Covid-19 Covid-19 A bo kaj od poletnega dopusta v tujini?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Pozabljaš, da se bliža Velika noč, pa čez en mesec še Prvi maj. To so prazniki, kjer se na veliko družimo, tako da časi za sproščanja še daleč niso primerni. Po moje naslednji teden prej sledi kakšno omejevanje na občine ...

sam zakaj bi se na veliko družili, če vemo, da je še vedno možnost okužbe?

naj sprostijo, in folk naj se primerno obnaša in je.

• Haha
Reactions: mosseero

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.528
1.937
113
na temni strani lune
Msilim, da njegov prihod ni bila ena simpel stvar. Baje je ena izmed posledic izguba njegove službe.

Če izgubi službe strokovnjaku njegovega kova ploskaš se je marsikaj za vprašati.
Možak lahko na nivoju EU in širše dobi zelo zelo na hitro službo za 2x če ne 3x več denarja.

Čakalne vrste pri nas na njega se merijo pa v letih, da boš njegovo znanje nadomestil, bo pa potrebno par desetletij, če danes štartamo.

Z obzirom na to, da je vse napravil po protokolu, vsaj kar se virusa tiče.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.264
3.619
113
Marlbor
sam zakaj bi se na veliko družili, če vemo, da je še vedno možnost okužbe?

Tako je, vsaj poskusno za veliko noč, ko so zgolj desničarji problematični glede druženja, levičarji nimajo nič od teh praznikov. Za prvi maj je pa drugo, takrat pa strogo vse zapreti.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in sousis

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.142
5.088
113
Nuku`Alofa
Mimogrede, se kdo spomni, koliko je stal v Jugoslaviji "depozit"? Ker je težko realno preračunavati, mogoče v odstotku od takratne povprečne plače?
Si pa depozit, če se dobro spomnim, čez čas dobil nazaj...

Danes pa so lastniki kaznovani (štiričlanska družina) s 400 nepovratnimi evri. No, sedaj baje 240 (4 x 60)...
Jebiga, potovanje v sosednjo državo je postalo luksuz (ker imajo možnost molzenja državljanov), stroški pa so popolnoma enaki, kot če greš na safari v Kenijo...

Še dobro, da mi država Slovenija vsakič ne zaračuna 60 evrov za PCR test, ko grem vsak teden v Litijo h kolegu na kavo...:bonk:Ali 25 evrov za hitri test, ko grem v trgovino...

Depozit si dobil nazaj, ja, ampak takrat je že bila precej huda inflacija. Po spominu, če si vplačal 100€ depozita, si dobil po 12 mesecih nazaj cca 10€ v vrednosti. Po osebi. In na začetku, ker inflacija je rastla... Za štiričlansko družino torej skoraj nobene razlike.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Depozit si dobil nazaj, ja, ampak takrat je že bila precej huda inflacija. Po spominu, če si vplačal 100€ depozita, si dobil po 12 mesecih nazaj cca 10€ v vrednosti. Po osebi. In na začetku, ker inflacija je rastla... Za štiričlansko družino torej skoraj nobene razlike.

Torej Slovenija ponavlja jugoslovanski "recepet" za preprečevanje potovanj preko meje. Super. Človek bi naivno mislil, da bo sedaj več demokracije, pa se zelo moti...

Lastniki samo čakamo, da bo Janša sicer milostno dovolil, da greš do vikenda, ampak ga boš moral čez 3 leta prodati njemu za 30% cene, ali še manj...

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Folk se bo obnašal čedalje bolj NEprimerno. Ker ima poln kufer p(l)andemije. Vsaka fora se namreč enkrat izpoje in kovid se je skoraj že.

Jaz bi recimo šel v Špar, četudi bi videl ob cesti 28 trupel. Ker imam DOVOLJ!

"Primerno obnašanje" pa je obnašanje 1970 - 2019. Recimo.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.797
5.394
113
Dokler ni po Sloveniji prostega gibanja in vse odprto, se je brezveze sekirati za prehode državnih meja. Službeno pa se da. Torej, delovno ljudstvo se da poslati v tujino brez težav.
Sploh je neumno, da bi prehod državne meje v turistične namene dopustili pod blažjimi pogoji kot so bile omejitve za smučarijo na domačih smučiščih.

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.391
2.470
113
1616520720163.png

Manipulant si ti. In to slab. Kdo govori o njegovi okužbi? Samo ti jo omenjaš. Njegovo okužbo! Jaz je nisem.
Ni samo nekoga okužiti problem. Ja, si tako razgledan, da veš za to.

Vidi, vidi manipulatorja. Jaz karantene nisem omenil. Ti so jo. In super. Karantena je DEL ukrepov/kontrole in kakšni - ukrepi - so pri nas? Dovoljen prestop meje s kupljenim rezultatom za neopravljen test.
NEMA. Kontorla mora biti!
re, contra sub. za vsakega eden :bonk::bonk::bonk:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.528
1.937
113
na temni strani lune
Poglej priponko 43978
Manipulant si ti. In to slab. Kdo govori o njegovi okužbi? Samo ti jo omenjaš. Njegovo okužbo! Jaz je nisem.
Ni samo nekoga okužiti problem. Ja, si tako razgledan, da veš za to.

Vidi, vidi manipulatorja. Jaz karantene nisem omenil. Ti so jo. In super. Karantena je DEL ukrepov/kontrole in kakšni - ukrepi - so pri nas? Dovoljen prestop meje s kupljenim rezultatom za neopravljen test.
NEMA. Kontorla mora biti!
re, contra sub. za vsakega eden :bonk::bonk::bonk:

Kaj pa za delavce migrante?

Tu npr. na primorskem delajo v Italiji na polno. Tam so ljudje zbrani skupaj iz vseh vetrov in kontinentov. Pravila v Italiji se striktno upoštevajo pa samo na papirju. V velikanski večini ostalih stvari glede virusa in na splošno higiene, smo mi v večini fantastično boljši.

Ker če imamo opcijo, da nam britanski/nigerijski/južnoafriški/ameriški/... sev pride v državo prek delavcev migrantov, je skorajda nepomembno, če ga uvozimo iz prve sosednje države, ali iz neke čisto 3 na drugem koncu sveta. Škodo povzroči popolnoma enako.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
lol. lej modele. pa da jim še bencin plačamo, da vlačijo jugo viruse domov...

jaz bi jim dal kazen 5400€, če prestopi mejo z hrvaško, in 5400 ob povratku. pol pa naj za vikend hodijo dol rožice zalivat....

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.665
11.780
113
kod Džej-Zija
Kaj ima fovšija pri tem? V čem so ti lastniki kaj bolj posebnega od ostalih državljanov? Zakaj pa ostali ne bi mogli pod ostalimi pogoji do najetih apartmajev, hišic ali šotorov? Enaki pred zakonom pa te fore.

Pustimo ob strani dejstvo, da je epidemija spet v porastu in da bomo prav kmalu fasali zaprtja, ki se jih prav nič ne veselim.