Ciper v Sloveniji

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Sicer čuden naslov , ampak, ne vem , kaj je mislil dacar Simič včeraj na 24 kur, ko je rekel, tudi če dvignemo vso gotovino iz bank, bomo obdavčeni celo 40%? Zna kdo bolj pojasnit? Ker mi ni jasno, zakaj bi me obdavčili, če pač izpraznem račun? Sej plačam davek na obresti. Kaj njim ni jasno in pa seveda meni tud?
sprasujem se.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Na bank ti lahko kadarkoli takoj nesejo v gotovini pa nevem če bo šlo tako na lahko.

Charlton Heston; From My Cold Dead Hands.

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ker očitno ne gledajo, da je denar nekoč že ležal na računu. Verjetno ker moraš dokazat izvor denarja in če ga ne si tolk obdavčen. Tko na brzino sem jaz razumel.

Mene bolj zanima, če kakšna švicarska banka omogoča online sklenitev pogodbe in odprtje računa tako kot nemci? Tale slovenija ciper pri meni ne zdrži vode. Ker če gre vse po gobe, spakiram in grem banane obirat v trope.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Bodo socialno čuteči politiki sprejeli zakon, da so neo-liberalni obiralci banan sovražniki naroda.
smile-1.gif

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Tudi mene je Simičeva trditev o 40% malo begala. Sem šel prav si še enkrat pogledat posnetek in pravi, da gre za davek na neprijavljeno premoženje. Sem šel mal pogooglat in davka s takim imenom oz. tako osnovo v Sloveniji nisem našel. Mogoče kdo ve, kateri davek je bil mišljen?
PS: Sem pa vsekakor dobil občutek, da so gospodje bili tam s skupnim ciljem - pomiriti ovčke, da ne pobezljajo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prvo dvigneš denar.
kupiš zlato, naložiš nekje drugje
shraniš potrdilo o dvigu

in je 100% davek na neznani izvor zavrnjen.

smo pa včer debatiral.
slovenija je doživela že 2 cipra. na balkanu je pa še kak več.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
prvo dvigneš denar.
kupiš zlato, naložiš nekje drugje
shraniš potrdilo o dvigu

in je 100% davek na neznani izvor zavrnjen.

smo pa včer debatiral.
slovenija je doživela že 2 cipra. na balkanu je pa še kak več.

In v tretje gre rado...

Kolk časa po tvoje še imamo?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nocem bit j p damijan, ne sustersic, ne iVan, se manj zoki

ampak..slabo kaže. optimitsti so pred slabim letom govorili ne bomo rabili, jaz sem prepričan, da bomo. vprašanje je samo koliko. od tega koliko pa odvisi kdaj.

če bi bili face, bi si priznali, da nam danes manjka tok pa tok in bi danes prosili. tako pa zavleče socilane trasferje, namesto, da preverimo kdo ja kdo ne (ni sredstev za preverjanje), zmanjšamo mal transferje, zategnemo projekte..in nam ne primankuje 100% mesečeno, ampak 70 od realnih 100. in lahko v 6 mesecih zategnemo za 2 do 3 mesece.

mi bi morali davno anrediti korenite spremembe, po vsej verjetnosti prositi za pomoč in odklopiti stara bremena,.
mi vlečemo bremena naprej, sam kompozicija ni več visoka 2m in dolga 100km, ampak je visoka 1m in dolga 250km. če razumeš. in sila za vleko je še vedno dovolj velika,mogoče celo manjša kot pri 2m kompoziciji.

dokler ne bo korenitih sprememb nam ne pomaga tudi kredit.

prijateljski odgovor
jutri bi umaknil ves denar. to si verjetno hotel vedeti

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Če je kje pravica... čez 2 meseca.

Drugače pa jeseni.

Amerikanci upajmo, da ne bodo dajali več kreditov majku jim nabijem.

