Za en pladenj (iz navadne pečice, ne vem dimenzij):
- 5 M jajc
- 25g parmezana naribanega (ali kak drug, nariban, trdi sir)
- 50g kokos moke
- 25g psyllium husk, žal ne vem slovenske beseda za to, naj nekdo dopiše prevod
- 50g masla
- 250g jogurta, sam uporabim grškega iz lidla
- 50g domačega kisa
- 10 ščepcev sode bikarbone
- sol po okusu
V eni posodi se zmeša moko, husks, sol, sodo in parmezan. V drugi posodi se raztopi maslo in doda jogurt ter kis. V tretji posodi se ubije jajce, jih premeša, potem pa prvo doda sestavine iz prve posode, na to pa sestavine iz druge posode.
Nastane pa taka, relativno "tekoča" zmes, tako da prvič je mogoče človeku malo čuden videz in tekstura, ampak jaz sem se navadil in je zdaj super. Priporočljivo je, da se uporabi silikonski pekač, oz vsaj peki papir na navadnem pekaču.
Gor pa se nadeva..po želji pač, jaz dam mezgo, sir, šunka, sir, šunka, sir, koruza, paradajz. Moral bi še enkrat preračunat kalorije in ostalo, ampak pomoje je fajn mastna in visoka vsebnost beljakovin, torej tak koh hočem
Bilderi lahko namesto parmezana uporabijo sirotkine beljakovine v prahu (brez okusa), kar bo še dodatno povečalo vsebno beljakovin. v tem primeru se uporabi 50g le-teh.
Aja...pa še kako se speče. Na 200. Prvo se za ene 10-15min da v pečico samo testo, da postane malce rjavo, na to se poči gor nadev, potem pa po želji naprej.
Opozorilo: Testo nikakor ne bo hrustljavo!