Ciper bo obdavčil bančne vloge

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ma da imam časovni stroj, grem takoj 30 let naprej, da vidim, kaj se bo zgodilo s to pofu.ano evropo. Res me zanima

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
http://www.finance.si/8336673/Kaj-so-Rusi-ponudili-Cipr%C4%8Danom

Zgleda, da bodo na koncu res mafijci najebal.
aplauz.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Bolj kot so danes namignil na pop-u, da je čas da se pobere ven pa niso mogli.
aplauz.gif

Pa, da ni več noben dogovor svet v Evropi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Laiki zgublja vse? Ni deljeno 30% povsod nad 100k?

Tri razlicne ideje, informacije. Na koncu nekaj obvelja, nemir je pa 3 krat vecji.

Katastrofa in lep pokazatelj kako bomo mi reaevali nase banke.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Delničarji in tisti z obveznicami laikija izgubijo vse, varčevalci nad 100k pa v tolikšnem deležu dokler ne bodo dolgovi banke Laiki poplačani (kot sem malo razbral iz medijev bodo izgubili veliko večino, saj so dolžni 10 milijard, kar pa je premalo, sklepajoč glede na njihov tržni delež 14% od skupno 67 miliardnega bančnega sektorja; delnice in obveznice so pa tudi samo cca. 200 milijonov). Če bo slučajno kej ostalo, jih bodo prestavili v bank of Cyprus.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.710
3.951
113
Ljubljana
hmpg.net
Današnje obvestilo:
Neposredna udeleženca TARGET2 Leiki bank in Bank of Cyprus sta začasno izključena iz sistema TARGET2. Skladno s tem je omejeno tudi poslovanje obeh udeležencev na njihovih poravnalnih računih. Vsa plačilna sporočila v breme in dobro teh dveh udeležencev bodo tako predmet nadzora s strani Centralne banke Cipra in skladno z njeno odločitvijo tudi odobrena ali zavrnjena.

Tako je ponavadi predzadnje obvestilo o kaki banki:)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.136
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:Zgleda, da bodo na koncu res mafijci najebal.
aplauz.gif
In mimogrede tudi razni pokojninski skladi in zdravstvene zavarovalnice... Vsaj tako je bilo rečeno danes pri jutranjih poročilih. Torej bodo v končni fazi nastradali tudi upokojenci in podobni.

Mislim, da je to "reševanje" Cipra kriminal s strani EU komisije. Naredijo ukrep, si premislijo, izjavijo neko neumnost, negirajo izjavo... Nobene odgovornosti. Čas je, da se EU komisija poslovi, ker so očitno večji šalabajzarji kot so vse naše vlade skupaj. Kaj so počeli doslej? Kako da anomalij na Cipru niso zaznali pred nekaj leti?
Očitno je, da kjer je problem tako mali (ali nimajo veliko vlaganja), da se pomembni državni politiki iz EU ne vključijo in stvar prepustijo komisiji, da je stvar izpeljana hudo amatersko. Oziroma, če bo sploh izpeljana, ker zaenkrat še nič ni dokončno.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.429
2.784
113
Me zanima tvoj komentar na to:

Citat:
No one knows exactly how much money has left Cyprus' banks, or where it has gone. The two banks at the centre of the crisis - Cyprus Popular Bank, also known as Laiki, and Bank of Cyprus - have units in London which remained open throughout the week and placed no limits on withdrawals. Bank of Cyprus also owns 80 percent of Russia's Uniastrum Bank, which put no restrictions on withdrawals in Russia. Russians were among Cypriot banks' largest depositors.

While ordinary Cypriots queued at ATM machines to withdraw a few hundred euros as credit card transactions stopped, other depositors used an array of techniques to access their money.
Companies that had to meet margin calls to avoid defaulting on deals were granted funds. Transfers for trade in humanitarian products, medicines and jet fuel were allowed.

Vir

hgard

Guru
22. jul 2007
4.098
590
113
Po moje, da tako ne gre. Ali lahko greš recimo ti npr. na Unicredit v Italiji in dvigneš denar z Unicredit računa v Sloveniji?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.429
2.784
113
Jaz ne. Nimam miljonov.
smile-1.gif

Bomo vidli ce je kaj na temu. Ponavadi kjer je dim....

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
ksz...
zaradi gobcanja da je slovenija naslednji ciper so obresti na obveznice narasli na 6,1%
bonk.gif

kam smo prišli.brez kake podlage gredo dvignit obresti.ali pa se nekaj kuha kar javnost še ne ve.sedaj premišljujem ali naj poberem ves denar iz bank ali ne
confused-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.541
906
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ksz...
zaradi gobcanja da je slovenija naslednji ciper so obresti na obveznice narasli na 6,1%
bonk.gif

kam smo prišli.brez kake podlage gredo dvignit obresti.ali pa se nekaj kuha kar javnost še ne ve.sedaj premišljujem ali naj poberem ves denar iz bank ali ne
confused-1.gif

Normalno, da gredo obresti gor, če pa Bratuškova javno razglasi, da je šparanja konec.
Kje pa bodo dobili denar junija, ko bo potrebno vrniti 1,1 milijarde €, pa še potem 1 milijardo € do konca leta? Edina rešitev je novo zadolževanje.

moje mnjene, pokupi i bježi...