Clanek v nedeljskem...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.788
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kaj pa če bi tebi doma rekli, da si punčka, ki ima menstruacijo? A bi si redno menjal vložke?

hysterical-1.gif

ne. preveril bi situacijo in ugotovil, da nisem, tako da bi pol zaradi razmišljanja s svojo glavo mirno živel normalno življenje naprej in se nebi obremenjeval z raznimi bedarijami, ki bi mi jih drugi vsiljevali kot pravilne.

ampak ti bi pa zapeljal s ceste v graben, ker tako znak pravi in očitno bi si še redno vložke menjaval, če bi ti tako rekli. valda vedo, kaj govorijo a ne
tongue-1.gif

hysterical-1.gif

dobr si me nasmejal za dons, vsaka ti čast
aplauz.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
No vidiš. Torej upam, da si spoznal, da postavljalec znakov verjetno ve al je ovinek levi ali desni.
In če ti nikomur in ničemur ne verjameš, zakaj pred vsakim prometnim znakom, ki označuje maksimalno dovoljeno hitrost ne ustaviš in se prepričaš če ta znak kaže prav. Kaj če so te zviti cestarji ogoljufali in namesto, da bi na znak napisali npr. 30 napišejo da moraš peljat 130?
To je hudič, če nikomur nič ne verjameš. Moraš pred vsakim znakom parkirat in se prepričat, da ni lažni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.788
113
ne, nisem tega spoznal.

spoznal sem, da postavljalci znakov nimajo pojma in zato z lastno glavo preverim situacijo. kot sem ti že parkrat napisal (samo kaj ko ti take stvari prehitro uidejo iz spomina ali pa jih sploh ne prebereš), se velikokrat tudi dogaja da vozim veliko počasneje, kot mi dovoljujejo znaki in to ravno zato, ker se res lahko zgodi, da je znak npr. 70 ali 90, cesta je pa tok v p33sdi (luknje, slabe "flike", itd.) ali pa je enostavno preovinkasta in preveč nepregledna za tako hitrost, da lahko s svojo lastno pametjo oceniš, da to pa ni ok in zmanjšaš oz. prilagodiš hitrost razmeram na cesti
tongue-1.gif

prav tako je z naseljem... v naselju lahko vozim 50, knede? kaj pa če pridem v kkšno ozko ulico, polno avtomobilov na pločnikih in cel kup dvorišč, iz kjer mi lahko kkšn froc uleti pred avto? misliš da bom še kr peljal 50? nope, ne bom.. bo šlo kr okol 30....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Spet si pozabil, da cifra na prometnem znaku pomeni NAJVIŠJO dovoljeno hitrost. Nikjer ne piše, da ti moraš peljat toliko. Peljati moraš tudi manj, če so razmere takšne da je treba peljati manj. In temu pravimo da se mora hitrost PRILAGODITI. Pa smo spet tam...nebodijotreba prilagojena hitrost. Veš to je tisto, ko gre tebi na živce, če kdo pelje manj kot piše na znaku. Temu se reče da je hitrost prilagodil razmeram, sposobnostim in situaciji primerno.
Kdo bi si mislil, da to eni tako težko zastopite.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
spoznal sem, da postavljalci znakov nimajo pojma in zato z lastno glavo preverim situacijo.
Škoda, da nisi ti tam v službi. Ti bi znake gvišno postavil prav.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.788
113
meni ne gre na živce, če kdo pelje manj kot piše na znaku in je to upravičeno. na živce mi gre, če mora kdo oz. jaz peljati manj, kot dopuščajo okoliščine in to samo zaradi glupo (ali pa tudi ne, če gledaš na norme in proračun) postavljenega znaka.

drgač pa super, spet lepo obračaš poanto debate... na zahodu, pardon, pri stardecu nič novega
priden.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.788
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
spoznal sem, da postavljalci znakov nimajo pojma in zato z lastno glavo preverim situacijo.
Škoda, da nisi ti tam v službi. Ti bi znake gvišno postavil prav.

