City Navigator Europe NTU in NT 2015.20

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi na telefonu ali tablici, če imaš nameščenega Garmina je garmindevice.xml datoteka.
Ta je unikatna za vsako napravo.

Ampak če nisi kupil lifetime update, potem ti to nič ne koristi.

Da bi ti pa nekdo svojo datoteko pošiljal pa najbrž ne pričakuješ.

mario1550max

Pripravnik
23. jun 2009
52
0
6
aha, hvala Snecer, sem je ze nasel na telefonu, res da ni Liftime,.. ampak vseeno posodobitve vlece.

hvala in lp Maks

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.349
306
83
39
Ljubljana
vidm da je že na pašnikih NT verzija
smile-1.gif

mboy1

Zelenc'
19. apr 2012
22
0
1
Pozdravljeni,

pri tej zadnji posodobitvi kart CN 2015.20 na nuviju 34xx (imam lifetime), sem naletel na problem, da mi je mapo gmapsupp.img prenesel na SD, ker je bilo na nuviju premalo prostora....do tukaj vse razumljivo. Tako se je zadeva naložila na SD....a ko sem sprostil prostor na napravi, mi iz SD te mape nikakor ne uspe prekopirati na osnovno napravo. Zadevo najbrž zaznava kot "ilegalen" posel, čeprav imam registriran LT in mi dejansko sredi kopiranja "zmrzne" oz. prekine kopiranje. Glede na to, da bi imel na nuviju še vedno cca. 400 MB prostora tudi po prenosu vseh posodobitev in ker bi želel od zemljevidov imeti vsaj CN na napravi, bi prosil, če ima kdo kakšno idejo...oz. mi pove kje delam napako. Zadevo sem posodabljal preko GE, ker prvič odkar posodabljam, to ni več bilo možno storiti z Mapupdaterjem, saj me je ta po zagonu avtomatično usmeril na GE.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ne zaznava kot ilegalen posel ampak je le datoteka tako velika, da zafrkava pri samem prenosu v napravo.
GE ti je predhodno izbrisal stare datoteke in takrat ugotovil, da imaš premalo prostora, kaj si sedaj odstranil, da bi naenkrat imel dovolj prostora?

Če že res hočeš imeti karto na sami napravi namesto na SD ( kjer je bolj praktično ) in da boš imel najmanj problemov s kopiranje, je najbolje da karto še enkrat preneseš preko GE.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Predno Nuvija priključi na PC, naj odstrani SD kartico in bo tako najbolje videl, če bo karto hotelo prenesti.
Meni že prejšne karte ni hotelo prenesti na Nuvija, čeprav bi ostalo še nekako 400 - 500MB praznega.

mboy1

Zelenc'
19. apr 2012
22
0
1
Tudi tebi hvala Frenckie. Tudi sam do sedaj nisem imel problema, niti jo prenesti z SD na napravo - brez težav mi jo je kopiral in kot praviš, še za cca 500 MB je bilo praznega.

Alki

Zelenc'
17. maj 2014
4
0
1
Pozdravljeni,

se vnaprej opravičujem, če bo vprašanje zastavljeno v napačni temi oziroma je odgovor celo kje podan (pa ga med prebiranjem nisem našel).

V kratkem se odpravljam v Španijo in ker pot vodi preko Francije, me zanima kako bi preveril, da ne bi imel kakšnih težav zaradi prikazovanja njihovih "speed" kamer/radarjev (v francoski zakonodaji je namreč prepovedano imeti napravo, ki prikazuje lokacije kamer/radarjev, naj bi se pa ponudniki navigacij temu "izognili" da so naredili t.i. "danger zone", ki pa so dovoljene)? V folderju POI sem zasledil "FranceCyclopsSample.gpi" in sedaj nisem siguren kaj vse vsebuje
frown-1.gif
(POI folder nisem nič spreminjal, samo POI Slovenija sem dodal s POI loaderjem). Kaj je najbolje/najlaže narediti, da ne bi imel potencialnih problemov in/ali stroškov (nekateri pišejo o izklopu opozarjanja, drugi, da je za Francijo že update-ano in prikazuje danger zone)?

Se priporočam tudi za kakšno mnenje/izkušnje koga, ki je potoval po Franciji kako je dejansko s tem preverjanjem naprav, samo situacijo z radarji itd...

Imam Garmin nuvi 3597 LMT, karta je preko GE posodobljena na Europe 2015.20, device software na 4.40

Najlepša hvala vsem za pomoč
wink-1.gif

Alki

Zelenc'
17. maj 2014
4
0
1
Hvala za odgovor...AMZS-jevo stran sem že pregledal (tako za Francijo kot Španijo) in tam sem tudi zvedel za ta opozorila (+alkotester za Francijo).

Moj namen ni, da bi se 100% slepo zanašal na navigacijo in logično se mi zdi, da je fokus 100% na prometno signalizacijo ob cesti, bi pa seveda si pomagal z navigacijo kolikor je le mogoče (zato jih tudi uporabljamo
smile-1.gif

Predvidena kazen za neupoštevanje 1500€ se mi zdi
uf-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Zemljevid CN že sam vsebuje omejitve hitrosti in na prekoračitev opozarja, tako da še dodatna opozorila na radarje niso niti nujna.

p.s.
alkotest ni več obvezen, so ukinili, sicer so bili po 1-2 eur

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.261
5.645
113
Francija...bil prejsni mesec...ni straha za policaje...majo pa radarje na N cestah...

A je avtocesta...drage ko pes
N je nationale...so brezplacne magistrale...polne skatel z radarji...nalozi si jih na poiplaza.com
D so kot N samo bolj cez vukojebino...bolj prazne in lepse...priporocam!!!

Pokrajina je precudovita...sploh Normandija
smile-1.gif

Pojdi cez Luxemburg...natankaj po 1.1xx in ko prestopis v francijo...vklopi izogibaj se stroskom in cestninam....vcasih majo oznake konfuzne...se vozis po A pa si ubistvu na N....zaupaj garminu...me nu zajebal v 4009km

Alki

Zelenc'
17. maj 2014
4
0
1
Kamele0N, hvala za odgovor
wink-1.gif

Čez Luxemburg ne bo šlo, ker je destinacija Barcelona -> Andora (tam se tanka polno - diesel je "pocen"
tongue-1.gif

Bom vseeno malce preveril kako je s temi cestami, če bi med katerimi kraji šel po D ali N, namesto A (če bo čas dopuščal, ker je že tako intenziven plan)...bolj me je skrbelo kako je s temi nastavitvami glede teh opozoril za kamere (sem še "nov" pri uporabi Garmina in mi vsi "triki"/nastavitve še niso povsem znani - glavne popravke s tega foruma (Računam, vodenje Mateja,...) sem poštimal, ostalo pa "as I go"), da ne bi imel problemov zaradi "nevešče uporabe"
smile-1.gif

Skratka sem bolj pomirjen po tvojem sporočilu
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Doma si pripravi na PCju točke-waypoints-priljubljene in poglej kako bo vodila naprava pa praktično ne bo presenečenj.

Kamele0N

23. jul 2008
42.261
5.645
113
Tako kot je Snecer reku si pripravi tocke po etapah...tm 200-300km max....mel problem pri 2405...francija je velika...karkol je vec kot 600km in da ne racuna po AC (da se lovi po malih cesticah med vasmi) mu lahko dela probleme pri preracunavanju (mu zmanjka spomina za ruto ker je predolga...)

Kamele0N

23. jul 2008
42.261
5.645
113
Probaj mu doma izvest naj v simulacijskem nacinu (izklop gps sprejemnika) preracuna pot od naprimer Caena do Pariza pa da mas v izogibanjih vkljuceno izogibaj se cestninam in ostalim stoskom pa bos videl o cem govorim
smile-1.gif

Avtocest ti ne priporocam!!! So drage. Caen-Pariz te pridejo cca 55eur
bonk.gif
N in D pa prazne in povecini omejene na 90-110 in zastonj!

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Jaz si za rute delam tocke in si jih ostevilcim....
1. tralalla
2. blabla bla
3.hopsasa
in pol si dam na garminu sam vodenje od tocke 1 do tocke 2
pol od tocke 2 do tocke 3. Tako me vodi po tocno dooceni poti, da ne izpustim kake pomembne destinacije oz. atrakcije. Sploh ce je kaka destinacija izven zacrtane oz. najkrajse poti, se to rado zgodi, da spustis kako super lokacijo,

Lahko si pa tudi ostevilcis tocke za prvi dan z:
1a.kdfhkshf
1b. ohdihsai
1c. lhgskl
...
1z.ohjsafoklh

za drugi dan

2a.fdgfd
2b.234132
2c.fdghfrd
...

Tako imas znamenitosti oz. kraje lepo urejene po dnevih...je pa mal vec dela oz. predpriprav
smile-1.gif

You get the idea

LP

Nazadnje urejeno: