Covid-19 Covid-19 in zmedeni starši/šolarji/uČiteLji

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.360
2.558
113
Kako je 'uspel' bojkot zoooma?
Ima kdo občutek? Koliko vas je pa napisalo opravičilo v primeru bojkota?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
1613082862104.png

Tvoja poanta je pa?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune

Jaz sem sicer odgovarjal uporabniku brane_new ,zakaj je on citiral tvoj in moj post skupaj, je verjetno jasno samo njemu.

Moje mnenje o ljudeh, kateri tlačijo dol in ponižujejo boj otrok in mladine, za nekaj kar je bilo dano vsem ljudem rojenim po 1945, je pa izjemno negativno.

Otroci, kateri v veliki večini ne marajo šole, so se oglasili in povedali svoje mnenje o temu kam spadajo. V evropi in svetu, so njihovi vrstniki vsaj v večini držav, osnovno šolo z redkimi prekinitvami opravljali in opravljajo razmeroma nemoteno. Pri nas pa.....

Osebki z kurjimi možgani pa veselo navijajo za še strožje ukrepe in se smejijo vsem ki ne razmišljajo kot oni.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
to seveda ni res, to je ravno hec, da je v vseh državah po evropi lockdown taki in drugačni, v AT in nemčiji še zdaj niso v šoli, se počasi odpirajo po regijah. Nemčija celo zaprta do 7 marca in te fore.. tako da. povsod je tako, ne samo v Janša sloveniji, kot radi prikazujete, z nevem kakšno agendo, vsaj za malega človeka mi ni jasno.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
to seveda ni res, to je ravno hec, da je v vseh državah po evropi lockdown taki in drugačni, v AT in nemčiji še zdaj niso v šoli, se počasi odpirajo po regijah. Nemčija celo zaprta do 7 marca in te fore.. tako da. povsod je tako, ne samo v Janša sloveniji, kot radi prikazujete, z nevem kakšno agendo, vsaj za malega človeka mi ni jasno.

Ja 2, koliko osnovnošolcev je kolilo časa doma v nemčiji in avstriji. Pri nas so bili 2x po 3 mesece.
In v evropi je 50 držav. Ne samo avstrija in nemčija.

Koliko so padle okužbe po zaprtju šol? Približno 0 oz nezaznaven %. Stroka pravi odpreti šole, naš zdravstveni minister pa......

Baje da za preprečitev kovida pomaga, če zjutraj takoj pred zajtrkom, po desni nogi desno 2x okoli doma odskačeš. Če kovida ne boš fasal, je to zaradi tega ukrepa, če ga boš, pa nisi skakal dovolj dobro.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
No ni cist tko. Stanje se je umirilo po zaprtju sol (beri ni vec raslo), da bi znizal, bi moral pa vsi ljudje, ki lahko, delat od doma (tako kot drugje v eu). In cifre pri nas so bile precej slabse kot drugje po eu, tako da ta primerjava ni dobra. Osebno tud mislm, da je 100% odprtje osnovnih sol napaka (upam da se motim), rezultat bomo vidl pa cez ksn mesc.

• Všeč mi je
Reactions: sad
19. jul 2007
2.838
1.562
113
No ni cist tko. Stanje se je umirilo po zaprtju sol (beri ni vec raslo), da bi znizal, bi moral pa vsi ljudje, ki lahko, delat od doma (tako kot drugje v eu). In cifre pri nas so bile precej slabse kot drugje po eu, tako da ta primerjava ni dobra. Osebno tud mislm, da je 100% odprtje osnovnih sol napaka (upam da se motim), rezultat bomo vidl pa cez ksn mesc.
Samo odprtje šol mislim, da sploh ni problematično. Je pa problematično, ker to potegne za sabo (in to po nepotrebnem) občutek, daj je sedaj vse primerno, oziroma so preventivni ukrepi nepotrebni. Tudi tukaj so govorili (prosto po spominu). Ma ti mehurčki po šolah so brezveze, tam so 2m narazen, potem pa popoldne iz večih razredov vsi skupaj košarko igrajo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
jaz bi predlagal, da so še šole ne dva meseca zaprte, zato da bi ta rekord res dobro utrdili... Ker če pa smo kaj, smo pa dežela rekorderjev.