sem kar prepričan, da bi pri moji ureditvi znakov bila situacija veliko boljša. seveda pa bi bilo prej nujno potrebno popravit čist preveč kilometrov naših cest. aja ne, to je full drago.. postavit znak z manjšo številko na njem je res lažje in ceneje.. pa še kkšno kazen več lahko zaračunaš na ta sistem.. ma nč, zdej sm pa res spoznal da majo kr prav s takim sistemom
redface-1.gif

hysterical-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Torej, če ti misliš, da je nekaj glupo in bedasto, je resnica edino to kar ti misliš? In ker jaz recimo mislim, da si ti glup in bedast, a to potem res drži?
Jaz tud mislim, da je uvajanje vinjet glupa stvar. Pa jo bom moral vseeno plačat, če se hočem po AC vozit. Viš tako je to.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.788
113
maš point, ne more se samo na podlagi mojega mišljenja oz. mnenja naredit zaključka, da so postavitve znakov zanič in da so ceste prepotrebne konkretne obnove in da je ta novi zakon bullshit in ne bo pripomogel k večjemu redu oz. varnosti na napih cestah.

še dobro da nisem edini, ki tako mislim.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.788
113
aja pa še nekaj bi dodal, ko si glih omenil vinjete in vse skupaj prikazal kot stvar, ki jo moraš sprejeti pa pika. no, jst nisem takega mišljena ker nisem ovca tako kot ti. sem namreč mnenja da se da marsikaj spremeniti na bolje, če nisi samo tiho in mirno sprejmeš kar ti tvoj gospodar* (ki to sploh ni !!!) naloži.

* država oz. vlada

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In kaj jaz lahko storim glede vinjet?
Veš, proti burji se ne da scat.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.788
113
valda da se da, samo marelo postaviš pred sebe in paziš da ne poščiješ le-te
tongue-1.gif
)

kar se pa vinjet tiče pa ti kot posameznik ne moreš narediti ničesar. tako kot jaz ne morem nič v zvezi z znaki in obupnimi cestami. tko da sej veš - v slogi je moč. še cigani se zavedajo tega... odstavit bi blo treba čist vse bedake, ki se trenutno igrajo z našimi cestnimi ureditvami in taksami ter na novo zasnovat vse skupi.

dejansko pa lahko še mal počakaš na satelitsko cestninjenje, ki pride v kratkem. te vinjete so zdej itaq v igri spet samo zato, da bo nekdo konkretno zaslužil in popolnoma zaradi ničesar drugega.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Seveda se da, le da ti nočeš biti polulan.

Sicer pa, na kaj sem zdele pozoren. Nekateri enostavno ne znajo voziti krožnih križišč in kaj šele, če je dvopasoven. Skratka, če bo res, da se bodo izpiti podaljšali samo za 10 let potem upam, da bodo tudi hkrati ponovitveni testi cpp-ja ali pa ponovna "glavna vožnja" in če jo ne narediš ali pa cpp testa, izpita ne moreš podaljšati.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
valda da se da, samo marelo postaviš pred sebe in paziš da ne poščiješ le-te ( = vse se da, samo voljo je treba met pa znajdt se je treba, kr Zidarja poglej
Maš neumne rešitve....
Če je burja se lahko poščiješ tudi tako, da pač hrbet obrneš burji in tako ščiješ v smeri burje in ne nasproti...pa je zadeva veliko laže rešena brez velikih problemov in naporov, da nisi poscan.
In če slučajno kakšen znak ali predpis označuje manjšo dovoljeno hitrost kot bi jo morda lahko imel, se pač tistih nekaj metrov voziš malo počasneje in je zadeva prav tako rešena brez kakršnih koli težav in posledic.
Ti imaš pač problem, ker si trdoglav in na vsak način hočeš peljat več in na vsak način hočeš proti vetru scat. To pa pametni in modri ljudje ne počno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.788
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Maš neumne rešitve....
Če je burja se lahko poščiješ tudi tako, da pač hrbet obrneš burji in tako ščiješ v smeri burje in ne nasproti ...pa je zadeva veliko laže rešena brez velikih problemov in naporov, da nisi poscan.

a nisi prej omenjal scanja proti burji?

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In kaj jaz lahko storim glede vinjet?
Veš, proti burji se ne da scat.

to, da burji obrneš hrbet je pol scanje z burjo in ne proti njej...

