Kolikor spremljam je izključno finančni dobropis, še posebej napišejo, da lahko spremeniš let, vendar doplačaš eventuelno razliko v ceni.
Ksz
Evo od 12.3 ko sem dal zahtevek za refund ni besede od Emiratov, zato sem sprozil postopek na zavarovalnico, kjer so mi napisali:
V tem primeru vas prosimo še za pisno in podpisano izjavo, da v kolikor prejmete povračilo s strani letalske družbe, boste ta isti znesek povrnili na račun podjetja Assistance Coris d.o.o. V zavarovalništvu namreč velja splošno načelo prepovedi obogatitve.
Ima kdo izkusnjo koliko casa traja preden izplaca Coris?
Kaj ce mi dajo Emirati voucher cez en mesec? Moram vrniti nakazan znesek korisu, ceprav nocem voucherja?
Koliko plačal? Koliko dobil?Jaz imam iz februarja odlično izkušnjo s corisom. Denar sem dobil v celoti v dveh dneh. Je šlo pa za dokaj enostaven in standardni zavarovalniški primer, ne pa za višjo silo. Imel sem zavarovane karte + rentacar v omanu, že vse napakirano, tudi kamp opremo, potem pa je eden od otrok dva dni pred odhodom zbolel za gripo.
Koliko plačal? Koliko dobil?
Evo, Ryanair se tudi trudi na vse kriplje, da vzamem voucher: VOUCHER.Ryanair je prejle poslal SMS, da so skenskali let in sem izpolnil refund obrazec na njihovi strani.
Glede odgovora - denarja pišejo takole:
"Once approved your refund request will be processed within 20 working days to the original form of payment and should show in your account within the next 5-7 working days. A confirmation email will be sent to the address provided in your booking."
Kolikor spremljam je izključno finančni dobropis, še posebej napišejo, da lahko spremeniš let, vendar doplačaš eventuelno razliko v ceni.
po mojem je prevec optimisticno. Morda leti ze bojo, ampak turisticni kraji znajo biti malo bolj "sterilni", hoteli, gostilne, klubi, ipd. tudi bolj na prazno.Ker je odpadla aprilska azija, zdej gledam za naprej... kaj mislite (vem da noben ne ve, zato zgolj mnenja/ugibanja), kdaj se bo zadeva sprostila? Mislite da je preoptimisticno kupovati karte za novembra? Gledam pa aqabo ali porto...
Na FB jim zateži.