Čipanje bencinarja , brez Turbo

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.811
113
40
MB
1.8 ohne turbo si vzel? ahjej
crazy1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Jah, če bi vzel Turbo, bi bla pol registracija še dražja, turbina tut zna crknit itd... Turbo oz. več KM pa pride na vrsto čez par let, ko bom redno zaposlen.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
In kak ga ne smeš vozit?? Daj razloži malo.

Jaz delam v večini kratke razdalje, to je 15-20 Km in rad pohodim gas na trenutke.Čakam kaka 2 km, da se olje vsaj malo segreje.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Jaz imam v svojemu bencinarju čip z drugo krmilno mapo in se pozna na moči, poleg tega je blokada prestavljena višje. Na porabi pa se ne pozna. Itak je pa najbolje, da se krmilna mapa naredi po motorju - takrat je optimalno narejeno. Ebay čip ti pa nenazadnje lahko zjebe motor (stopi bate), ker daje preveč siromašno mešanico-zaradi tega je temp.,motorja lahko precej višja.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sej, če se bom odločo za to, mi bo majster naredo čip direkt za mojo mašino.VAG kabl že mam doma, potrebno bo še priklučit in prebrat trenutne vrednosti.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Glede na ceno (kakor vem, se giblje nekje od 300-500 eur), se zadeva ne splača-moje mnenje, ker je razlika v primerjavi s ceno premajhna.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ne razumem točno principa, kako bo vse skupaj potekalo. Ti boš izvedel meritve z VAG-COMom, katere boš poslal tunerju. Slednji bo naredil custom remapping zate, nato pa?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ded, kaj boš zaj ti izumo kot lastnik A4, česar ostali lastniki v 12ih letih niso?

Porabo boš zmanjšal kvečemu, če boš kupil gume z nižjim kotalnim uporom, brez klime pri zaprtih šajbah,
zmerno pospeševanje, čimmanj bremzanja, predvidevanje prometa da lahko prej umakneš nogo z gasa, to pa je to.

Da o ceni gum ne govorima...

To kaj pa ti kupuješ pa je ala Top Shop roba.

Dal bi jurja več pa si bi kupil dizelico, fural kurjača in letno v primerjavi s tem tega jurja hitro not spravil. To pa je to.

Al pa daj jurja + in predelaj na plin.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Mah kaka top shop roba. Trenutno je v avtu čip, ki nadzoruje delovanje mašine. Ta čip lahko doma menjam za drugega, ki je drugače flešan in bo drugače ukazoval mašini kako in kaj. Podobno kot menjava procesorja v domačem PCju.

To, da pa večinoma zaviram z mašino in klimo koristim po potrebi pa je že tak standard.

@crashednburnt Ko mi naredi remapping na čip, lahko le tega doma zamenjam z originalnim. Katere podatke pa ju poslat, pa še ne vem. Če se bom sploh odločo za to...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zakaj pol tega ne prodajajo masovno oz. zakaj tega avtomacko kar ne vgrajujejo v vozila?

Stari, s tem čipom si boš samo pamet kupil, nakoncu pa še računalnik kje zjebal, da ti nebo vžgal nekje sred celja...

Vsi bi si to montirali če bi to blo za kaj...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Zakaj se sploh ukvarjate z njim, če itak vidite, da je sam vedno najbolj "pameten". Enako je bilo, ko smo mu govorili, da 1.8 preveč porabi, enako je zdaj. Naj si sfooka avto, saj si bo svojega. Nima smisla.
bonk.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Stvar je taka, da pred večimi leti, ko je bil moj avto še "aktualn" so ti čipi bili precej dražji in ker niso dosti izboljšali moči/porabe so se zelo redko vgrajevali.sploh pa pri nas, ko so cene navite, da glava peče. Ker pa elektronika iz leta v leto izjemno napreduje (100 eur vreden čip danes, bodo čez 2 leti izdelali za 30 eur), pa tudi cene po par letih precej padejo.

Pa sej vgrajujejo čipe v avte, le da imajo ti čipi vnešene bolj "normalne" vrednosti. Proizvajalcu je važno, da mašina dela tudi 500k km itd.. Z leti in izkušnjami z določeno mašino pa se pol vidi, kje se še da kaj izboljšat. Seveda vse pišem laično oz. po občutku.Izkupenj s tem nimam, ker pa me zanima in se morda zanimam za ta poseg, pa je fajn vedet čim več.

Sej sta dva uporabnika napisala, da je opazno izboljšanje navora v višjih obratih.Poraba pa bi naj bla ista, žal ne malenkost majnša.
Pa sta dala to vgradit sigurno pred nekaj leti, ko je pač bilo dražje, sploh, pa če tega nista sama doma naredla in sama nabavla čipa...