City Navigator Europe NTU in NT 2015.20

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Iz prve roke vam lahko povem (pa nisem edini), da se popravki vnašajo oziroma bolj točno - so se na veliko vnašali za celotno Slovenijo.

Vse novosti so bile vnešene v map creator, vendar zaradi določenih oseb (mislim, da vsi vemo kdo je to) se teh popravkov ne vnaša več, ker nima več smisla.

Primer:
- novembra 2014 je bila v mojem kraju izbrisana ena izmed glavnih cest (zakaj je bila izbrisana ve samo tisti, ki jo je izbrisal)
- do včeraj (torej 2 meseca za tem) jaz tega na map creatorju nisem opazil in ko sem opazil, sem seveda ponovno vnesel to cesto, jo pravilno poimenoval, označil omejitve itd...
- danes zjutraj te ceste ponovno ni bilo več, ker jo je ponovno ta ista oseba (pa vsi vemo kdo) izbrisala
- ponovno sem jo vrisal
- ta cesta je vrisana v vseh kartografijah že od zmeraj in očitno tega uporabnika nekaj "mede"

Zakaj bi to kdo počel? Iz hudobije? Nimam podatka, ampak uporabniki, ki smo na veliko popravljali Slovenijo smo ugotovili, da se to ne splača.

Podjetja, ki ponujajo kartografijo, bi morala imeti svoje vire od katerih bi prejemali vse novosti in spremembe, saj so plačani za to.

Nihče od nas nikoli ni prejel ničesar v zameno - samo svoj čas in trud smo "zgubili", saj se nekateri podatki, katere smo sporočili, brišejo. Konkretno zase bom napisal, da sem v enem letu vnesel več kot 860 popravkov in novosti v sam zemljevid Slovenije.

Upoštevalo se jih je morda polovico - MORDA!!!

Večni problem s tem uporabnikom je tudi ta, da ne razume, da je v predoru Šentvid omejitev 80km/h in ne 100km/h, tako kot trdi.

Popravek sem seveda vnesel že 3 leta nazaj na Navteq, a se je kasneje ponovno popravilo na 100, kasneje z moje strani ponovno na 80, potem pa ponovno na 100 in potem se pustil stat.... enostavno ne da se mi več
uf-1.gif
æe on misli, da je 100, potem naj bo 100.

Jaz vem da je 80, ker se vsak dan 2x vozim skozi ta predor..

Bomo pa imeli v Sloveniji zaradi takih nepravilne omejitve hitrosti, manjkajoče nove in celo stare ceste, ceste vrisane sredi polja, katere nimajo povezave od/do nikoder, ceste ki peljejo SKOZI stavbe itd...

Sedaj imate nekateri jasen odgovor, zakaj se podatki za Slovenijo osvežujejo tako počasi oziroma se sploh ne.

Zadeva je na žalost šla že tako daleč, da se nekateri uporabniki, kateri so naredili vse za ostale in jim pomagali, umikajo iz tega foruma.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Na here ne moreš, na navteq si lahko.
Če bi rad na Here prijavil 80km/h moraš na tisti del ceste kliknit z desnim in nato na dnu spustnega seznama kliknit na Map report in tam nato napišeš koliko je prava omejitev.

Sem že neštetokrat pisal na Here, da naj dajo možnost še ostalih EU hitrosti, ki so na cestah, pa ni efekta.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Jaz drugač vnašam sprememe na Nokia map creator-ju. Tu lahko prosto vnašam hitrosti in ostale stvari.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Naj se objavi ime, da ga pospremimo v Lj Polje, kjer mu je mesto (če ga že ni zbrisal iz zemljevida).

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Kako sploh popravljate podatke? Ce probam z map creatorjem od Here, ko pozoomas in prestavim na satelite view...se ne vidi nic....kockasto da je bog vesel.

http://mapcreator.here.com/mapcreator/

LP

Edit:
Ugotovil, da je le nas konc tako obupno pokrit z ortofoto posnetki
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
@Tupli verjetno boš to prebral. Ob tej priložnosti te prosim, da v HERE več ne vnašaš podatkov iz katastra, ker ima kataster napačne podatke. Bolje je vnašat nič , kot pa napačne podatke.

NaMi

Zelenc'
31. jan 2012
7
0
1
Po prebiranju tele teme sem se odločil, da še sam naredim preizkus kako se obnaša NUVI765 po nadgradnji na NT2015.20 mape.
Pred tem sem seveda preveril, če so kakšne posodobitve in tudi resetiral napravo.
Kot je že napisano, kar lepa zmešnjava. Iskal sem znane naslove (saj pravzaprav najde vsakega, če le obstaja), da sem lahko preveril pravilnst lokacije.
Poseben problem so vasi, kjer v bistvu ni ulic pa še hišne številke so razmetane. V mestih kjer so ulice napaka ni tako izrazita.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
morda pa nekaterim ni v interesu, da se z novo karto vse posodobi in popravi, ker potem za naprej več ne bo dela, bolje je karto posodabljat še veliko let (če je za to delo plačan), sicer pa je zalostno da ta mala slovenija ne more biti v nulo dodelana, ko imamo le nekaj cest in ulic

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Žal se z novo karto Garmin City Navigator Europe NT 2015.40 ni nič spremenilo..še vedno kaže po več enakih naslovov na različnih lokacijah..
Verjetno bo treba kar nekaj časa oziroma let, da se bo stvar uredila v Sloveniji ..
Za nepravilno delovanje pa itak vemo kdo je kriv..