City Navigator Europe NTU in NT 2015.20

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.501
4.270
113
Citat:
Uporabnik Njupalo pravi:
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Al to pomen, da ne moreš bolj približat al ti potem ko bolj približaš izgine pogled. Kaj ti pa napiše spodaj v desnem kotu, kjer maš velikost pogleda - približka v km? Sicer za nakladanje na napravo ne potrebuješ večjega približka.
Drgač pa kakor ti je @KameleON svetoval.

Lahko bolj približam, vendar potem se moram sprehajti po evropi, da izberemmape.
Spodaj v desnem kotu mi piše 100km in takrat še vidim obrise držav. Če pa oddaljim na 150km pa vidim samo obrise map, za katere pa potem ne vem točno kam spadajo. Ker pa bi rad izbral določene države do velikosti 2GB pa mi to otežuje delo
frown-1.gif

Citat:
Drgač pa kakor ti je @KameleON svetoval.
Hja ni pa podal route do pašnika
confused-1.gif

Navodila do Pašnika
evil.gif

https://beta.here.com/directions/drive/Ljubljana,-Slowenien:705u24mf-7c0f6f7e38b9493f9dadc3bde1162883/Pa%C5%A1nik,-Bednja,-Kroatien:46.22431,15.93805?map=46.23591,15.219,10,normal

Njupalo

Pripravnik
13. okt 2009
129
0
16
Citat:
Uporabnik TKJJ pravi:
Malo čudno sprašuješ, če sem te pa prav razumel, ti delajo problem vidnost meje držav, ki ti pri povečanju postanejo nevidne. Če želiš videti meje držav, moraš nastaviti na najnižje, ne na najvišje.
Govorim o prikazu podrobnosti na zemljevidu!
Če izberem prikaz podrobnosti na najnižje potem izginejo meje držav že mnogo prej. Se pravi pri povečavi 7km spet vidim meje držav in ceste ter mesta!

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Potem pa ne vem v čem je problem, pri meni v MapSource tega problema nimam, meje držav so vidne od največje do najmanjše povečave.

DjMike007

Zelenc'
28. nov 2014
10
0
1
Pozdravljeni,

Ker sem nov na forumu bi prosil za pomoc....

Vceraj sem kupil nov Garmin Nuvi 3490 lmt in imel prednalozeno CN2013 ki je delal normalno tudi z vsem predprikazi izvozov ter krizisc...zvecer sem najprej izbrisal to staro verzijo in nalozil CN2015.20 ter AR14...sedaj imam problem da mi ne prikazuje vec ter predprikazov krizisc ter izvozov...kaj je narobe oz kaj moram narediti?

Se zahvaljujem za pomoc!!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.804
827
113
toti Maribor
JCV datoteke ti majnkajo. Glede nato, da imaš LMT si na računalnik inštaliraj garmin expres in preko njega nadgradi napravo. Ta program ti bo več ali manj vse sam naredil. Mimogrede zadnja karta za tvoj nuvi je 2015.30. Tisto kar si naloæil pobriši in naredi tako kot sem ti napisal zgoraj.

DjMike007

Zelenc'
28. nov 2014
10
0
1
Najlepsa hvala za hiter odgovor. Sam sem po navodilu nalagalca na parti.su kopiral datoteko jvc v mapo system v jvc ampak jih je v tej mapi kar nekaj datotek...nalagalec pa je dodal le eno jvc...bi bilo potrebno vse prejsnje izbrisati ali ne? Mimogrede kaj so v garminu datoteke v mapi tracker? Kaj so te? Hvala

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
JCV datoteke ti majnkajo. Glede nato, da imaš LMT si na računalnik inštaliraj garmin expres in preko njega nadgradi napravo. Ta program ti bo več ali manj vse sam naredil. Mimogrede zadnja karta za tvoj nuvi je 2015.30. Tisto kar si naloæil pobriši in naredi tako kot sem ti napisal zgoraj.

A zadnja posodobitev garmin expres -a zopet ne pobriše predhodne verzije kart in JVC in ostalih
confused-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@DjMike007

Ne ukvarjaj se s tem kaj je nalagalec dal kam ampak zaženi Garminexpress kot ti je predlagal @zakon in ti bo preneslo najnovejše karte popolnoma brezplačno.

Glede na to, da si nov v teh vodah ti toplo priporočam obisk spodnjega linka, da boš malo bolje razumel svojo napravo in prav tako boš izvedel kaj pomeni LMT.

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1290641/an/0/page/0#1290641

p.s.
LMT po domače pomeni, da ne rabiš obiskovat pašnikov, ker imaš za vedno na voljo brezplačne karte, ki izhajajo 4x na leto z uporabo GE.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Če si kupil LMT verzijo potem imaš stalne uradne posodobitve in je čista neumnost, da iščeš piratske karte in sam posodabljaš.

Je pa res, da s piratskimi kartami sam precej hitreje posodobim Garminove karte kot preko uradne strani
wink-1.gif

Kdor pa to dela prvič bo pa izgubil cel dan, da bo res vse zrihtal tako kot je treba, zato naj enostavno uporabi Garmin express.

DjMike007

Zelenc'
28. nov 2014
10
0
1
Najlepsa hvala vsem za odgovore...nasveti z GE resili zagato;) zanima pa me ali je normalno da se med samim navigiranjem karta obcasno nalaga z sivimi kockami na ekranu (sicer dela ampak ne tekoče)...v bistvu kje bi bil problem?mogoce se med sabo prikrivata karti CN2015 in Adria?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.259
5.644
113
Sive kocke niso tlorisi stavb med samodejno povecavo v kriziscih/zavojih
sprasujem se.gif

DjMike007

Zelenc'
28. nov 2014
10
0
1
Ne niso, gre za slabse/pocasnejse nalaganje karte ko se vozilo toliko premakne da se karta osvezi...komu kaj znano/jasno zakaj? Kot da ne bi bilo dovolj RAMa ali kaj podobnega...

DjMike007

Zelenc'
28. nov 2014
10
0
1
Karte sta nalozeni na sd kartici sony micro sdhc 32gb...obe na kartico ker mi je javljalo da je na napravi premalo prostora...GE je nato vse instaliral na sd...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Class 10 je hitra kartica vendar pa se razlikujejo pri hitrosti branja zapisovanja.
Če imaš kako no name je lahko to rahli krivec za kockanje.

Če pa imaš vklopljeno naenkrat AR+CN potem pa je to krivo, da ti počasneje izrisuje.
Če imaš slučajno AR poimenovano gmapsupp.img na SD in v mapi Garmin jo premakni v mapo Map,ki jo ustvariš na SD in ji daš ime recimo AR.img in preveriš, če ti bo sedaj karto izrisovalo normalno.

DjMike007

Zelenc'
28. nov 2014
10
0
1
Res je, imam obe karti obkljukani...pravtako imam adriaroute na sd kartico v mapi garmin...a mapo Map ustvarim na sd kartici v pami garmin ali kar v osnovi na sd kartico? Mislim da bo to ta problem...