Moje mnenje. Se na pop-u so orenk namignil, še tisti od nlb ni bil kaj preveč prepričljiv. (ko bi moral 300 na uro hvalit)

P.S Jst sem pred 3 tedni že, če bomo zaradi mene minuto hitrej bankrotiral se je splačalo.
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mi smo že bankrotirali..smo klinično mrtvi..ampak noben ne upa priznati in vsi mislijo, da se da še vlečti v žepe. in pri tem se ne motijo. to bo šlo dokler ne pride večji val ali strah ovac.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Nekako ste v tej temi združili Ciper in davek, ki si ga davčna vzame, če nimaš dokazil o izvoru denarja. To ravno ne gre skupaj.

Prvo je kraja, drugo recimo, da ima smisel.

Če se zgodi Ciper scenarij, ne bo nič važno, kako je kdo prišel do denarja, samo to, da je tako neumen, da ga ima na banki.

Da bi ga pa nekdo danes dvignil in da ga bo država potem vseeno užgala za tiste % je pa ravno tako resnično kot tisto, ko je en minister nabijal, da bodo kaznovali folk, ki se je drznil upokojiti pred novim letom. Bikovo govno.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če je kje pravica... čez 2 meseca.

Drugače pa jeseni.

Amerikanci upajmo, da ne bodo dajali več kreditov majku jim nabijem.

Moje mnenje. Se na pop-u so orenk namignil, še tisti od nlb ni bil kaj preveč prepričljiv. (ko bi moral 300 na uro hvalit)

P.S Jst sem pred 3 tedni že, če bomo zaradi mene minuto hitrej bankrotiral se je splačalo.
nahrung002.gif

Sam tko BTW, zakaj tako navijaš za bankrot države
sprasujem se.gif

Če misliš, da bo potem sveta trojica stanje popravila, te moram razočarat, da se krepko motiš. Sveta trojica bo prodala in pobrala še kar je vrednega pri nas, obično ljudstvo bo pa na krepko slabšem kot je bilo do sedaj. Služb ne bo, zdravstvo in šolstvo bosta plačljivi. Dolgovi bodo pa ostali oz. se ne bodo zniževali tako kot bi se lahko pri polni zaposlenosti, ker ne bo imel kdo ustvarjati dodane vrednosti, katera bi generirala dobiček (primer so vse države, kamor se je trojka umešala).

Bankrot in trojka ne pomeni fresh start-a, kot si nekateri predstavljajo.

Tko da resnično me zanima zakaj bi bil bankrot dobra opcija?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a je boljša opcija nategovanje elastike, prodaja po obrokih s prelivanjem v privat žepe
ostalo bo itak isto

kaj je lahko plus za trojko
da počisti kak procent korupcije in fikusov v JU
in da zadevo zapre hitreje

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Bankrot je itak slaba opcija, vendar še vseeno boljša od tega stagniranja, kraje, nepotizma, kot ga imamo sedaj. Bankrot daje možnost, da se stvari postavijo znova na zdrave temelje. Seveda bo bolelo par let, vendar potem bodo vsaj možnosti za perspektivo, ki je sedaj zagotovo ni.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Moje mnenje je, da trojka ni dobra opcija v nobenem pogledu.

Državno premoženje bo potrebno prodati, strateško ali ne (mercator, luka, telekom). Morda bodo podobne ideje tudi z nujnimi življenjskimi potrebščinami (vodni viri). Plače v JU bodo šle dol + odpuščanje (kar ni nujno slabo, odvisno od načina kako se bo stvar speljala). Mislim da bo kar ene par generacij ljudi izgubilo pokojnine v celoti, obstoječi upokojenci pa bodo dobili bistveno manj.

Zdravstvo in šolstvo bosta krepko dražja in ne bosta na voljo "revežem". Korupcija se bo še bolj razmahnila, da o delu na črno niti ne začnem. Mladi bodo brez služb in brez prihodnosti, v kolikor se ne bodo odselili iz preljube kokoške.