• Haha
Reactions: tomi

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Samo odprtje šol mislim, da sploh ni problematično. Je pa problematično, ker to potegne za sabo (in to po nepotrebnem) občutek, daj je sedaj vse primerno, oziroma so preventivni ukrepi nepotrebni. Tudi tukaj so govorili (prosto po spominu). Ma ti mehurčki po šolah so brezveze, tam so 2m narazen, potem pa popoldne iz večih razredov vsi skupaj košarko igrajo.
Problem je da zdej ni vec zapovedane razdalje v razredih ampak sam gasa. Pricakoval bi neko postopno sproscanje (pol doma pol v soli in podobno), ampak ocitno smo sposobni samo on in off.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.572
9.809
113
40
MB
jaz bi predlagal, da so še šole ne dva meseca zaprte, zato da bi ta rekord res dobro utrdili... Ker če pa smo kaj, smo pa dežela rekorderjev.

poslanci diplome kupujejo, eni jih na youtube delajo, ni da ni, sami presežki :D kak je že bla ona fuzbalerska, nacija z 2 mio selektorji.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Kolk časa pa so v Nemčiji šole zaprte, pa te fore?

Tvoja izvaja je pibližno tako, kot če bi te vprašal kolio časa pa je imela Nemčija tako visoko povprečje kot Slovenija ( ali pa vsaj pol toliko da ne pretiavamo) ?

Ali pa drugače, če bi imeli enae ukepe glede na število okuženih kot jih imajo sedaj v Nemčiji, koliko časa bi že imeli zaprte šole?

Nemci imajo omeitev gibanja na 15 km (razen izjem kot pri nas) če ima njihova občina več kot 200/100.000. Uvedemo to še pri nas? Bomo imeli še naslednje 3 mesece partih 200 občin od 212?

Nazadnje urejeno:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.333
-2.692
113
Tvoja izvaja je pibližno tako, kot če bi te vprašal kolio časa pa je imela Nemčija tako visoko povprečje kot Slovenija ( ali pa vsaj pol toliko da ne pretiavamo) ?

Ali pa drugače, če bi imeli enae ukepe glede na število okuženih kot jih imajo sedaj v Nemčiji, koliko časa bi že imeli zaprte šole?

Nemci imajo omeitev gibanja na 15 km (razen izjem kot pri nas) če ima njihova občina več kot 200/100.000. Uvedemo to še pri nas? Bomo imeli še naslednje 3 mesece partih 200 občin od 212?
Js danes v nobeno smer od doma ne smem it niti 10km od doma. Pa ne živim v majhni občini.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113
Js danes v nobeno smer od doma ne smem it niti 10km od doma. Pa ne živim v majhni občini.

Do kam bo pa lahk ošel v ponedeljek, ali pa naslednji mesec, če bi imeli njihove predpise glede ukrepov bi bil vsaj do poletja v občini zaprt. Pa ne pozabit da je nemčija ene 15 krat večja od nas.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
sajkek, R0KY in vsi podobni.....,ne pozabit, desno krog 2x zjutraj na tešče odskakljat.

Eno je ukrep, kateri deluje, drugo je ukrep samo zaradi ukrepa. Ne rečem, da bi morali vse skupaj odjebat in pustiti virusu prosto pot. Samo to, da so otroci do 5 razreda če ne kar celotna devetletka toliko iz šole je pa nedopustno.

Veliko več staršev je manjkalo v zdravstvu zaradi varovanja otrok, kot jih je zaradi bolovanj. Potem pa govorimo o prekurjenosti ipd..

Pa še glede slabih cifer. Koliko ljudi smo mi hospitalizirali v principu brez veze? Ga v DSO ni bilo kam dat, pa smo ga malce v SB poslali.
Glede smrtnosti pri nas je pa podobno. Poglejte države z nižjo smrtnostjo kot je naša, pa preglejte koliko uporabnikov DSO je tam zbolelo in koliko jih je pri nas.
Na žalost je 1% ljudi prispeval več kot 50% smrti in prav toliko % hospitalizacij. Če bi z delom od 3 milijard kolikor smo jih do sedaj porabili direkt v boju proti kovidu, pazili na najranljivejše, bi bila situacija vsaj za 1/3 če ne več boljša.

Ampak neeeeeeee, šole in izobraževanje je krivo. Na žalost smo bili narod hlapcev, bomo pa še narod norcev.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in p4pe