City Navigator Europe NTU in NT 2015.20

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Na Here strani je novejša karta kot tista, ki je naložena na iGO oziroma na Garmin-u.
Na Here strani lahko vidiš kaj bo vsebovala nova mapa za GPS, včasih traja tudi do pol leta, da so ti podatki, ki jih sedaj vidiš na here, na voljo v CN oziroma v kartah za iGO.

Pri tem iskanju je tudi zelo veliko odvisno od naprave.

Par mesecev nazaj imel v rokah nuvija 40, na katerega sem naložil iste karte kot na 3490.
Kliče kolega, da mu ne najde določenih naslovov v Avstriji, probam na 3490 in z isto karto meni najde omenjene naslove.

Potem sem ugotovil, da je razlika v External point addressing KLIK , ki ga uporablja 3490 a 40-ka te datoteke nima.

p.s.
Ta external point addressing ( SID datoteka ), je nekaj podobnega kot .fpa pri iGO.

Tudi sam si že dolgo razbijam glavo s tem različnim vodenjem od naprave do naprave vendar se na koncu najde vedno neka varianta po kateri te pravilno pripelje na cilj.

To se pravi , da se je treba sprijaznit tako kot je...Zdaj saj vem , da rešitve ni .Si bojo pač stare naprave zamenjali z novim , jaz pa bom kar ostal na IGO-ju..
Pa vseeno hvala za pomoč

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.246
5.639
113
Resitev je..sicer dolgorocna...svoje ugotovitve delis tam kjer ti je popotnik nakazal
smile-1.gif

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.664
29
48
58
Horjul
Jaz sem pogledal na StreetPilotu in mi za Otiški vrh 165 najde 5 naslovov in vsaki je na drugi lokaciji.

Samo jaz mam zemljevide še 2015.10.

Nazadnje urejeno:

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Jaz sem pogledal na StreetPilotu in mi za Otiški vrh 165 najde 5 naslovov in vsaki je na drugi lokaciji.

Samo jaz mam zemljevide še 2015.10.
Saj tudi na starejših kartah se isto pojavlja..ni važno a je stara ali pa najnovejša..
Drži tisto kar je popotnik napisal , da pač na starejših napravah ni preveč natančnosti ..external point addressing SID datoteka ..
Me pa res zanima , kako bi karta City Navigator Europe NT 2015.20 delovala na najnovejših garmin napravah
rolleyes-1.gif

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
kaka "Ne vem a je tako težko razumeti, da ni samo v mojem kraju ali naselju, da se številke z več 3 do 6 enakimi naslovi na različnih lokacijah nahajajo v celi slovenij"
Ne vem, kaj bi rekel, več različnih hiš z enakimi naslovi. Upam, da sosed ne bo kupil Garmina in se jezil, da mu ne kaže pravo pozicijo za njegovo hišo.

raza

Pripravnik
19. jun 2011
212
24
18
Nekaj ugotovitev:
Zumo 590 posodobljen na zadnjo verzijo in CN najde 2 naslova, 1. je pravi (prisotna SD z ostalimi kartami, ki niso odkljukane), če vstavim kartico in odkljukam AR je 6 zadetkov, 1.= pravi
StreetPilot z istimi kartami mi je v startu kazal 6 zadetkov. Potem sem se poigral z različnimi poimenovanji datotek z zemljevidi. V različnih kombinacijah je našel od 2 do 6 zadetkov. Zadnja kombinacija CN= gmapprom, gmapdem na .system in v Map gmapsupp, AR in gmap3d, pa ponudi samo en zadetek, ki je pravi.
Zumo 660 najde 3 naslove z karto CNEUNT2015,20 prvi je pravi
NUVI 350 z CNEUNT2015,20 tudi 3 naslove, 1. pravi
Pri iskanju v MapSource z karto CNEUNT2015,20 ponudi 6 zadetkov, enako z karto CNEUNTU2015,30, drugi je pravi
BaseCamp z istimi kartami najde 1 zadetek-pravi

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@raza

Če te sedaj prav razumem je možno, da ima kaka za Slovenijo Ar za ostale države CN, vse skupaj združeno v en img, da mu prikaže 6 zadetkov?

Če imaš čas testirat, bi te prosil, če lahko preko basecamp narediš img SLo in preveriš kakšni bodo rezultati iskanja, če bo zopet 3 ali 6 zadetkov ali bo samo en.