Kraje in nepotizem bo pa ostal, vendar bodo kradli še bolj na veliko in po nareku "velesil".

Ustvarjalo se bo ogromne socialne neenakosti, vse v interesov najbogatejših.

Vse to in še več lahko danes gledamo v državah, katere so že zaprosile za pomoč.
Tudi ciper. Tisto kar jim je prineslo 30% BDP-ja je EU hočeš nočeš izbrisala, brez da bi bilo kaj rešila. Tudi če ciper ne sprejme pomoči evrope, je močno močno zamajano zaupanje v bančni sistem, in tega ne bodo dobili nazaj. Vsaj ne v bližnji prihodnosti. Danes mojajo ciperski stručnjaki iskati načine kako omejiti iznos denarja iz bank, da ne bo že v sredo vse prazno. Elektronski plačilni promet je ugasnil, posluje se samo gotovinsko
13.gif

Uglavnem, če danes najdejo čudežno rešitev, bodo 2 dni po odprtju banke brez komitentov.

IN ŠE ENKRAT PONAVLJAM, ČE MISLITE DA BO 3 PRINESLA BILO KAJ DOBREGA ZA OBIČNEGA ČLOVEKA, POMISLITE ŠE ENKRAT.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa kaj vi mislite da bo trojka zmetala vlado bek?
hysterical-1.gif
Ne se hecat no... Pobrala bo, tako kot je nekdo omenil, vse kar je še vrednega, nepotizem in te stvari pa bodo ostale, skuapj z takratno oblastjo...
V bistvu nas bo trojka zmozla in izropala do konca, a milostnega strela ne bo zadala. Kar bo pa najhuje, pobrala nam bo vse dostojanstvo, tudi na osebni ravni... Če pa navijači želite biti siromaki dobesedno... Da se rešite tega, ukrepajte z dvigom in selitvijo takoj jutri... da ne boste potem jokcali ko boste prepozni...
Aja, pa potem ko se poberemo, da ne boste pozabili za turistično vizo zaprosit ko boste za Vse Svete prišli na grob svojih staršev.. Ker takim bi trajno pobral državljanstvo...

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Trigger, stvari, ki jih opisuješ, so nujne že danes, brez trojke. Če trojke ne bo in ostane status quo še naslednje leto, dve,bodo stvari še veliko slabše in % znižanj plač, pokojnin, transferjev večji. Država porabi 30% več kot ustvari.Misliš, da to lahko traja v nedogled? Naši politiki si to že 5 let niso razjasnili, tako da je čas, da jim nekdo pride stvari razložiti.

Vlak je že odpeljal, sedaj lahko izbiramo le še med slabimi možnostmi.In trojka je vsaj na dolgi rok boljša. Kratkoročno bo pa bolelo in to precej, ja.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ni problem v preveliki potrošnji.

Recimo da prodamo vse državne firme. Zmanjšamo plače JU. Znižamo pokojnine. Porežemo vse socialne transferje.

OK vse smo naredili. Dolgov ni več (čez 10 let). Kako naprej?

Služb ni, brezposelnost je na 30%+, plače tistih ki delajo so romunske, pokojnin ni, zdravstvo in šolstvo je na voljo eliti, korupcija seka preko vseh mej, uglavnem kot BIH danes.

Je to tisto kar si želimo????

Varčevanje, brez ustvarjanja novih delovnih mest, je zelo zelo škodljivo za gospodarstvo države. Tegale se svetovni ekonomisti zelo dobro zavedajo in na račun "krize", katero so sami ustvarili na poceni in hiter način privatizirajo, kar je javno dobro.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Če razmišljam čisto opurtunitivno. Če se zmeče tretjino JU na cesto in še sociala poreže, bo moja mesečna mezda kjerkoli bom že delal (sedaj mi že par let po par mesecev podaljšujejo na koncu moram it v drugo firmo za še malo manj it delat) več vredna.

Nazadnje urejeno: