Ciper bo obdavčil bančne vloge

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Odličen intervju:

http://www.val202.si/2013/03/na-cipru-za-poroko-100-000-evrov/

"stri ukrepi so gotovo povezani tudi s tem, da Ciper velja ali je veljal za davčno oazo, tudi pralnica denarja.

”Ne vem, če je to res. Res da se širijo zgodbe o pranju denarja. Ampak spet lahko povem enako argument kot že prej – zakaj bi moral jaz ali kdo drug plačevati račune za to? Zakaj ne kaznujejo sumljivih vlagateljev? Zakaj ne razkrijejo tisti, ki skušajo prati denar? Zakaj bi morali pošteni ljudje plačevati namesto njih? Zakaj morajo kaznovati nas?”"

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
pošteni ljudje so imeli 15% ddv, ozitoma 5 in 8% znizana stopnja. nanjižje v EU. 10% od dobička pravnih oseb - pri nas je 20%. 19 000 splošne dohodninske olajšave - s povprečno plačo ciprčan niti dohodnine plačeval ni.
država je keditirala državljane. sedaj bodo pač vračali kredit.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...
zaradi gobcanja da je slovenija naslednji ciper so obresti na obveznice narasli na 6,1%
bonk.gif

kam smo prišli.brez kake podlage gredo dvignit obresti.ali pa se nekaj kuha kar javnost še ne ve.sedaj premišljujem ali naj poberem ves denar iz bank ali ne
confused-1.gif

Normalno, da gredo obresti gor, če pa Bratuškova javno razglasi, da je šparanja konec.
Kje pa bodo dobili denar junija, ko bo potrebno vrniti 1,1 milijarde €, pa še potem 1 milijardo € do konca leta? Edina rešitev je novo zadolževanje.

moje mnjene, pokupi i bježi...

itak 7 dni stara vlada je kriva
bonk.gif

šparanja konec?kolikor sem zasledil so omenili le da je zastrahovanja konec

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ja, pa Washington Post je napisal, da je dosedanji predsednik 'nagnjen h korupciji' za češnjo na tortici...
tongue-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Ministrstvo za finance po načrtih nadaljuje pripravo slabe banke, enako je s holdingom, Alenka Bratušek pa je javno zanikala, da bi Slovenija potrebovala bailout.

Po drugi strani se pa dogaja darmar na Cipru, Moody's je danes znižal bonitetno oceno NKBM za eno stopnjo, zraven pa (tuji) mediji zganjajo eno paniko, če bo Slovenija naslednja zaprosila za pomoč.

Mogoče bi kaj od tega znalo vplivati na paniko vlagateljev, se ti ne zdi?

rolleyes-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.188
11.099
113
kod Džej-Zija
Ta izjava Alenke skupaj z izjavo o nameri odprave strogega varčevanja človeku res vlije zaupanja nekomu, ki je seznanjen s slovensko finančno situacijo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
strogo varčevanje in pametno zmerno varčevanje je razlika a se ti ne zdi.glede na zadolženost je potrebno drugo in ne prvo.slovenija je zadolžena rahlo pod povprčjem EUja.kar nas je.be so banke

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik skala pravi:
pošteni ljudje so imeli 15% ddv, ozitoma 5 in 8% znizana stopnja. nanjižje v EU. 10% od dobička pravnih oseb - pri nas je 20%. 19 000 splošne dohodninske olajšave - s povprečno plačo ciprčan niti dohodnine plačeval ni.
država je keditirala državljane. sedaj bodo pač vračali kredit.

Tako kot bomo mi vrnili kreditiranje s hiperinflacijo v sfrj in jazbinska.
Lepo je spoznati da za vsako rit raste palica.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.299
7.069
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik shift pravi:
strogo varčevanje in pametno zmerno varčevanje je razlika a se ti ne zdi.glede na zadolženost je potrebno drugo in ne prvo.slovenija je zadolžena rahlo pod povprčjem EUja.kar nas je.be so banke
Pa si prepričan da delajo izračun na isti način?
Nekako se mi zdi da smo slovenci rekorderji pri iskanju lukenj v zakonu in friziranju bilanc. Letos firma odlično posluje, delijo se nagrade, drugo leto je v stečaju z mio (mrd) dolgovi.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Zanimiv podatek:
By at least one estimate, in 2010 there was a total of $12 trillion in cash tied up (at risk) in derivatives as defined above, all of which controlled contracts connected to assets valued at $1.2 quadrillion.
http://americablog.com/2013/03...onal-value.html

Pri čemer je svetovni BDP okoli 60 trilijonov. Če vzamemo nižjo cifro: na ruleti imamo sredstva, v vrednosti 20 odstotkov svetovnega bdp.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Aaaam, trillion ima 12 ničel. Kolikor mi je znano, ima slovenska milijarda 9 ničel.

p.s.

Je pa res, da 'trilijon' baje v slovenščini pomeni število z 18 ničlami. Torej je število z 12 ničami pri nas bilijon. No, kakor koli, poanta ostane.

Nazadnje urejeno: