CityExplorer

gantarbl

Zelenc'
11. jun 2012
9
0
1
Pozdravljeni,
sem popolni newbee v teh zadevah, zato vas takoj prosim, da me ne pošiljate takoj v banovce, ker mi niso gih najbolj pri srcu
rolleyes-1.gif

Pred kratkim sem nabavil nüvija 3490LMT. Ker greva z ženo drug vikend v Zürich, sem nabavil še kartico cityExplorer za Zürich. Potem pa vtipkam želeno routo in za kekec me pelje 3km peš in še potem me posadi na trolo. Ker sem bil že pred leti gor, mi je bilo malo čudno, ker sem vedel, da je postaja ravno za vogalom, sem preveril še na googlemaps, ki me je pa že po 300m dal na trolo.

Zdaj me pa zanima, a je treba še kaj vklopit, da bi to delovalo al sem res tak trot. Kako naj se zanesem na tako mašinco, ki bi me šetala po celem Zürichu?
jezen.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Navigacija je pomagalo pri načrtovanju poti in ima tudi "napake", tako da tvoje poti, ki jo imaš ti v glavi nima vedno v algoritmih.

Skratka navigacija v ničemer ne nadomešča načrtovanja izleta, poti, ideja je vedno pri šoferju in pešcu. Ti le pomaga da prideš na cilj oziroma do željene lokacije.

Ponavadi se za mesta dobijo Garminovi vodiči, ki imajo splanirano pot v nulo, z zvočnim in slikovnim vodenjem.

Predlagam ti, da se doma pripraviš in označiš kaj si boš pogledal v Zurichu, nato pa na licu mesta uporabljaš iskanje = najdi najbližji javni prevoz.

Za načrtovanje uporabi program Basecamp (Garmin), je brezplačen.

p.s.
CityEplorerja pa ne rabiš, je že "navadni" CN dovolj, če se doma pripraviš.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
V nastavitvah za navigiranje pri pešcu nastaviš razdaljo po kateri te še vodi peš.

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik gantarbl pravi:
Pozdravljeni,
sem popolni newbee v teh zadevah, zato vas takoj prosim, da me ne pošiljate takoj v banovce, ker mi niso gih najbolj pri srcu
rolleyes-1.gif

Pred kratkim sem nabavil nüvija 3490LMT. Ker greva z ženo drug vikend v Zürich, sem nabavil še kartico cityExplorer za Zürich. Potem pa vtipkam želeno routo in za kekec me pelje 3km peš in še potem me posadi na trolo. Ker sem bil že pred leti gor, mi je bilo malo čudno, ker sem vedel, da je postaja ravno za vogalom, sem preveril še na googlemaps, ki me je pa že po 300m dal na trolo.

Zdaj me pa zanima, a je treba še kaj vklopit, da bi to delovalo al sem res tak trot. Kako naj se zanesem na tako mašinco, ki bi me šetala po celem Zürichu?
jezen.gif

Nekaj nisi prav nastavil. Ko si vstavil kartico CX, te je naprava morala opozoriti, da imaš zemljevid za pešce in ti ponuditi vklop načina za pešce. Šele ko boš to vklopil, ti bodo izračuni in vodenje delali iz CX zemljevida. Pa priporočam, da takrat, ko vklopiš CX vse ostale zemljevide izklopiš oz. samo Evropo. Na 3490 način za pešce dela super in CX ima več podatkov, kot CityNavigator. Poglej moje slike v rubriki o 3490. Pa ko praviš, da si vklopil ruto, upam, da nisi nastavljal kakega vodenja od SLO do Zuricha in pri tem uporabljal CX.

gantarbl

Zelenc'
11. jun 2012
9
0
1
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ponavadi se za mesta dobijo Garminovi vodiči, ki imajo splanirano pot v nulo, z zvočnim in slikovnim vodenjem.

Sem si naložil, pa mi je še manj jasno.

gantarbl

Zelenc'
11. jun 2012
9
0
1
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Nekaj nisi prav nastavil. Ko si vstavil kartico CX, te je naprava morala opozoriti, da imaš zemljevid za pešce in ti ponuditi vklop načina za pešce. Šele ko boš to vklopil, ti bodo izračuni in vodenje delali iz CX zemljevida. Pa priporočam, da takrat, ko vklopiš CX vse ostale zemljevide izklopiš oz. samo Evropo. Na 3490 način za pešce dela super in CX ima več podatkov, kot CityNavigator. Poglej moje slike v rubriki o 3490. Pa ko praviš, da si vklopil ruto, upam, da nisi nastavljal kakega vodenja od SLO do Zuricha in pri tem uporabljal CX.

Ne, ne, plan sem delal samo od naslova bivanja v Zurichu pa do naslova kjer je Zoo. Sem videl tvoje slike, moje so prav take.
smile-1.gif

Moti me le, ker me pešači skoraj tri km do postaje, ko vem, da je postaja za vogalom (tudi googlemaps to ve
smile-1.gif
)
Bom poizkusil še izklopiti ostale zemljevide, samo moram na balkon, ker mi v offline noče več zračunat.
A je normalno, da v bajti ne najde nobenga satelita?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Sem si naložil, pa mi je še manj jasno.

Ja elektronski zemljevid je na katerem si označiš točke in pot.

Podobno kot na papirnatem.

gantarbl

Zelenc'
11. jun 2012
9
0
1
Citat:
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:

Ne, ne, plan sem delal samo od naslova bivanja v Zurichu pa do naslova kjer je Zoo. Sem videl tvoje slike, moje so prav take.
smile-1.gif

Moti me le, ker me pešači skoraj tri km do postaje, ko vem, da je postaja za vogalom (tudi googlemaps to ve
smile-1.gif
)
Bom poizkusil še izklopiti ostale zemljevide, samo moram na balkon, ker mi v offline noče več zračunat.
A je normalno, da v bajti ne najde nobenga satelita?

Sem probal samo z vklopljenimi kartami cityExplorerja, pa je isti ps. Sprintal si bom googlemaps in pustu doma ta jajca.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Daj nuvija na GPS simulacijo, izhodiščni položaj nastavi na bivališču v Zurichu, potem pa daj od tam ruto do ZOO, pa bi moral delat.

gantarbl

Zelenc'
11. jun 2012
9
0
1
[cenzura] ga, očitno sem nesposoben. Bom probal v Zurichu. Mogoče ima eden od ponudnikov stare linije oz. je bila kaka ukinjena.
Tudi številke tramvajev in trol so čisto drugačne.
Google mi nariše popolnoma isto pot, le da me da po 200m na trolo, nüvi pa šele po 2.6km.
Če se komu, da poigrat mu lahko pošljem naslove.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Se nimamo kaj igrat, ker za to rabiš kartografijo na SD kartici, da ti jo Basecamp bere.
Pa si dal nuvija na GPS simulacijo, da si mel izhodišče v Zurichu?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Vodenje daj na pešca - stisneš ikonico avta zgoraj poleg satelitov in bluetootha in imaš na izbiro avo ali pešec

Vključi simulacijo GPS
Iskanje daj na mesto Zurich
Ko se ti pojavi tale zaslon, stisni Info

Sedaj stisni Nastavi položaj in boš v Zurichu

ko si na novem položaju, se ti spremeni ikona na točki položaja v točko z strehico

Sedaj pa samo navigiraj do Zoo in bi moral delat.
Pa ne pozabi imeti vključene karte CityExplorer!

gantarbl

Zelenc'
11. jun 2012
9
0
1
Sem sledil navodilom (hvala ti, resnično) vendar je rezultat popolnoma isti. Tudi če grem v obratni smeri moram pešačit.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Si nastavil pri nastavitvah za javne prevoze vse možnosti ( avtobus, metro, tramvaj...)?
Edino to mi še pade na pamet.
Nisem pa siguren, če ima kaj vpliva na vodenje to, če je CNE 2013.10, CityExplorer pa kaka druga verzija?

gantarbl

Zelenc'
11. jun 2012
9
0
1
Ja, imam vse vkljukano.
CNE je 2013.10
CX Zürich je pa 2012.40
Razkurlo me je tudi to, da mi je en dan po nakupu CX, update ponudil plačljivo nadgradnjo. Presneto in 2xpresneto, sem mislil, da bom upravičen brezplačnih nadgradenj, če sem že kupil zemljevid.
Hvala za trud in pomoč.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko si na izbrani lokaciji daj ukaz iskanje, najbližje prevozno sredstvo pa ti bo pokazalo katera postaja je najbližja tvoji lokaciji...

Če je ni not, je pač ni not, karta tega ne vsebuje, lahko si pa pomagaš z google maps.

Po moje pač zemljevid CN nima vseh postaj in zato računa kakor pač računa.

V googlemaps si poglej kje so postaje, jih shrani in nato v ustrezni obliki prenesi na nuvija kot priljubljene. Oziroma v Basecamp... in potem dalje.