Covid-19 Covid-19 A bo kaj od poletnega dopusta v tujini?

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.030
-5.379
113
Nič ne mislim, nič ne pričakujem. Nisem vedeževalec.

Sem pa govoril z upokojenim sodnikom, Slovencem. Noben sodnik ne more mimo zakonov, ki veljajo tisti trenutek. Če jih ne upošteva popolnoma (100%), tisti, ki je vložil tožbe, zahteva revizijo, ponovno sojenje. In najvišji organ to MORA odobriti.

Ne more neko EU ali recimo slovensko sodišče reči: nekatere člene iz KZ pa ne bomo upoštevali.

In pri ponovljenem procesu je večkrat sodba dosti drugačna od prve.

Vse bo jasno recimo decembra. Ne mislit, da kakšen Fauci ali Drosden ne moreta dobiti po 15 let čuze. Ali 25.... In Beovićka 10.
Praviš da ne more sodnik mimo zakonov. Ponovljeni procesi z diametralno različnimi sodbami (in istimi zakoni) govorijo da se motiš.

V diktaturi, kamor gremo z velikimi koraki je vse možno, tudi to, da vlada in parlament čisto zavestno kršita ustavo, zakone.... In sodišča niso nobena izjema.

sad

Guru
24. avg 2007
22.029
10.740
113
Iz članka: Kako je biti star(ejši) v Sloveniji:
Študije kažejo, da ima 70-letnik približno 25-odstotno možnost, da se na kognitivnih testih lahko kosa z 20-letnikom. Vsak četrti 75-letnik je lahko torej tako uspešen kot 20-letnik.

Sam zagotovo spadam med tistih četrt 75 letnikov, ki ne samo da se lahko kosajo z VSAKIM 20-letnikom, ampak ga z veliko verjetnostjo - peljejo scat. V marsičem.
Samo komentar: tale dva sestavka si temeljito preberi, sploh tisto, kar je označeno v rdečem. Očitno ti že razumevanje prebranega dela težave (kosati se z nekom =/= peljati scat), hkrati imaš pa enormno visoko mnenje o samem sebi.
No, jaz sem daleč od tvojih let, pa pri sebi vidim, kako je z mojimi možgani. Pri 20ih sem določene stvari iz glave potegnil/izračunal, sedaj se moram pa malo potruditi. Ampak ja, jaz nisem super Johaness.
Itak pa vsi vemo: vsak Slovenec je najboljši voznik, in seveda ima najboljšo pamet na svetu. Čudno le, da smo še vedno na Balkanu, zdej bi morali biti že 3x boljši od Švice, če bi to bilo res. Itak je pa škoda časa zate. Žalostno.
Imam precej stikov z različnimi starejšimi ljudmi in moram reči, da so večinoma zreli in modri in se zavedajo svojih omejitev, se pa med njimi najdejo ljudje, ki so enostavno žleht in seveda taki so najpametnejši na tem svetu. Imajo veliko za povedat čez druge, ko pa sami to isto delajo je pa vse ok. Žal modrost ne pride s starostjo pri vseh. Žalostno res.

Še to: spremljam kar nekaj starejših ljudi že več let. In sem opazil, da pri nekaterih kognitivne sposobnosti izredno hitro (v recimo enem letu) bistveno upadejo. Nekaterim pri 70ih, nekaterim se je to zgodilo pri 90ih. Upam, da se to ne bo tebi, ampak samo v opozorilo. Tudi super ultra sposoben in nadvse pameten Johaness žal ni nadčlovek.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.155
4.129
113

A tole jaz prav berem, da je vlada zaostrila vstop v Slovenijo iz drzav na oranznem seznamu (Jadranska Hrvaska):

Oseba, ki prihaja z območja na oranžnem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če predloži negativni test PCR ali test HAG, potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.

Do danes si lahko iz Hrvaskega Jadrana, ker je bil oranzen, prisel brez testa.

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
220
17
18

A tole jaz prav berem, da je vlada zaostrila vstop v Slovenijo iz drzav na oranznem seznamu (Jadranska Hrvaska):

Do danes si lahko iz Hrvaskega Jadrana, ker je bil oranzen, prisel brez testa.
Enako si jaz razlagam.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.155
4.129
113
A so zmesani? Kaj pa folk, ki je danes sel na morje pod pogoji, ki so bili v veljavi do danes in so mislili, da se bodo lahko vracali brez testa?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.642
4.571
113
Ja krasno, jaz grem jutri nazaj, testa nisem delal, ker doslej ni bil potreben. In glede na to, da se ga mora plačati na TRR (vsaj tukaj v Makarski je tako) ga v soboto niti plačati ne moreš. Zmešani politiki.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.155
4.129
113
Gledam objavo v UL. Piše:

4. člen
V 9. členu se v prvem odstavku napovedni stavek spre-
meni tako, da se glasi:
»(1) Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v
karanteno na domu dovoli tudi naslednjim kategorijam oseb,
ki prihajajo z območja na oranžnem, rdečem ali temno rdečem
seznamu, če predložijo negativni rezultat testa PCR ali testa
HAG na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od sedem dni od
dneva odvzema brisa:«.
Zdaj gledam, kaj je bilo prej v 9. clenu.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.642
4.571
113
Ker imajo naši politiki bujno domišlijo moram sedaj jutri do Splitskega letališča in skeširati 50+ EUR, danes bi se pa lahko normalno pripeljal domov. Kakšna politika je to, ko odločitev, ki vstopi v veljavo naslednji dan sprejmeš prejšnji dan pozno zvečer?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.155
4.129
113
Dobro, da sem šel pogledat na Alter, drugače bi jutri na mejo prišli direkt brez testov...
Na koncu bodo pa videli kakšen zajeb so naredili in se bodo premislili. Ampak enmu kupu folka, ki se bo posledično premislil in jutri ne bodo odpotovali, se bo pa odpelal, če to naredijo.
Ali pa se boste šli vi testirat, plačali 50+ EUR, na meji pa sploh gledal ne bodo, ker se bo tudi policajem odpelal. Ti boš pa ob 50+ EUR in imel pot do Splita za brezveze.

Ampak, če je objavljeno v UL z veljavo od polnoči, kar pomeni, da že velja, ni več poti nazaj. To je to. Veljavnost v parih urah po sprejetju odloka :bonk:

Koliko folka je otroke potegnilo predčasno iz šole, da gredo že ta vikend na morje, pa da pokurijo lanski dopust, zdej pa takole.

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.376
4.796
113
Resno kako si do tega spoznanja prišel.

"Microsoft Power BI" https://app.powerbi.com/view?r=eyJr...0YTAtNGQ5NC04OTY3LTVjNjk5MGFmYTQ2MyIsImMiOjl9

4. potrdilo o cepljenju, s katerim oseba dokazuje, da je preteklo od prejema:

- drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni,

- drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni,

- prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,

- odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,

- prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,

- drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni,

- drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni,

- drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,

Nazadnje urejeno: