City Navigator Europe NTU in NT 2015.20

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če je trmast ko strela in ne vidi, da mu iGO naredi isto sranje le v obrnjenem zaporedju.

Igo mu da 2x otiški vrh, ko vnese ulico in če tu narobnega označi mu da samo hišno številko 168.

Torej je za njega iGO tudi očitno neuporaben.

Garmin da 1x otiški vrh in 2x hišno številko.
iGO da 2x otiški vrh in 1x številko ( slednje seveda, če označiš pravi otiški vrh )

Oba pa pripeljeta na isti cilj.

@kaka

Zakaj to, zakaj ono vprašaj tukaj in ti bodo razložili ( V spodnjem robu klikni na feedback. ): Klik

p.s.
Če bi ta čas, ki si ga porabil za pisanje postov uporabil za prijavo napak, bi naredil dobro za vse, tako boš pa ponovno nergal pri novih kartah.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Citat:
Uporabnik kaka pravi:
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Pri iGO Primo ne pozabit, da je za točnost pri iskanju naslovov zelo pomembna.fpa datoteka.
iGO ima fpa datoteko, kaj pa bi lahko imel Garmin..
V glavnem nuvi Garmin je za zdaj popolnoma neuporaben, ker če ti da 5 ali pa 6 naslovov na različnih lokacijah pol si stem kaj dosti nemoreš pomagat..
uf-1.gif

Garmin ima vse že v sami karti in nima razdrobljeno kot iGO.
Kje ti da 6 naslovov, če vneseš hišno številko
sprasujem se.gif

Sedaj pa že pišeš bedarije ali pa imaš na napravi vklopljeno AR in CN, potem ti pa res da podvojene zadetke.

Sem že večkrat opazil, da imajo nekateri vklopljeno AR in CN ali pa AR in CN obe poimenovani gmapsupp.img ( eno na SD drugo na napravi ).

Če imata CN in AR isto ime, jo Garmin vidi kot eno karto, čeprav je v nastavitvah ena od njih izklopljena in to pomeni, da bo zadetke podvojil.

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Že dolgo uporabljam Garmina in do sedaj me je še vedno pripeljal na določen cilj
wink-1.gif

Če bi bili vsi tako kot ti in da veš za napako in je ne bi javil, da se popravi, a ni to dobro za vse nas
sprasujem se.gif

Če bi vsi tako razmišljali, pol res škoda vsakega truda za te, ki popravljajo in sporočajo napake
wink-1.gif

Tu se pol vidi odnos do drugih, žal ampak tako je. Sam bom še naprej javljal napake......
Malo se zamisli
grims-1.gif
Kaj naj javljam napake, če pa je cela Slovenija problematična glede duplih naslovov..Fora je , da to sploh ni napaka naslova ampak sistem na samem Garminu oziroma kdorkoli upravlja stem..
Saj je napisal Janch da pri iGO pomembna.fpa datoteka, kaj pa je pri napravi Garmin???
Če bi opazil bilokatero napako na Garminu naprimer netočen naslov ki bi bil samo eden bi javil.. pri tem je pa katastrofa ker prikaže več naslovov na različnih lokacijah in to v celi Sloveniji ...Jaz pa govorim za svoj bližnji kraj in to je Otiški vrh ki je obsežno zelo velik in zelo veliko hiš in pri vsakem naslovu mi ponudi po 5 različnih lokacij..In da ne govorim Bukovska vas ..isto...itd.. da tujine sploh nisem poskusil..
Zanimivo je da do zdaj tega nihče ni opazil.
Da pa nisem pomagal določene stvari na tem foromu pa ni res tudi jaz sem večkrat poslal omejitve za našo regijo..
Plus tega pa sem samo hotel izvedeti vzrok zakaj se to dogaja , v čem je fora , ker vem da sta Popotnik in Janch prava strokovnjaka na tem področju .
rolleyes-1.gif

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik kaka pravi:
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Pri iGO Primo ne pozabit, da je za točnost pri iskanju naslovov zelo pomembna.fpa datoteka.
iGO ima fpa datoteko, kaj pa bi lahko imel Garmin..
V glavnem nuvi Garmin je za zdaj popolnoma neuporaben, ker če ti da 5 ali pa 6 naslovov na različnih lokacijah pol si stem kaj dosti nemoreš pomagat..
uf-1.gif

Garmin ima vse že v sami karti in nima razdrobljeno kot iGO.
Kje ti da 6 naslovov, če vneseš hišno številko
sprasujem se.gif

Sedaj pa že pišeš bedarije ali pa imaš na napravi vklopljeno AR in CN, potem ti pa res da podvojene zadetke.

Sem že večkrat opazil, da imajo nekateri vklopljeno AR in CN ali pa AR in CN obe poimenovani gmapsupp.img ( eno na SD drugo na napravi ).

Če imata CN in AR isto ime, jo Garmin vidi kot eno karto, čeprav je v nastavitvah ena od njih izklopljena in to pomeni, da bo zadetke podvojil.
Res da nisem neki strokovnjak na tem področju ...samo tako neumen pa spet nisem , da bi imel ARin CN skupaj, ko je še bil AR v uporabi sem na MapSourcu mape označil posebej nisem jih združil tako , najprej sem dal AR Slovenijo potem pa CN brez Slovenije , tako da se karte nista prekrivale..
Kar se pa tiče Otiški vrh , se pa ulica ne vnese ampak se ulica preskoči in poiščeš Otiški vrh potem pa še številka..

