelji dejali, se bo vse spet delal "ad-hoc", o bodo navodila za ponedeljek prišla v petek ob 15. uri, ali pa še kasneje.... in takšna zmedenost z ukrepi je tudi vzrok, da se je zaupanje v "stroko" zmanjšalo...

• Všeč mi je
Reactions: sad

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.523
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net

Poglej priponko 47471
JE pa tole retweetal dr.IJ, ki očitno razen šal nima drugih navodil za šolnike.
Minisatrica je pa tako ali tako ista kot zlata Janja. Priplezala do vrha in tudi tam ostala koza (Janja je pa GOAT)

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
V OŠ pa otroci pri matematiki ne bodo potrebovali PCT pogoja, angleščine se pa brez tega pogoja ne bodo smeli udeležit.

Boste cepili otroke, ki niso nobena ogrožena skupina?
Prav tako niso ogrožena skupina za celo serijo potencialnih bolezni in jih cepimo od 3 mesecev naprej.