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Jao se vama pa da...

Dejstvo je da je veliko znakov nepravilno postavljenih. Recimo omejitev je 60, peljati 40 se je pa že smrtno nevarno.
Ali pa naši vrli cestarji postavijo znake za delo na cesti, ponavadi 5 znakov na razdalji 15 metrov, ko pa končajo ali gredo na malico tisti znaki ostanejo tam in opozarjajo na ne vem kaj, ti pa moraš voziti 40 na uro čeprav ti ni potrebno.

Ceste so tako razrite, da se bomo po njih kmalu samo še s terenci furali. Sedaj gre ves denar za naše AC, potem bo šel ves denar za obnovo AC... Ostalo bo pa ostalo na psu...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
Dejstvo je da je veliko znakov nepravilno postavljenih. Recimo omejitev je 60, peljati 40 se je pa že smrtno nevarno.
zdej sem se spomnu kje je ena taka glupa omejitev. Če se pelješ iz dolenske smeri proti Litiji, preden se začne vzpon proti gradu Bognšperk je cesta ful ozka pa skoraj na sredi ovinka ena stara bajta, omejitev 60 ampak maksimalna hitrost da spelješ tisti ovinek v levo je 30
bonk.gif

In verjamem, da je takih omejitev še veliko
rolleyes-1.gif

p.s. ob priliki poslikam zadevo in objavim fotko
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
No vidiš. Torej upam, da si spoznal, da postavljalec znakov verjetno ve al je ovinek levi ali desni.
Spoznal sem da postavljalcem znakov ni važno kam gre ovinek, ampak kako bodo znak postavili, da bodo čimveč ljudi zvabili v past in čimveč pokasirali.
Zato obstaja smerokaz v enosmerno ulico v nasprotno smer - zadaj policaj. Al pa table za naselje kjer ni še nobenih hiš - zadaj pa policaj.
Tam kjer še lani ni bilo table, letos že stoji, pa nobena hiša ni nanovo zrasla. Pa odsek ceste, kjer je omejitev 50. 60, 70, 80, 90 ob nespremenjenih razmerah so tud postavljali "strokovnjaki".

Policaji so že pred leti sami povedali, da je na Gorenjskem 40 tabel za naselje napačno postavljenih. Jim po tvoje gre verjeti?
No žalostno, da so sedaj po nekaj letih še vse na istih mestih, pa ša kakšna nova narobe postavljena je na novo. To pa ker se na teh napačno postavljenih tablah dobro služi.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Spoznal sem da postavljalcem znakov ni važno kam gre ovinek, ampak kako bodo znak postavili, da bodo čimveč ljudi zvabili v past in čimveč pokasirali.
To pa ker se na teh napačno postavljenih tablah dobro služi.
Človek, če je nekje znak za naselje ali omejitev hitrosti, se je tega treba držat in vozit toliko kot veleva znak ali po potrebi manj, tako preprosto je to. O kakšnih pasteh govoriš? Past bi bila, če bi policaj meter za tabo skočil s prometnim znakom na cesto in ti zacolal kazen, čeprav ti znaka nisi mogel videti, ker ga ni bilo tam, ampak je šele policaj kasneje z njim opletal, ker pa se to v RL ne dogaja, je na tebi samo to, da voziš po predpisih opazuješ promet okoli sebe, znake ob cesti, pa ne bo treba nič plačat, če pa tega nisi sposoben se pa umakni s ceste ali pa ne jamraj. Povej mi kaj boš na cesti pridobil, če bo znak za naselje pomaknjen 13 metrov bolj proti hiši? Joj prejoj.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
timecop če bi se vsi držai vseh tabel, pol bi vsi tovornjakari ki so prihajali iz MB v Radencih v rondoju morali obrnit in peljati nazaj v MB.Zakaj?Ker je v smeri Ljutomera bila tabla prepovedan promet za tovorna vozila in ker je bila ista tabla v smeri Murske Sobote.Edina možnost ki je ostala je da se bi tovornjakar obrnil nazaj v isto smer od kod je prišel.Pa so ble tam table postavljene več kot eno leto tak.Dokler me ni razp... pa sem poklical na radio.So popravli v 2 dneh pol