čisto navadno hujšanje

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Jest sem v skoraj dveh mesecih shujšal za skoraj 8 kg. Vsak teden izgubim 1 kg in, če bom tako nadaljeval naprej bom kmalu spet na idealni teži. Jem pa res tisto hrano, kot so mi jo svetovali na forumu maximum ali the extrem forum.
Namesto rastlinskega olja sem začel uporabljat olivno, odmaknil sem vse sladke zadeve, nobene sladkane pijače, kruha pojem max.100g na dan, včasih 300-400g, jem več tune v lastnem soku z dodanim olivcem, jem pusto govedino, piščanca, jem na 3-4 ure, zvečer samo beljakovine, pijem vodo....itd
Mogoče res pretiravam, ker moj cilj ni tak, kot tistim uporabnikom na maximum portalu.
Nisem pa že kakših 7-8 tednov jedu domače salame, nobenih ocvirkov, nobene mastne zadeve, pečenga krompirja pojem 3x manj (ene 5 končkov vzamem), pojem pa 2x več solate, zelja in podobno.
Obvezno se gibam vsak dan vsaj po 45 minut, trenutno res več pokurim kalorij, ker gazim po snegu, ga mamo še 35-40 cm.

Je pa tako predno sem začel hujšat sem ogromno prebral jedilnikov, nsvetov itd in potem, ko greš v trgovino vidiš, da je 80% hrane tam NEZDRAVE.

Nazadnje urejeno:

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
malcomX :

Nobenih salam, hrenovk, krompir je bolje kuhan, kot pečen, nobene ocvrte zadeve, ampak saj, če enkrat to je š an teden NI PROBLEMA ne pa tako, kot jaz, ko sem se vsaki večer basal z domačo salamo, kruh + majonezo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kaj pa način hujšanja z normalno prehrano? Torej normalen zajtrk, kosilo, večerja (do 18h)? Morda obroke minimalno zmanjšaš, za žejo piješ vodo, sladkarij ne ješ in OBVEZNO VKLJUČIŠ TELESNO AKTIVNOST? Mislim da bo ta metoda najbolj primerna...

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Jaz pravim, da je za začetek dovolj da se začneš malo gibat, namesto za tv ali comp greš za pol ure uro na sprehod. Pa so lahko obroki enaki kot prej, pa se bo na malo daljši rok poznala kaka kilca.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Tukaj fajn pieš
smile-1.gif

www.mito.si

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik garner pravi:
malcomX :

Nobenih salam, hrenovk, krompir je bolje kuhan, kot pečen, nobene ocvrte zadeve, ampak saj, če enkrat to je š an teden NI PROBLEMA ne pa tako, kot jaz, ko sem se vsaki večer basal z domačo salamo, kruh + majonezo.

Tut s tem se lahko bašeš če veš mero... Pač ne poješ celega francoza ampak majhno žemlico...

Če maš mero ni problema. Pa če si karakter da VSAK dan greš na 7-10km turo, pol lahko ješ samo burgerje pa
boš glihtak šlank....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kaj pa način hujšanja z normalno prehrano? Torej normalen zajtrk, kosilo, večerja (do 18h)? Morda obroke minimalno zmanjšaš, za žejo piješ vodo, sladkarij ne ješ in OBVEZNO VKLJUČIŠ TELESNO AKTIVNOST? Mislim da bo ta metoda najbolj primerna...

Lahko večerjaš (lahko hrano, recimo konjska hrenovka in solata) tut ob 22, če po večerji greš na en orng sprehod,
taka polhitra hoja, recimo 3km...

Itak bi človek moral 5x na teden zašvicat ful.

Pa gut je tudi fitness, ampak ne da si na benču na 150 kilah ampak da delaš kardio, fatburn, in da si končno človek da
dopovedat da boljše kardiogirat z 1kg utežmi v vsaki roki, kot z 15kg utežmi.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
ksz
dosti bolj učinkovito je vnesti več gibanja kot pa stradanje. Ker če boš jedel samo 1x na dan, te bo vse skupaj minilo po 1 mescu in boš dobil nazaj več kot pa izgubil. Prav tako razne aerobike in podobni napori delujejo bolj kratkoročno, saj se folk tega naveliča. Sam sem hodil na fitnes, vendar se mi čez čas več ni dalo, potem sem nekaj probaval glede hrane in tudi bolj kratkoročno...