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Za oboje, ker ulice ni in je preskočim na IGO-ju pitisnem Rezultati in poiščem Otiški vrh potem pa zahteva številko.Pri Garminu pa vnesem mesto Otiški vrh ko mi pokaže vnesi ulico pa pritisnem končano izberem otiški vrh potem pa zahteva številko in rezultat več enkih naslovov na različnih lokacijah(to je pri Garminu) pri IGO pa samo en naslov in natančen..V glavnem IGO deluje OK...
Lahko pa bi tudi v ulico napisal Otiški vrh bi pač ne rabil iskat...

Nazadnje urejeno:

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Bom končal to temo, ker itak nebomo rešili zadeve, ker pač preveč nergam in za vas kvasim neumnosti...
Prejšne verzije AR in CN ,ki sem jih nalagal na Garmine pa se nikoli kaj takšnega ni dogajalo samo pri teh novih kartah..
Ne vem.....

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če bi še venesel ulico, ne bi imel teh problemov.
Sem ti na prejšnji strani napisal kako sem iskal na Garminu in kakšen je bil rezultat.

Sedaj vidiš, zakaj drugi nimajo enakih problemov kot ti, ker vsi vpišejo ulico in kot sem že omenil imata iGO in Garmin drugačen algoritem iskanja naslovov.

Probaj na Garminu iskat na sledeč način in javi, če ti bo še vedno vrglo ogromno zadetkov:

Mesto - Dravograd
Ulica -Otiški vrh
Hišna številka - 165

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.246
5.639
113
Citat:
Probaj na Garminu iskat na sledeč način

Mesto - Dravograd
Ulica -Otiški vrh
Hišna številka - 165

Sicer najbolj trouble free je varjanta:

Država
Poštna
Ulica
Številka

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Isto mi naredi ...Poskusil sem veliko variant kako priti do enega naslova in točnega pa vedno isto..
Imam dva Garmina pa na obeh enako..

Nazadnje urejeno:

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Probaj na Garminu iskat na sledeč način

Mesto - Dravograd
Ulica -Otiški vrh
Hišna številka - 165

Sicer najbolj trouble free je varjanta:

Država
Poštna
Ulica
Številka

Pri tvoji varianti pa je še slabše..

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Zakaj ko napišem v here naslov pa prikaže vredo ??? Zakaj na Garminu ne prikaže tako kot na here strani ??..je pa ja karta od here.
Mogoče pa je treba kaj na sami Garmin napravi kaj napravit
sprasujem se.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.817
131
63
Kaj pa, da počakaš na skorajšnji izid nove Karte, pa boš pol poročal če so napake še prisotne
17758-icon_confused.gif

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor

Mesto - Dravograd
Ulica -Otiški vrh
Hišna številka - 165

Si kaj preverjal, če so ostalim številkam 165 v naravi dodane še črke, -A,B,C,D , in ali če te druge številke v naravi sploh obstajajo?

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Vsaka hiša ima svojo številko in nobena nima a-b-c-d itd...
Ne vem a je tako težko razumeti da ni samo v mojem kraju ali naselju, da se številke z več 3 do 6 enakimi naslovi na različnih lokacijah nahajajo v celi sloveniji največ v majnših krajih ..razlika med njimi približno 100 do 500m..Pri nekaterih naslovih v večjih mestih se tudi pokaže kakšen duplikat pa nima a-b-c-ali pa d naslov..

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Citat:
Uporabnik kaka pravi:
Isto mi naredi ...Poskusil sem veliko variant kako priti do enega naslova in točnega pa vedno isto..
Imam dva Garmina pa na obeh enako..

Ni variante, da ti da več kot dva naslova, če si vpisal:

- Dravograd
- Otiški vrh
- 165

Probal na 1300 s karto 2015.20 in da dva naslova, prvi je pravi
Probal na 3490 s karto 2015.30 in da dva naslova, prvi je pravi.

kaka

Pripravnik
26. apr 2008
76
0
6
Točno 5 naslovov mi da in vse na različnih lokaciji samo eden je prebližno točen pa ne čisto kake 20m pred pravo lokacijo
Tudi jaz sem sprobal na 1300 in na 250W in na obeh enako kaže razen , da včasih kateri da majn enakih naslovov naprimer 1300 da 5 25w pa 3 ali pa obratno..
Popotnik ali ni čudno , da na spletni strani Here na internetu točno kaže , ista karta here ki pa je naložena na garminu pa ne..
Kaj pa če je kaj z softwerom na garminu kaj narobe ..čeprav sem oba updatu na novejše oziroma zadnjo verzijo..

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na Here strani je novejša karta kot tista, ki je naložena na iGO oziroma na Garmin-u.
Na Here strani lahko vidiš kaj bo vsebovala nova mapa za GPS, včasih traja tudi do pol leta, da so ti podatki, ki jih sedaj vidiš na here, na voljo v CN oziroma v kartah za iGO.

Pri tem iskanju je tudi zelo veliko odvisno od naprave.

Par mesecev nazaj imel v rokah nuvija 40, na katerega sem naložil iste karte kot na 3490.
Kliče kolega, da mu ne najde določenih naslovov v Avstriji, probam na 3490 in z isto karto meni najde omenjene naslove.

Potem sem ugotovil, da je razlika v External point addressing KLIK , ki ga uporablja 3490 a 40-ka te datoteke nima.

p.s.
Ta external point addressing ( SID datoteka ), je nekaj podobnega kot .fpa pri iGO.

Tudi sam si že dolgo razbijam glavo s tem različnim vodenjem od naprave do naprave vendar se na koncu najde vedno neka varianta po kateri te pravilno pripelje na cilj.