čisto navadno hujšanje

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Saj v teoriji vsi vemo da diete niso zdrave (bilo kake), ni pa tudi zdravo imeti preveč kilogramov..torej je najbolj zdravo 'zdrav način življenja' - tako prehranjevanje kot redno gibanje.

Tako teorija.
wink-1.gif

Praksa pa ...
frown-1.gif

Načeloma je lažje 10 kil zgubit (to je itak keks) kot jih potem zadržat na dolgi rok. In seveda...razlog je nepravi način prehranjevanja. Se pa slej kot prej vsak sreča s to tegobo - dokler si mlad in našponan lahko samo ješ in ješ..tam enkrat po tridesetih pa...se malo poleniš, malo si ob razpoložljivi čas (partner, otroci)...in se pozna. Potem pa še razni veseli decembri in ko stopiš na vago, ter kar oblije ob pogledu na številke
evil.gif
.

Torej kako naprej? Zdrav način življenje (če si realen) lahko kar odmisliš, nekaj pa hočeš narediti na kilogramih...torej..vžgeš dieto. Tako se prebiješ čez poletje (ko tudi več gibaš)..pride pa spet jesen in zima in veseli december...
evil.gif
...itd. (pa je sept tu pomlad, ko tehtnica povsem narobe kaže).

In ja...če mene kdo vpraša je za prekomerno težo največji sovražnik ogljikov hidrat..ker od preobilice mesa se noben ne zredi, tisti, ki pa se ne morejo sladkemu upreti...pa zdaj zaskrbljeno gledajo na vago. In je zanimivo če užgeš to dieto, da ugotoviš koliko obrokov lahko povsem mirne duše jež brez kruha, in ostalih prilog...pa povsem dobro shajaš -> meso in zelenjava.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Moja trenutna "dieta".
Zjutraj:
- navadni musli, oni ko so samo zrna (dodam pa še sam: banano, mandarino, oreščke)
- zelni/rdeči/beli čaj
Popoldan:
- kosilo, nima veze kaj, izogibam se svinjskemu
- zelni/rdeči/beli čaj
Zvečer:
- sadje (včasih se pregrešim pa se nažerem česa nezdravega :D)

Nasploh pa, ne uporabljam sladkora. Ne hodit v neke ekstreme, probajte spremenit življenski stil, da vam hranjenje oz hujšanje ne postane neka začasna stvar, ker se bojo vse kile vrnile.

Gibanje:
2-3x na teden fitnes, zdaj ko je zima (sovrazim fitnes
smile-1.gif
, Poleti pa grem laufat.
1 x plavanje

In ja odkar surfam, se na dopustu ne redim vec
wink-1.gif

Je ravno v tem problem, da folk nima 5 in več obrokov na dan. Tud sam sem imel včasih 2 obroka dnevno pa sem se zredil, sedaj imam več obrokov pa grejo kile dol.

Je pa še en keč vnešene oz.porabljene kalorije. Moj metabolizem potrebuje dnevno min.2200 kalorij oz. 3000 kalorij dnevno, ker se kalorije porabljajo tud v sede, pa hoja po stopnicah, pa hoja po hiši, zunaj, v trgovino, rekreacija itd.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Vmes med obroki pa če je le možnost dosti pit in pojest kakšno jabolko, musli čokoladico itd.. pač da želodec dela nonstop.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Moja trenutna "dieta".
Zjutraj:
- navadni musli, oni ko so samo zrna (dodam pa še sam: banano, mandarino, oreščke)
- zelni/rdeči/beli čaj
Popoldan:
- kosilo, nima veze kaj, izogibam se svinjskemu
- zelni/rdeči/beli čaj
Zvečer:
- sadje (včasih se pregrešim pa se nažerem česa nezdravega :D)

Nasploh pa, ne uporabljam sladkora. Ne hodit v neke ekstreme, probajte spremenit življenski stil, da vam hranjenje oz hujšanje ne postane neka začasna stvar, ker se bojo vse kile vrnile.

Gibanje:
2-3x na teden fitnes, zdaj ko je zima (sovrazim fitnes
smile-1.gif
, Poleti pa grem laufat.
1 x plavanje

In ja odkar surfam, se na dopustu ne redim vec
wink-1.gif

Čudno je da zvečer preden greš spat ješ sadje, ki je bogato z ogljikovimi hidrati. Vsebuje veliko sladkorja, torej je energetsko bogata hrana. Med spamnjem ponavadi ne potrebuješ veliko energije, zato se potem tista zaužita z zadnjo večerjo shrani. Zvečer bi bilo pametno pojest neenergetsko hrano, telesu moramo dati material da se preko noči obnovi, to pa so beljakovine.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

Jaka je dobro povedal, zvečer beljakovine: tuna v lastnem soku, oz. če ne gre drugače tisto olje odcediš - 100g seveda, lahko zmešaš z 2-3jajci, rumenjaka 2 stran in brez kruha.
Prvo pravilo hujšanja je ureditev prehrane, zjutraj OH proti koncu dneva vedno manj.
Nekdo je napisal 3000kcal - to je za deca ki pridobiva na masi in to je velikoooo hrane za pojest. Jest jem 4-5x na dan in stežka vnesem cca. 2400 kcal (seveda morajo biti obroki primerno veliki in zdravi), tako da bom moral dodati še kakšen obrok ker moram dvigniti kcal na dan, drugače greš lahk 2x v Meka na pa prineseš samo so slabe kalorije. Fitnes pa 3-4x na teden.

Skratka: izogibati se je potrebno sadnim sokovom, sladkarije totalno na off, pečeš na kokosovem maslu oz. malo olivnega olja, tune v lastnem soku oz. če ne gre drugače odliješ olje ven, ješ solate (pač malo olja), meso je ok, piščančja puranja prsa,konjsko meso, govedina, polnozrnate testenine v mejah normale (zato je treba računati), riž prav tako, ribe npr. oslič, skuto,kosmiče, oreščke itd. sadje tudi, vendar ne zvečer in ne preveč, itd. Vse v mejah normale + veliko rekreacije, če tek potem na utrip itd.. Lačen ni noben, kile grejo dol, če ti pravilna prehrana in šport postaneta del življenja si zmagal. Je težko ampak se da, marsikomu je že uspelo. To je to.

PREFIX

Pripravnik
12. jan 2008
73
0
6
Meni je uspelo v 2 mesecih shujšati s tole dieto 20 kg.po mojem mnenju je zelo super dieta,ker teža vidno vsakodnevno pada in zato se je z veseljem poslužujem. klik

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Prvo vse pohvale da ti je uspelo!! Volja je morala biti ogromna, napredek pa je seveda tudi. Me pa nekaj zanima, to je kot zgleda ena vrsta lovečalne diete. Diet je malo morje, večina jih deluje, samo na kakšen rok. Ti si verjetno s temle zdržal 2 meseca kot praviš? Spremljaj kaj se bo zgodilo v roku enega leta, sedaj boš s tem minimalnim kaloričnem vnosu shujaš, potem boš začel jesti kot si prej in bum, sploh če boš spet prešel na stare navade, koliko iz telesa je šlo vode? koliko si izgubil mišične mase? Vsi se pa morate zavedati da npr. iz 130-100kg je lažje priti kot npr. iz 90-80 itd, tisto končno "pucanje je najtežje", npr. okoli trebuha. Iz te diete je vidno to, da je kaloričen vnos minimalen (od kje telesu energija?? piše da je namenjena težkim bolnikom v bolnišnicah, seveda oni že tako ali tako ne rabijo veliko kaloričnega vnosa in morajo glede na minimalno gibanje in zdravila jesti takšno hrano-kratkoročno), seveda na kratki rok s to dieto gre in še marsikatero drugo. Npr. nekdo se lahko gre da ne bo nič jedel in samo pil....jah itak da bo shujšal. Najboljša dieta je spremeniti način življenja, pravilno prehranjevanje+šport, kar ti v bistvu ne sme biti odrekanje in vzeti si moraš čas. Noben ne pravi da si potem ko ti uspe zbiti kile ne smeš privoščiti nič sladkega itd. Sploh če redno telovadiš ter pravilno ješ, ne bo nobene panike. Res vse pohvale da ti je uspelo
aplauz.gif
, ker tako spremeniti navade na čisto nekaj drugega je šok, veliko jih odneha.

Nazadnje urejeno:

PREFIX

Pripravnik
12. jan 2008
73
0
6
Ne to se zagotovo ne bo zgodilo,da bi pridobil kilograme nazaj,saj sem pred to dieto shujšal v enem letu 40kg.skupaj kar 60kg,sedaj pa še kar vztrajam pri tej dieti.organizem se resnično privadi manjšemu vnosu hrane in res ni bojazni da bi pridobil vse to nazaj.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Pa funkcioniraš "normalno" ali čutiš, da ti manjka energije? Koliko se ukvarjaš s športom? Ker s tako dieto bi z intenzivnim treningom "kuril" predvsem mišično maso, ker drugega primanjkuje... Ješ še kakšna prehranska dopolnila (vitaminsko mineralne tablete itd.) ?

PREFIX

Pripravnik
12. jan 2008
73
0
6
Prehranskih dodatkov razen omega3 ne uporabljam.s športom se niti ne ukvarjam ker mi služba tega niti ne dopušča saj delam po 12 ur dnevno.glede energije ne čutim nobenega pomanjkanja prav nasprotno,po izgubi take mase je občutje fenomenalno!

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Ti dobesedno stradaš ali kaj?
S športom bi se pa moral ukvarjat, če ne druzga pa vsaj pol ure teka, če nimaš čez dan cajta pa zvečer tečeš tik pred mrakom.
Samo trenutno so razmere SIBIRSKE nimaš kaj delat zunaj......jest sem samo enkrat šel na eno turo po naših hribh pri -10 pa sem jih fasal na grlu, ampak vseeno grem ta čas na eno turo.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik PREFIX pravi:
Meni je uspelo v 2 mesecih shujšati s tole dieto 20 kg.po mojem mnenju je zelo super dieta,ker teža vidno vsakodnevno pada in zato se je z veseljem poslužujem. klik

Temu jedilniku čist nič ne vrjamem.
Pojej kulkr hočeš
bonk.gif

PREFIX

Pripravnik
12. jan 2008
73
0
6
Tole ni nobeno stradanje.meni tale dieta trenutno ustreza.imam namen se začeti ukvarjati s fitnesom,in to je to.moram izgubiti še 40 do 50kg.in vem da mi bo to uspelo nekje do konca tega leta.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Če jih je 40 + 20 že zgubil pa hoče še 40 je to skupi 100 kil.
Potem jih ostane le 50
uf-1.gif

Torej jih je mora imeti kaj več.

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Ja no pri takih kilah je dovolj že da manj ješ, ampak najtežje bo spravt še tiste 10 kil dol, če jih iam res 150kil in več potem mu bo sigurno ostala odvečna koža, tako da operacija je neizogibna za lepo postavo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Oprosti ampak ta dieta je neumna, ni pa ta dieta nič novega, pač dieta z zeljno juho. Hitra izguba teže ter mišične mase to pa je tudi vse. Začni normalno papcat, kruh pa mastne svinjske reberce boš vido kaj ti bo nardilo... Edino pravilno hujšanje je zmanjšanje vnosa hrane, raznolika hrana ter športna aktivnost ter hujšanje na DOLGI rok. Ne pa razne hvala čez da mesečno izgubiš 5-10kg. Pravo hujšanje je mogoče do 2kg mesečno...