Bral sem kar nekaj člankov o teh zadevah in večina priporoča, da ješ vsaj 5x na dan! Zjuraj dokaj obilen zajtrk, da si čim dlje sit. Potem kako sadje, rogljiček, ipd. za malico. Kosilo normalno, s tem, da ne pretiravaš z velikostjo porcije. Enkrat v tednu probaš imet kako ribo za kosilo, enkrat pa bolj zelenjavno naravnano. Popoldanska malica kak jogurt, sadje, ipd. Za večerjo spet nekaj običajnega in ne v prevelikih količinah. Tako boš cel dan lepo sit in še občutek bo 100x boljši, kot če ješ 2x do fulla. Če se le da, greš še vsak dan malo na sprehod naokrog in morda kakih 10min preprostega razgibavanja (malo miganja z rokami, nogami).

Sam počnem nekaj takega že nekaj časa in rezultati so več kot odlični. V bistvu se ne odpovedujem hrani kot tudi ne trpim pri nekih vajah. Ugotavljam, da mi tak način zelo ustreza, zato tega nisem opustil, kot vse ostalo. Mesečno izgubim kakšen kilogram in sem vseskozi nekje v okviru idealne teže (zgornja meja). Počutje pa je odlično, sploh si ne predstavljam več nekega prenažiranja, ipd. Imam še wii fit, ki je odlično orodje za temeljito spremljanje teže in tudi za kakšno preprosto vajo naredit. Treba se je predvsem zavedati, da hujšanje ni enomesečna zadeva in da lahko traja več let. Tako da je 1kg/mes več kot dovolj.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Tako da je 1kg/mes več kot dovolj.

Sem mislil, da boš napisal 1kg/teden, ker to pa je max., če izgubljaš več, kot kg ni nekaj vredu.
Jaz grem vsak teden,. kar lep kilogram dol, pa ne stradam, ampak jem res zdravo prehrano, nobenih salam, hrenovk, paštet, olje samo olivno, nobenih mastnih zadev, nobene čokolade, nobene sladke pijače, nič , kaj škodljivega.
Gibanje pa mora bit, včeraj sem prehodil tam 6-7 kilometrov, pol kilometrov od tega je gaženje po 35 cm snega.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Moja trenutna "dieta".
Zjutraj:
- navadni musli, oni ko so samo zrna (dodam pa še sam: banano, mandarino, oreščke)
- zelni/rdeči/beli čaj
Popoldan:
- kosilo, nima veze kaj, izogibam se svinjskemu
- zelni/rdeči/beli čaj
Zvečer:
- sadje (včasih se pregrešim pa se nažerem česa nezdravega :D)

Nasploh pa, ne uporabljam sladkora. Ne hodit v neke ekstreme, probajte spremenit življenski stil, da vam hranjenje oz hujšanje ne postane neka začasna stvar, ker se bojo vse kile vrnile.

Gibanje:
2-3x na teden fitnes, zdaj ko je zima (sovrazim fitnes
smile-1.gif
, Poleti pa grem laufat.
1 x plavanje

In ja odkar surfam, se na dopustu ne redim vec
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Če si mesni tip potem vdari dieto brez ogljikovih hidratov...moška populacija v povprečju zgubi 10 kil v 4 tednih, kar (predvidevam) da bi ti moralo že biti dovolj.

Pa si na začetku marca tipi topi, potem pa zgolj paziš kaj ješ preko poletja (jesen pa itak fešta
evil.gif
)

Priponke

• 847079-DIETABREZOGLJIKOVIHHIDRATOV.doc
    35 KB · Ogledi: 17.620

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Po moje ni smiselno omejevati vnosa določenih sestavin, ker to negativno vpliva na telo. Brezveze je zgubljati 5kg an mesec, saj to ni realno, kaj šele zdravo. Boljše 5kg na leto in to poskusiti obdržati. Vsi bi radi rezultate takoj, kar seveda ni ok. Najbolj idealno bi bilo zgubljati težo tako dolgo kot smo jo pridobivali. Vsekakor gre za dolgoročni proces, ki zahteva bistvene spremembe v načinu življenja. Drugače je vse skupaj zelo kratkoročna zadeva.

Ogljikovi hidrati niso vaš sovražnik, vaš sovražnik je nevednost - http://www.dieta-hujsanje.com/dir/dieta-hujsanje/zmota-st5-ogljikovi-hidrati-so-vas-sovraznik.html

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Če si mesni tip potem vdari dieto brez ogljikovih hidratov...moška populacija v povprečju zgubi 10 kil v 4 tednih, kar (predvidevam) da bi ti moralo že biti dovolj.

Pa si na začetku marca tipi topi, potem pa zgolj paziš kaj ješ preko poletja (jesen pa itak fešta
evil.gif
)

Ne vem če je to dobra ideja. Neka sredina mora biti vseeno. Jaz sem pri sebi lepo začel 5 obrokov, zjutraj po treningu normalno, kosilo normalno (razen seveda pohanega, pomfri itd), nič sokov, nič sladkarij. Večerja pa brez OH ali pa res zelo zelo malo in gre lepo skozi.