Čipanje bencinarja , brez Turbo

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Torej zanima me, kak je to varno za mašino in če se res kaj pozna pri porabi bencina?! Tistih 10+ konjev, ki jih pridobiš, ni tolko pomembnih, kot poraba. Cena čipa je na ebayu že od 50 eur dalje, in če mi pol pije slabi liter/pol litra majn na 100Km se nakup hitro izplača.

Hvala

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Tudi mene zanima to glede čipanja bencinarja.
Imam 1.6 z 105 KM - opel meriva.
Ali to delajo tudi pri nas?

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
@badguy777: Teli čipi na ebayu je podeoben efekt kokr če bi tiste tablete notri nametal za katere pravijo da prišparaš veliko goriva!
@maurice: Delajo, samo glede na ceno se to niti pod razno ne splača.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tako je...

Kupita močnejši/varčnejši avto. Čipanje je smiselno samo pri prisiln polnjenih motorjih ali pa pri atmosferskih z veliko predelav, ki jih pa ne bosta izvajala.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Če bi se to tol splačalo, bi se o tem govorilo tolko kot se o čipanju dizlađev.

Smo ti pa vsi povedli, da je a4ka s tem motorjem žejna.
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pomoje se je avtu zamerlo to, da ga hoče nekdo zmodificirati v bmw-ja.
evil.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
hahah

Pa vem, da ste omenli žejno mašino, samo če se da prihranit na gorivu za male pare in ob tem mogoče malo "navit" mašino v nižjih obratih...

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayI...:X:eRTM:GB:1123

Feedbacki so več kot OK : http://feedback.ebay.co.uk/ws/...0&items=200

..... MY CHIPS HAVE NOTHING TO DO WITH CHEAP RESISTORS THAT TRICK YOUR ECU TO PUT MORE FUEL INTO ENGINE!

Fuel economy is also better in normal driving conditions....

Pa če prihrani 5 al pa 6 deci na 100km, se denar vrne v majn kot letu.Za mašino ni škodljivo, ker je izboljšanje motorja do 10%.Se pa verjetno folk za to ne odloča oz. zelo redko , ker je performance/price faktor slab. Pa pri nas verjetno ni poceni čip+delo, kot pa da nabaviš v tujini in zmontiraš sam.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Prodaš tega in kupiš clio 1.2. Bo konkretna razlika pri porabi
smile-1.gif

Razna čipanja N/A bencinarjev niso smiselna, kar se je že večkrat ugotovilo tudi na tem forumu. Do 10% pa tudi ni 10%...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.579
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Kakorkoli, še vedno mi ni noben odgovoril... Meni pije 10l/100km. Mi bo tale čip omogočil porabo 9.5l/100km?

Če boš prilagodil stil vožnje ti bo omogočil. Enako kot ti bo porabo 9,5l/100 km omogočilo globinsko čiščenje prtljažnika, če boš po čiščenju prilagodil vožnjo.

Zadovoljen?
nahrung002.gif

PS: so ti že zgoraj odgovorili, da "čip tuning" na bencinarjih nima efekta

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Kakorkoli, še vedno mi ni noben odgovoril... Meni pije 10l/100km. Mi bo tale čip omogočil porabo 9.5l/100km?

Če ti bi jo, se bi ti čipi masovno prodajali, tako xsenonkiti ki kao so skoraj enaki pravem ksenonu.

Tale n/a čip mi deluje kot oni powerbox za dizla.

Če bi nujno rad nižjo porabo na tvojem zdajšnem avtu, pol sta varjanti 2; vozis samo po hribu dol al pa daš predelat na plin in se
zakolješ še za dodatnega jurja pa pol.

Do the math!

Je pa lep, ga redno videvam ko se peljem mimo
smile-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tudi jaz se vprasam zakaj ni to bolj mnozicno, ce bi dobil v enem letu notri.

Zaradi tega, ker te bo stalo recimo od oka nekje 300€ ali več, ker dejansko je to pravo čipanje in ne ti čipi, ki majo zgolj kopirano mapo gor za en motor in spremenjene spremeljivke bolj kot ne na blef. Recimo, da sedaj prišparaš 0,6€ na 100 km, to pomeni, da moraš narest 50.000 km, da preneseš noter ali več.
Ti čipi so kot za dizle tuning box (a kaj so že), ki računalniku pošiljajo lažne podatke.

Če bi on rad prišparal na gorivu, potem se naj pozanima pri zamenjavi menjalnika, da dobi daljšega oz. daljše prestave, da bo lahko vozil v nižjih obratih pri višji hitrosti. Naj olajša avto, naj da manjše pnevmatike gor in hkrati bo vse lažje. Naj zalepi vse robove karoserije, da bo avto bolj aerodinamičen in vse to bo pod zneskom za čipanje.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Da še jaz rečem par besed iz prve roke pri čipanem atmosferskem motorju;
Poraba se mi zdi da ostane približno enaka, ob priganjanju malenkost večja.
Pri meni se pozna predvsem sprememba v navoru - več navora v višjih obratih in avto vleče okoli 800 obratov višje kot prej, čeprav ga zelo ne rad tiščim v tako visoke obrate.