Čiščenje avta- kaj res rabiš?

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pa ste se kdaj vprašali, koliko ur lajfa zabijete za to, da si glancate usran pleh? OK, štekam, če imaš kakega oldtimerja za dušo. Da bi si pa družinskega enoprostorca, ki ga mam za delovno vozilo glancal do onemoglosti mi pa na kraj pameti ne pade. Enkrat na tri mesece v pralnico (tisto ki je ravno na poti in ni pred njo vrste) v zimskem obdobju po potrebi in odvisno od vremena in vsaketolko mal posesat.

Mora met pa avto v moji lasti dobre gume, poštimane zavore in ostalo kar spada zraven, delni kasko in reden servis. Ko tole temo berem, ni čudno, da folk stoji pod nadvozi ko toča pada. Jim je več do lastnega pleha, kot do lastnega življenja.

Raje 10 ur glancanja usranga pleha, kot 1 ura za alterjem.
Mene pranje sprošča, čeprav to počnem le 1x na mesec. Bi mi pasal večkrat.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.080
1.033
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
A to se vidjo sam na 5cm? K ponavad gledam avto tko,da nos na pleh prtisnm,pa jih ni vidt
smile-1.gif

Na temnih barvah npr.črna, temno modra (!!!),...se to vidi od blizu in od malo manj blizu(meter,2,3,...)....vsekakor ne zgleda lepo, je pa res, da ene to moti malo bolj, druge malo manj, tretje pa popolnoma nič.
Dejstvo je, da se da zadevi (deloma) izognit z uporabo primernih čistil in pripomočkov za pranje......in izogibanju avtomatskih pralnic.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.080
1.033
113
Sesalec sicer lahko sesa tekočino to pa je tudi vse...torej če nimaš na žicih 10l vode je isti kot vsak drug "navaden" sesalec.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Sesalec sicer lahko sesa tekočino to pa je tudi vse...torej če nimaš na žicih 10l vode je isti kot vsak drug "navaden" sesalec.
Točno tako.glede na to da samo sesa mokro je predrag.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
kaj bi pa še rabu, zalivat?
moj sesalec za globinsko (z zalivanjem)je stal 800€.Ta pa te pride v lidlu.hoferu,bauhausu max. 60€.za moje pojme je ta krepko predrag.