Covid-19 Covid-19 A bo kaj od poletnega dopusta v tujini?

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
Ko sem pa js šel v Azijo se pa nisem cepil, a ko sem šel v Afriko tudi ne. In ostal zdrav.
Pa me tam niso nič drugače obravnavali kot cepljene.

Tu pa silijo da se cepim, da bom lahko v gostilni jedel, če nisem na poslovnem kosilu. A na poslovnih kosilih se pa virus ne širi?

To sanjarjenje ko travo kadiš ne šteje da si bil v Aziji.
 
  • Haha
Reactions: McGiver

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.004
113
Kočevska
Kot veste sem bil "te dni" tam daleč na vzhodu. Konkretno domačini tako na Maldivih, kot včeraj v Istanbulu precej BOLJ UPOŠTEVAJO vse ukrepe in navodila. Maldivi so po precepljenosti tam nekje za Izraelom (ja jih je malo pač) pa jim nič ne nuca, okuženi letijo v nebo (no ja, še vedno so za nami). Recimo v tem času kar sem bil tam so se ukrepi spreminjali in sicer tako, da so prepovedali vstop vsem, ki so prihajali iz Indije, turisti so smeli zgolj iz letala na svoj otok in nazaj, domačini so "pribiti" na svoj otok. Če je kdo hodil okoli sredi dneva pri 30+ brez maske je bil 99,99% turist. Otoki so sicer izjema glede mask in kot turist je tam ne rabiš, za vstop v državo rabiš PCR test + prijavo na zdravstveno ministrstvo - za izhod prav tako. Letalo B777 na povratku nabito do zadnjega sedeža - kot evakuacijski let.

Včeraj v Istanbulu, me je skoraj na rit vrglo - mesto je prazno, vse zaprto, total lock down, policija na vsakem koraku, vseeno nekaj malega turistov, lokali strežejo samo notri! Za pot od letališča v center sva rabila pol ure - normalen čas je menda okoli uro in pol.

Pa še mimogrede: slovenski PCR test vzamejo povsod, mi vzamemo samo EU + turškega, maldisvki, ki sem ga prostovoljno naredil za 70$ po osebi za vstop v TR, na Brniku ni niti za rit obrisat, medtem, pa so šle "tete" s hitrim turškim lepo skozi kontrolo - AOP pač (ako ovo prođe!).
Kakšna pa je po svetu procedura za cepljene?
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.147
5.568
113
to ze vemo.

da si zasciten, in da ne trosis naokoli v primeru okuzbe
Ti nosiš mavec za svoj asimptotični zlom noge ? Ziher je ziher.


mirsi
-Umestitev vladnih odlokov nad ustavo
To že imamo.
Vlada ima cca 38 glasov v parlamentu, njim sedaj neljubega predsednika DZ ne morejo odstaviti.
Prejšnji premier je odstopil, ko ni več imel večine v parlamentu.


-Policijska ura za necepljenje
To imajo po novem v Žermanistanu.

9. maj 2021
V Nemčiji je začela veljati nova zakonodaja, po kateri so cepljeni in prebolevniki izvzeti iz številnih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 in imajo več pravic – lahko se neomejeno družijo, nočna omejitev gibanja zanje ne velja.
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: CLIO15

sousis

Guru
16. nov 2019
1.490
988
113
-Prepoved dela za določene poklice....
-Ukinitev statusov kulturnika, športnika, socialca, upokojenca... za necepljene in nepokorne.

To je tudi že... Dokler je virus med nami, se je treba držati priporočil NIJZ, zaradi katerih kulturniki, kinematografi, športni trenerji/klubi ipd. lahko imajo le peščico "strank". Isti trenutek, ko bo konec raznih pomoči in podpor, bo ta folk na sociali ali ulici ali štriku, ker preživet od tega ne morejo.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Mislil sem na procedure za cepljene na letališčih.
A, to; kjer sem bil ni bilo olajšav za cepljene, oz. enako kot vsi drugi. Kakšna pa naj bi bila procedura? Pokažeš potrdilo o cepljenju v enem od svetovnih jezikov (predvidevam angleščina gre povsod skozi) in če gre skozi z njihovimi pravili XY dni od zadnje doze, je to-to.
Maldivi so imeli točno en teden možnost za vstop cepljenih brez PCR, pa so potem to kenslali.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.133
2.208
113
Kako je s testi na poti?
Pogoji ti ne omogočajo, da bi se cepil doma - veljavnost več kot 24h.