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Nimam združeno ..imam samo en img in to je City Navigator Europe NT 2015.20...AR sploh ne uporabljam , ker je zastarelo..
Zakaj pa drugim , ki na tem forumo pišejo ..imajo iste probleme?'

raza

Pripravnik
19. jun 2011
212
24
18
Starejše naprave (nuvi 200W, nuvi 350, zumo 660) z karto CNEUNT2015,20 (samo ta) najdejo Otiški vrh 165 po 3 x. Druga najdena je prava.
Število zadetkov se ne spremeni, kljub prisotnosti AR (odkljukana ali ne, nima veze) 3 x

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.804
827
113
toti Maribor
Sem vam dal primer Ilirske ulice 2 v LJ, kjer ni nobenega A ali B, ampak je samo ena hišna št.. Nuvi 3597, ki ima SID datoteko ravno tako pokaže 2 naslova. Jaz sicer vem, da je pravi 1. kako naj to ve tujec, pa je drugo vprašanje. Teh cvetk ima Garmin kar nekaj.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.804
827
113
toti Maribor
Vem, ampak samo v tem primeru. Na ta naslov sem postal pozoren, ko sem hčerko peljal v študenski dom. V nobenem primeru ne bi smel podvajat naslovov.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.664
29
48
58
Horjul
Res je, saj sem zgoraj omenil da to ni izgovor, rekli smo pa tudi, da je Garmin samo pripomoček pri doseganju ciljev.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Očitno je to problem zaradi vnašanja zastarelih katasterskih podatkov in dejanskih podatkov. Zato pride do zmede na karti.
Če se mi pojavi več enakih naslovov (pogosto dva), izberem prvega, ki je v večini primerih pravi.
Uporabljam CNE NTU 2015.30 na predelanem 3490. Zaradi Garmina se še nikoli nisem izgubil, ne v SLO in ne v tujini.
Za tujino pa pogosto uporabljam koordinate iz GoogleMap.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Smo včeraj ugotovili, da Tupli vnaša po katastru, ker se očitno ne zaveda, da kataster nima vseh podatkov točnih oziroma osveženih.
Njemu katasterski podatek več pomeni, kot pa dejansko stanje katerega javi uporabnik, ki je tam doma ali se po določeni cesti vsakodnevno vozi.

Ker je pravilno vnešene podatke konstantno brisal sem temo zaklenil, ker nima smisla javljat napak, če so te potem pravilno vnešene in nato iz njegove strani odstranjene in ponovno vnešene napačne, zato sem temo zaklenil.

Kaj se dogaja v Sloveniji s Here karto sem tudi javil na Garmin in Here, ter priložil slike in linke od google maps in tomtom zemljevidov, da vidijo, da tam ceste oziroma podatki obstajajo, da se hišne številke na omenjenih kartah ne podvajajo itd.

Sedaj veste, zakaj se stanje SLO karte ne popravi, zakaj so iz izida v izid prisotne iste napake in zakaj so nekateri uporabniki, ki so pošiljali popravke na takrat še Navteq obupali in govorili, da njihovi podatki niso upoštevani.

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
No, to je pa bil višek svinjarije!!! Potem se res ni kaj za čuditi, če prihaja do zmešnjav. Obstaja torej tudi možnost, da nekdo iz čiste hudobije dela namerne napačne vnose? Koliko ljudi pa ima pravzaprav pristojnosti delati popravke?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Primer starih podatkov v katastru za občino Lenart Gubčeva ulica:

Tako pa izgleda satelitska slika, kjer se vidi, da obstajajo ceste, ki na prvi sliki niso vrisane ( s puščico označil na obeh slikah kje se cesta po katastru konča:

In ker v katastru ni vrisana, jo tupli meni nič tebi nič preprosto izbriše na here zemljevidih.

p.s.
@zakon

Sem posredoval vse podatke naprej in tudi dokazila, da ceste obstajajo, kot tudi direktne linke do google street view, da bodo lahko na lastne oči videli, da ceste obstajajo, poslal linke od katastra in pripisal, da naj pogledajo satelitsko sliko in bodo videli, da ima kataster zelo stare podatke, poslal linke od google maps, tomtom, da lahko vidijo, razliko med Here karto in ostalimi kartami.

Poslal zajem slike od iGO navigacije ( eno s Here karto, drugo s tomTom karto ) kako tam najde določen naslov in kako na garminu, da lahko primerjajo tako Here firma kot Garmin.

Kaj bodo pa oni storili pa ne vem, naredil sem vse kar je bilo v moji moči.
Če ga imajo resnično na plačilni listi upam, da se bodo malo zamislili o njegovem delu.