Ciper v Sloveniji

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.343
113
za šankom
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Ker je alternativa še slabša?

kje ti vidiš potencialno alternativo.naše volilno telo ima spomin zlate ribice.ravno gledam pa bi še vedno 14% volili SD in kar je še bolj presenetljivo 10% SDS
bonk.gif

našim ovcam lahko postaviš 4 nove stranke z odličnim programom,poštenimi in sposobnimi ljudmi pa ne bodo prestopili praga parlamenta

Matrak

Zelenc'
24. mar 2013
1
0
1
LJ

Recimo ko je Grčija dobivala pomoč od Evro območja, potem so na začetku prikazovali kako se s to potezo rešuje EURO, da bi na koncu se ugotovilo da ves denar, ki so ga prejele Grške banke je končal v Nemčiji, ker je Nemčija bila največ upnik pri kreditih katere Grške banke niso mogle vračati Nemškim bankam.
Zdaj ko bi enako zadevo Ciper hotel, da dobi pomoč od Evro območja da "reši" svoje banke, ker dosti denarja so njihove banke posodile Grčiji, katera jim tega ni vrnila oz. ne vrača, zdaj pa so pravila igre malo drugačna, ker tu Nemčija nima svojega interesa in se bo igralo drugače, kot pri Grčiji kjer je Nemčija imal direkten interes

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
Ksz

Drugo najvecjo banko bodo po domace povedano "zradirali". Vsi depoziti nad 100.000 € pa v maloro.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, se popolnoma strinjam. Boljš je bit doma , nič met, pol pa tko država poskrbi, da imaš vsaj toliko, kolikor ma zaposleni z 550€ in ni upravičen nobenih subvencij, pa še na šiht mora..Ljudje smo pa k sreči različni, tako , da enim to paše, druge pa ubija.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Ksz

Drugo najvecjo banko bodo po domace povedano "zradirali". Vsi depoziti nad 100.000 € pa v maloro.

Kaj bodo pa pri nas, baje da jih je samo par tisoč takih z 100k +
hysterical-1.gif

Ravno solidarnost bo rešila slovenijo.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.662
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Načeloma je to čisto normalno početje.

Leiki banka ne more več vračati kreditov, ki jih je najela pri ECB, zato bo šla v stečaj. Pri tem ostanejo samo zajamčene vloge, ki se pokrivajo s sistemskimi ukrepi ne iz stečajne mase. Tako bi načeloma moralo izgledati povsod v EU, kjer gre banka v stečaj. Zakaj je zato potreben sestanek na tako visokem nivoju mi ni jasno.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
v teh ciprskih bankah, je dosti denarja EU bogatašev, ki so tja dali denar, da se izognejo davkom. in če ta denar izpuhti, bo kar nekaj EU bogatašev tanko piskalo
zato je taka frka okoli tega

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
v teh ciprskih bankah, je dosti denarja EU bogatašev, ki so tja dali denar, da se izognejo davkom. in če ta denar izpuhti, bo kar nekaj EU bogatašev tanko piskalo
zato je taka frka okoli tega
Kolikor mi je znano, sta med EU bogataši bolj priljubljena Liechtenstein in Švica - Ciper je domena Rusov, zato tudi vse poteka tako 'gladko'.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ne sekirajte se.

V Sloveniji se kar sama od sebe ponuja naslednja resitev: enkratna obdavcitev nepremicnin.

Ker je lastnistvo v Sloveniji 90%, davek za delno poplačilo pufa na eno nepremičnino ne bo tako hud.

Zdaj pa cakamo, da vidim, ce sem imel prav.

LP,
PIC

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Vsi samo OH in SPLOH, da bi pa KRIMINALCE obsodili in POBRALI NAKRADENI DENAR, to pa nihče?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Tudi mene je rahlo začudila Simičeva izjava in sem samo debelo pogledal, sam sem jo razumel nekako tako, da tudi če DURSU dokažeš, da si imel KEŠ iz legalnih zadev na računu, pa si ti potem ta KEŠ dvignil in imel v nogavici, da ti DURS lahko razglasi, da gre za skrite prihodke in ti jih obdavči z 40 % , zato, da on svetuje denar pustiti na banki .

Tako sem jaz razumel in se začudil, od kdaj ima DURS pravico določati, koliko in kako naj ljudstvo zaupa našemu bančnemu sistemu in, da ne sme imeti denarja doma ???????????? Mislim sicer, da je Simiča malo zaneslo, ker ni želel preplaha narediti, da bodo ljudje dvigovali denar z bank in je še malo zraven naložil .......... ???

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.343
113
za šankom
itak.saj je vedno bilo tako.se mi zdi da le preizkašjo kje je meja predno nekoga pospravijo.
če bi ciperčani imeli jajca bi danes banke gorele

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Tudi mene je rahlo začudila Simičeva izjava in sem samo debelo pogledal, sam sem jo razumel nekako tako, da tudi če DURSU dokažeš, da si imel KEŠ iz legalnih zadev na računu, pa si ti potem ta KEŠ dvignil in imel v nogavici, da ti DURS lahko razglasi, da gre za skrite prihodke in ti jih obdavči z 40 % , zato, da on svetuje denar pustiti na banki .

Tako sem jaz razumel in se začudil, od kdaj ima DURS pravico določati, koliko in kako naj ljudstvo zaupa našemu bančnemu sistemu in, da ne sme imeti denarja doma ???????????? Mislim sicer, da je Simiča malo zaneslo, ker ni želel preplaha narediti, da bodo ljudje dvigovali denar z bank in je še malo zraven naložil .......... ???

Potem samo rečeš, ta denar je od tega dviga s tega dne.
Bluzijo in nakladajo, samo zato, ker smo mi naslednji na vrsti za striženje oziroma skalpiranje.