Ciper v Sloveniji

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.662
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Ni potrebe. DURS to vidi iz bančnih poročil, ki jih lahko zahteva. Takoda tebi sploh ni treba nič dokazovati, ker DURS lahko (mora) do teh podatkov sam priti.

Bi pa rekel, da je to bolj problem Simičevih strank, kot pa normalnih ljudi:)

Ne razumem pa kateri kriminalci so imeli denar v Ciprskih bankah.

1. Glede na poročilo Baselskega komiteja ima Ciper višje standarde glede pranja denarja kot NEmčija, Avstrija ali Švica.
2. Če država (katerakoli) sumi, da v neki tuji državi njen kriminalec hrani denar, potem zahteva poizvedbo o njegovih računih in v kolikor gre za zločin, ki je mednarodno kazniv, potem bo dobila podatke (poslali jih bodo tudi Švicarji in Avstrijci, ki so kakor najbolj trdni v bančnih tajnostih).

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
razen energetike in par cvetk, v državne firme samo dajemo, ne pa vlečemo iz njih, če jih nebi imeli, težav z bankami nebi blo. Recimo če bi ble ceste zasebna lastnina, dolga nebi blo, mi bi se pa isto celo ceneje vozili po njih...

tko to gre pr nas.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
razen energetike in par cvetk, v državne firme samo dajemo, ne pa vlečemo iz njih, če jih nebi imeli, težav z bankami nebi blo. Recimo če bi ble ceste zasebna lastnina, dolga nebi blo, mi bi se pa isto celo ceneje vozili po njih...

tko to gre pr nas.

Kdaj smo nazadnje dokapitalizirali Telekom Slovenije?
rolleyes-1.gif

Prodajali ga bomo najprej...
bonk.gif

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
ChaoRen, a se ti ne zdi, da je to dobro za tako firmo, kot je Telekom? Granted, odit bo moral kar nekaj kadra, ki se sedaj napaja, dela pa popolnoma nič, z vidika same firme tko ne vidm razloga, zakaj se ga nebi prodal. Če je nujno, je verjetno Triglav, Telekom in energetika edino kar lahko za normalen denar ta trenutek prodamo...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Ne sekirajte se.

V Sloveniji se kar sama od sebe ponuja naslednja resitev: enkratna obdavcitev nepremicnin.

Ker je lastnistvo v Sloveniji 90%, davek za delno poplačilo pufa na eno nepremičnino ne bo tako hud.

Zdaj pa cakamo, da vidim, ce sem imel prav.

LP,
PIC

E je** se
grin1.gif

Najlažje je bit pameten pri nepremičninah. Tudi ti bi lahko tako kot jaz ali moja generacija vzel kredit, pa lepo živel pri nas... Me zanima, kako bi potem gledal na ta davek
evil.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Bimbo, jaz ti samo povem, kako bodo kreativni, kje vzet dnar. A mislis da Bruselj zanimajo domobranci pa partizani?

Ne, zanimalo jih bo samo eno - balansiranje proracuna in da vrnemo pufe.

In kje bi TI v Sloveniji to najlazje pobral, ce bi se ti fuckalo za drzavo in ljudi? Tam, kjer je najbolj simple, priznas?

Jaz sem za nizke davke, sej ves :).

LP,
PIC

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Pa ti veš kaj so delali Telekomovci na Kosovu in Srbiji...

no naj ti jest povem, mobitel so mogl prpet zaradi bilance.. to je point...
pa veselo nabijanje naprej, samo škodo delajo!

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Pa ti veš kaj so delali Telekomovci na Kosovu in Srbiji...

no naj ti jest povem, mobitel so mogl prpet zaradi bilance.. to je point...
pa veselo nabijanje naprej, samo škodo delajo!

aja, kaj so pa s tem, ko so mobitel pripel, nardil?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik PIC pravi:

In kje bi TI v Sloveniji to najlazje pobral, ce bi se ti fuckalo za drzavo in ljudi? Tam, kjer je najbolj simple, priznas?

Jaz sem za nizke davke, sej ves :).

