Citroen DS5

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Sam res. Tip se je v tej temi že 5x oglasil, pa sam nabija, ene pametne stvari ni povedal.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
ksz

Samo je res zanimiv pojav pri nas, kar se tice BMW-jev.. eni jih bodo hvalil do onemoglosti, ene bo motil pa tudi tip zarnice v zadnji meglenki.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Jaz sem dobil isti občutek v BMW.

Zici so mi bili odlični, tudi po dolgi vožnji.

Sama oblika volana, števci, armaturka ... pa mi nikakor ni všeč.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
hysterical-1.gif

Ergonomija pri Citroenu je boljša kot pri BMWju
confused-1.gif
Ne me hecat, idi do najbljižjega BMW salona in zapelji novo serijo 1, potem pa idi do Citroena in zapelji DS5, še bolj primerljivo pa bo, če boš počakal do marca in peljal novo serijo 3, ki pride takrat na trg.

Nova serija 1 v sport izvedbi je avto, ki mi je zlezel pod kožo, kot marsikateri ne in ne boste verjeli v izvedbi 116i.

Sicer pa je ta DS že malo preveč kičast. DS3 pa mi je zelo všečen avto.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Jaz sem dobil isti občutek v BMW.

Zici so mi bili odlični, tudi po dolgi vožnji.

Sama oblika volana, števci, armaturka ... pa mi nikakor ni všeč.

Stvar okusa. Meni ni vsec 14594282184 nasmetenih gumbov, 43282438 ledic za vsak drek, drugim je pa ravno to vsec. Enim je Volvojeva armaturka top (vkljucno z mano), drugim je zeh.

Meni so BMW-jeve armaturke dokaj vsec, vse je na svojem mestu in ni razmetano v 3pm. Prej imam raje pustinjo, kot kic.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
hysterical-1.gif

confused-1.gif
Ne me hecat, idi do najbljižjega BMW salona in zapelji novo serijo 1, potem pa idi do Citroena in zapelji DS5, še bolj primerljivo pa bo, če boš počakal do marca in peljal novo serijo 3, ki pride takrat na trg.

Nova serija 1 v sport izvedbi je avto, ki mi je zlezel pod kožo, kot marsikateri ne in ne boste verjeli v izvedbi 116i.

"Idi" ti pogledat enico in jo zapeljat, preglej armaturko in kako noter sedis, nato pa "idi" se DS5 pogledat. Jaz sem imel v obeh priliko sedet in ju temeljito pregledat. Citroenov ne maram, ampak DS5 ni Citroen
smile-1.gif

Primerjava z BMWjem pa zato, ker sta bila pac v sosednji dvorani

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Cena v nemciji se zacne pri 29.500 in konca pri 40.000 cca.

Lep, lep ampak ta iz slike je zagotovo ta ki stane 40t eur, me zanima kako bo izgledala osnovna različica in kakšni materiali so tam notri. Dizajn je pa tudi meni zelo všeč.
Nekdo je primerjal BMW in Citroen...no pa sej sta oba avta narejena za različne ljudi, tako da to ni glih za primerjati.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
hysterical-1.gif

confused-1.gif

Citroenov ne maram, ampak DS5 ni Citroen
smile-1.gif

Pravzaprav je ravno obratno ... DS5 je PRAVI Citroen, kot so bili Citroeni pred časom. To kar pa je zadnjih 10-15 let delal Citroen pa res niso "pravi" Citroeni. Čeprav čisto po pravici ... tudi DS 5 ni pravi Citroen od zunaj gledano, notri pa kapo dol, to je tisto kar mora biti Citroen.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Škoda, da so mu namenili obvolanske ročice kot sem jih imel v Xsari '04
frown-1.gif

Vsekakor pa je to avto, ki ga bom šel preizkusiti in verjetno tudi upošteval pri naslednji menjavi.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
hysterical-1.gif

confused-1.gif

BMW1 in DS5 sta pa res primerljiva avtomobila
smirk-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ja pezda, ti primerjaš s serijo 1, oni pa ne smejo s petko?

hmm jaz nisem nič primerjal. Primerjal ga je en drug uporabnik, ki je bil v Frankfurtu, nekateri pa so rekli, da je avto primerljiv s petico ali GTjem. Po velikosti avtomobila in tudi po ceni je avto primerljiv s trojko.