čisto navadno hujšanje

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Bolj pametni bolj glupo hujšajo.
hysterical-1.gif

Misliš bolj glupi slabo hujšajo.

Ne, bolj pametnim ni treba hujšat...
tongue-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Redna telovadba in kontrolirano jesti je recept za hujšanje.
zmaga.gif

V treh mescih padlo slabih 20kg, še 30 pa smo tam.
grin1.gif

Se zavedaš, da je zdravo izgubljat max.1kg/teden...bodi pazljiv, da se ne boš vrnil na stare običaje....mislim, da je bolje štartat iz nezdrave prehrane na zdravo, nikakor pa ne iz neke nezdrave prehrane na strogo dieto....dieto marsikdo odsvetuje.
Poznam jamrače, ko so imel dieto, se potem zredil nazaj, spet imel dieto, spet zredil, na koncu pa dobil skoraj vse kile nazaj.
Raje si poglej forum maximum in the extrem pa si sestavi en dobr jedilnik.

Sploh nisem na neki extremni dieti, kosilo jem več ali manj normalno edino zvečer pojem samo kaj od sadja ali kako solatko občasno, izogibam se pa koliko se da kruha (vsaj belega) in predvsem gaziranih pijač (prej sem spil po 3-4 litre coca-cole na dan), sedaj pijem edino vodo in občasno radensko. Se pa decembra nisem kaj preveč držal tega in je moja teža ostala kar konstantna, mogoče sem pridobil kak kilogram ali dva.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
kje bi dobil originalno verzijo programa Aktivna dieta. Na njihovi strani nič ne piše, tam najdem samo demo verzijo...

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Jaz si ponavadi porabo merim z uro. Poskusil sem na veliko primerih. Zanimivo je da je tale na aktivni dijeti kar zadovoljivo približen.

brezlj

Pripravnik
29. jul 2010
46
0
6
www.dominatus.si
Pomojem je dost odvisn od metabolizma posameznika. Mene ma moj kar rad. Jaz sem se nekolk drugače lotil. Najprej sem 15 kil zgubu tko, da sem si pomagu s pripomočki za hujšanje, v kombinaciji s fitness programom za definicijo. Zdaj uspešno vzdržujem skos isto težo. Fitness samo še doma, tolk da se miga - ali pa zvečer, če čutim da mam še preveč energije. Jem pa v bistvu normalno. Meso - razen belega - zelo zelo redko. Pojem ogromno rib. Tut s špageti ne šparam. Pa ogromn zelenjave - sadja pa niti ne tolko.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ker meso (razen belega) res redi, ogljikovi hidrati (to so namrec spageti) pa ne, kajne ?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Če jaz kaj vem so ogljikovi hidrati = sladkor in če cukra ne porabiš se nalaga v telesu kot maščoba.Tako da teko dneva vedno majn jest OHjev. Zjutraj na pune, zvečer minimalno oz. nič pa bo.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
OHji se med drugim delijo na enostavne (npr. sladkorji) in kompleksne (npr. kaša). Telesu bo le koristilo če boš jedel kompleksne OH. Kaša npr. ima med drugim zelo malo kCal, kar pomeni, da če se je nasitiš se ne boš redil. Sploh če imaš kakšen "popoln" obrok, npr.
piščanja/puranja prsa s kašo in obilo zelenjave...

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
A je komu jasno kako je to možno, da bik, ki je samo travo torej vlaknine in nekaj ogljkovih hidratov dobi toliko beljakovin da rata bilder- gora mišic. Kje torej bik dobi beljakovine. V travi očitno ne. Pa ma kljub temu 700kg.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
1. V travi niso samo OH, tudi v "travi" navadno ni samo trava. V travni ruši najdeš tudi kar nekaj metuljnic, te pa so beljakovinsko malček bogatejše od trave.
2. Če ima žival dovolj izbire, izbere mlade poganjke. Ti so pa tudi pri travi bogatejši z beljakovinami
3. Od 700 kg bika, je beljakovin mogoče za 100 kg (takole čez prst, ne me tepst). Ostalo je drobovina, kosti, tekočine itd ....
4. Biku pri prebavi hudo pomagajo predželodci, predvsem vamp. Tam hudo dobro uspevajo mikroorganizmi, prevladujejo bakterije. Te potem z vsebino vampa tečejo naprej v pravi želodec, kjer se normalno prebavijo .... saj je jasna slika, ane da.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Boljše vprašanje je: koliko je drobovine?
Jasno da je drobovina (večinoma) iz beljakovin. Beljakovine so pri živalih pač strukturni element, tako kot je to pri rastlinah celuloza (OH). Ampak če daš na vago "čisto" drobovino, boš odčital recimo dobrih deset kil ...

Pa saj ni poanta v tem, a se zdaj nategujeva kdo ima bolj prav. Jaz sem samo hotel povedati, da so prežvekovalci v bistvu stroji za pretvorbo predvsem celuloze v beljakovine. In bistveni del tega stroja so mikroorganizmi v vampu. Pri ostalih rastlinojedcih pa so ti mikroorganizmi v debelem črevesju (večina kopitarjev in parklarjev), pri konjih pa še v prilagojenem slepiču (če mi s pomin prav nese). Brez teh mikroorganizmov žival pogine ...