LP,
PIC

Priznam, to že itaq sedaj delajo, s "socjalno" politiko
wink-1.gif

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
prikrili slabe naložbe, seveda se je takrat uprava Mobitela otepala združitvi, vendar ni imela prav glasanja...
povedano pa je blo za javnost, da je to racionalizacija.

Telekom v teh letih naredil par katastrofalnih naložb, tako na infrastrukturnem, kot z tehnologijami, ter naložbami v tujini. Tega zasebni lastnik nebi nikoli dopustil...

In zdej se grejo še televizijo, ta poteza ni jasna nikomur, najbolj se praska RTV.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
prikrili slabe naložbe, seveda se je takrat uprava Mobitela otepala združitvi, vendar ni imela prav glasanja...
povedano pa je blo za javnost, da je to racionalizacija.

Telekom v teh letih naredil par katastrofalnih naložb, tako na infrastrukturnem, kot z tehnologijami, ter naložbami v tujini. Tega zasebni lastnik nebi nikoli dopustil...

In zdej se grejo še televizijo, ta poteza ni jasna nikomur, najbolj se praska RTV.

correct me if i'm wrong, ampak mar ni tko, da je Mobitel že vsa leta hčerinska firma Telekoma? Poglej si letna poročila, vsa so na Telekomovi strani, mi najdeš izgubo v letni bilanci, ki kaže na to, da bi moral Telekom reševat? Čista dobička iz poslovanja Telekoma Slovenije in Mobitela sta praktično primerljiva...

TV bi zalaufal, če me vprašaš, ker je prostor za nov TV, kapital je, le zajebal so se, ker so se spečali z največjimi podganami "desnega" političnega pola, tako da ja, še ena slaba poslovna odločitev, kako slaba je bila, se bo še pokazalo...

my point. Država kot večinska lastnica Telekoma, ki ima v večinski lasti Mobitel, popolnoma legitimno zastopa stališče, da se podjetje, po principu, ki je postal trend v zahodnih državah, telekomunikacijski operater združi v eno podjetje, ki bi, v idealnih razmerah (beri s sposobnim vodstvom) definitivno bolje obnašal na trgu, kot sicer...*EDIT* in seveda lažje bi ga bilo v kriznih časih prodat, ČE bi bila racionalizacija opravljena tako kot se zagre...
Pojavil se je problem vrtičkov, nesposobnih sindikatov, itd, ki je onemogočil, da bi taka združitev bila izjemno efektivna. Na koncu ne pozabimo, podjetje Telekom je imelo v preteklem letu 50MIO € dobička...

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
ChaoRen, a se ti ne zdi, da je to dobro za tako firmo, kot je Telekom? Granted, odit bo moral kar nekaj kadra, ki se sedaj napaja, dela pa popolnoma nič, z vidika same firme tko ne vidm razloga, zakaj se ga nebi prodal. Če je nujno, je verjetno Triglav, Telekom in energetika edino kar lahko za normalen denar ta trenutek prodamo...

Se ti ne zdi, da bi moral VSAK lastnik narediti to, kar pričakujete od tujca? Se strinjam, da je potrebno firmo dat na shujševalno kuro, ampak dobičkonosnih podjetij jaz vsekakor ne bi prodajal.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik 007 pravi:

Se ti ne zdi, da bi moral VSAK lastnik narediti to, kar pričakujete od tujca? Se strinjam, da je potrebno firmo dat na shujševalno kuro, ampak dobičkonosnih podjetij jaz vsekakor ne bi prodajal.

Seveda, ampak sami tega očtino nis(m)o sposobni...ker so se firme, ki so poslovale na zanimiv način s Telekomom, tudi Mobitelom, tekom let množile kot gobe po dežju...enako kader.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Citat:
Uporabnik 007 pravi:

Če odide kader to pomeni večjo brezposelnost. Cene na trgu zaradi tega ne bodo padle. Država pa bo še v večjem qrcu, dobiček oziroma zaslužek pa bo taval v tujino. In kaj imamo sedaj mi od tega?