Cigu migu posla po nemško ali kako je Audi (spet) goljufal

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Since Audi could not comply with regulations, the car company falsified VIN numbers and test protocols.

https://newsbeezer.com/austriaeng/c...-economy-current-economic-and-financial-news/

The VW subsidiary Audi has falsified for many years chassis numbers and test records for the registration of cars in South Korea, according to a report of Süddeutsche Zeitung . The manufacturer did not "cover" special regulations, so can not comply, quoted the newspaper on Monday from an internal Audi test report.

Po domače - ker audi ni bil sposoben zadostiti lokalnim regulatornim zahtevam v koreji, se je več let posluževal ponarejanja VIN številk (št. šasij) in testnih protokolov, da so lahko registrirali vozila.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Ali lahko po navedenem sklepamo, da so vsi avti, ki se prodajajo v južni koreji boljši od VAG (Audi), ker jim uspe brez goljufanja in laži spraviti vozila na cesto? :p

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Ostalih samo razkrili še niso, isto kot pri dieselgate...
Kakšna tolažba. :) Lahko pa da ne goljufajo. Aja, to pa ni opcija??
Pri dieselgate tudi niso vsi takole srali okrog kot VW...

Drugače pa pri dieselgate se gre bolj za pristope, ki so jih ubrali vodilni in integriteto celotnega podjetja - laži, goljufije, načrtno zavajanje... Izpusti so (zame) nekoliko stranskega pomena.
Goljufi takih, da ni večjih :) In folk to podpira...tudi zato smo bananarepublika.

• Všeč mi je
Reactions: SpEkTr

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Sem gledal dokumentarec kako je to vseskup potekalo v usa. In vw jih je res gadno nategnil. Že samo besedo dizel so nadomestili z clean diesel. Prodali so jim dobesedno zgodbo da ob nizki porabi zadaj letijo ven rožice.
Jenkiji so jim dali nešteto priložnosti, oni so se sprenevedali, lagali in zavajali do konca. Potem ni čudno da so čisto popyzdili in jim naložili take kazni

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Kakšna tolažba. :) Lahko pa da ne goljufajo. Aja, to pa ni opcija??
Pri dieselgate tudi niso vsi takole srali okrog kot VW...

Drugače pa pri dieselgate se gre bolj za pristope, ki so jih ubrali vodilni in integriteto celotnega podjetja - laži, goljufije, načrtno zavajanje... Izpusti so (zame) nekoliko stranskega pomena.
Goljufi takih, da ni večjih :) In folk to podpira...tudi zato smo bananarepublika.

Zato pa bo moj naslednji avtomobil zagotovo zopet Audi, si me dokončno prepričali! Ni lepšega kot da se nekdo zgraža in se napihuje ko se mimo zapelješ! Neprecenljivo :cool:

Sicer pa ti ravno veš koliko in kje je kdo sral :) Počasi, še marsikaj bo prišlo ven ;) Dejstvo je da se prvega ki ga dobijo ali ki kaj naredil pač najbolj zapomni in o tem se najbolj govori....

• Všeč mi je
Reactions: B81

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
No, saj jenkiji so zaradi objestnosti v miru pobili prebivalce Evrope, pa odgovornih ljudi niso dali pred evropska sodišča. Se spomnite F16, ki je 20 let nazaj v Italiji pobil 20 ljudi v gondoli? Kolikor vem, pilot ni odgovarjal za nič, da niti ne govorimo o tem, da evropski varnostni organi do njega niso mogli.
VW je samo naivno mislil, da bo lahko v ZDA igral po pravilih kot ZDA igrajo v EU.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Zato pa bo moj naslednji avtomobil zagotovo zopet Audi, si me dokončno prepričali! Ni lepšega kot da se nekdo zgraža in se napihuje ko se mimo zapelješ! Neprecenljivo :cool:

Sicer pa ti ravno veš koliko in kje je kdo sral :) Počasi, še marsikaj bo prišlo ven ;) Dejstvo je da se prvega ki ga dobijo ali ki kaj naredil pač najbolj zapomni in o tem se najbolj govori....

To se bere tako kot da bi ti bil faus za audija... v bistvu se ti pa samo fejst nasmejem in si mislim kaksen kekec.. se enga so nategnili :)

• Všeč mi je
Reactions: sistemik in koliko

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Niti ne, nategnili so tebe, jaz sem notri v kletki, ti si ti tisti ki mu skadim. Sicer če bi se malo izobrazil na tem področju bi ugotovil da je kljub goljufiji Audi med najčistejšimi, zato je interesantno, vsa ta jaza in zgražanje s tvoje strani a dejansko ti Audi dela uslugo torej da ga je proizvedel in da ga je nekdo kupil namesto Renaulta in Peugeota ampak to je že za tvoje razumevanje prezahtevno. Sicer pa kar se tiče natega, na kraj pameti mi ne pride da bi ob vsem ostalem onesnaževanju kupoval avtomobil iz ekološke plati in slučajno gledal kateri ima najmanj Co2 izpusta (ok malo lažem, sem gledal ampak zgolj in izključno zaradi višine plačila DMV-ja ampak zopet očitno tukaj niso mene nategnili ampak državo) :valjamse:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.715
6.110
113
blizu močvirne prestolnice
Saj človek je čist fejst. Mal mu škoduje služba:evil:potem pa piše neumnosti:fredi: Po mojem ima žensko zunaj, pa je fejst, :aplauz:tisto grdobijo od Toyote pa v pojstelji:evil:
Generik:nazdravje:, mal heca, da ne boš znorel.:bonk:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Niti ne, nategnili so tebe, jaz sem notri v kletki, ti si ti tisti ki mu skadim. Sicer če bi se malo izobrazil na tem področju bi ugotovil da je kljub goljufiji Audi med najčistejšimi, zato je interesantno, vsa ta jaza in zgražanje s tvoje strani a dejansko ti Audi dela uslugo torej da ga je proizvedel in da ga je nekdo kupil namesto Renaulta in Peugeota ampak to je že za tvoje razumevanje prezahtevno. Sicer pa kar se tiče natega, na kraj pameti mi ne pride da bi ob vsem ostalem onesnaževanju kupoval avtomobil iz ekološke plati in slučajno gledal kateri ima najmanj Co2 izpusta (ok malo lažem, sem gledal ampak zgolj in izključno zaradi višine plačila DMV-ja ampak zopet očitno tukaj niso mene nategnili ampak državo) :valjamse:

Saj sploh ni poanta v emisijah. Ne stekas?

• Všeč mi je
Reactions: koliko

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Saj človek je čist fejst. Mal mu škoduje služba:evil:potem pa piše neumnosti:fredi: Po mojem ima žensko zunaj, pa je fejst, :aplauz:tisto grdobijo od Toyote pa v pojstelji:evil:
Generik:nazdravje:, mal heca, da ne boš znorel.:bonk:

To pa se bos moral kar pokesati pri spovedi kaksne pises. :)
1x sva se videla, vidim da me ful poznas. Bravo :)

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.082
4.080
113
Sem gledal dokumentarec kako je to vseskup potekalo v usa. In vw jih je res gadno nategnil. Že samo besedo dizel so nadomestili z clean diesel. Prodali so jim dobesedno zgodbo da ob nizki porabi zadaj letijo ven rožice.
Jenkiji so jim dali nešteto priložnosti, oni so se sprenevedali, lagali in zavajali do konca. Potem ni čudno da so čisto popyzdili in jim naložili take kazni
Kater dokumentarec je to?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.360
2.382
113
SV SLO
Saj sploh ni poanta v emisijah. Ne stekas?
Poanta je v tem da ljudje ne razumejo, imajo oprane možgane, gledajo kot fijakerski konji samo v eno smer. Pri diesel gate res ni poanta v Co2 NOx ________ vstavi kar koli želiš. Poanta je v načrtnem in skrbno premišljenim laganjem, prikrivanju, prevarah ene to takrat najuglednejših avtomobilskih znamk in določeni ljudje pač tega nikoli ne bodo razumeli in bodo barabe še naprej podpirali s svojim denarjem za nakup njihovih lažnivih avtov pod pretvezo, da kupujejo HIGH-END tehnologijo.

• Všeč mi je
Reactions: Generik in PHOBiA