Chromium OS

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
http://dev.chromium.org/for-testers/bug-reporting-guidelines
grin1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.265
340
83
Kot edini OS zagotovo neuporaben - mogoče alternativa tistim quick boot zadevam, ki jih bodo zapekli kar kam v bios.
Sicer se ti "oddaljeni" sistemi nikakor ne primejo. Poglejte samo vse thin cliente. Kao zgodbo o gotovem uspehu najkasneje v enem letu jih prodajajo že od leta 1997 dalje, pa je prodaja thin-clientov napram klasičnim PC/notebookom zanemarljiva. Skratka mašine brez diska/pomnilniškega medija nihče noče. Pa ne pomagajo nobeni plusi v obliki centralnega nadzora, upravljanja, backupa ipd.

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
Gledam in sem se že pripravil, da bi poskusil, potem pa najdem nekje:

Google Chrome OS will be ready for consumers this time next year.

Bom pa še tisto leto počakal, mogoče bo kaj drugače. Pa verjetno ne bodo celo leto samo pilili sistema, kar marsikaj bo še spremenjeno in dodano (beri boljše).

Mimogrede, zakaj je v naslovu Chromium , uradno je Chrome OS

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
uf.... če bi imel kaki asus eee pc, bi takoj gor namestil to zadevo..... bi pa pogrešal msn podporo
frown-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Pri tem je glavni problem, da moraš met skozi odprt zavihek. v windowsih pa je msn samo ena majhna ikonca spodaj
smile-1.gif

A se tole da dual bootat na eeeju? Koliko prostora na disku zasede?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Saj imaš spletne aplikacije, ki nadomestijo MSN?

Npr.:
www.meebo.com

<a href="chat.zoho.com" target="_blank">chat.zoho.com</a>
torej moraš neki xy povedat svojo msn geslo, potem pa te čez čas prijatelji začnejo opozarjat, da jim pošiljaš spam sporočila?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Govoriš na pamet, Meebo in predvsem Zoho sta že dolgo na sceni. Ni vse samo MS in Google, obstajajo tudi drugi, ki marsikje posekajo gigante. Na primer Zohove pisarniške aplikacije so precej bolšje od Google Docs.

Malo si poglej stran (awards):
https://www.zoho.com/

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Sem probal tale chrome os na laptopu in na netbooku in na obeh dela BOLNO počasi. Tako počasi, da na pritisk tipke reagira po parih sekundah. Na netbooku lahko dejansko gledam kako se vrstico po vrstico izrisuje slika
smile-1.gif

Carbon69

Zelenc'
21. okt 2009
25
0
1
brgo: menda bo stvar delala samo na SDD, predvidevam da imaš ti trdi disk.

Pa seveda ni niti približno dokončana.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Dal sem ga na usb ključek. Ampak to nima veze, ker sploh ni problem v disku, ker vse naloži v sekundi. Na vse reagira bolno počasi. Dejansko lahko gledaš kako se izrisujejo okvirji oken. Kot bi imel par KHz računalnik, ne pa par GHz..

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Čudno, glede na to, da v VirtualBoxu dela povsem gladko.
Pa tudi na Gizmodo ali Engadget sem bral da jim USB verzija dela še veliko hitreje?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zanimivo. Mogoče je pa tisti build, ki sem ga snel malo defekten. Ker če mu že en računalnik ne paše bi pa vsaj na netbooku mroalo delat normalno.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Sem sedaj sprobal. Stvar v VirtualBoxu ni ravno najbolj uporabna, ker je prepočasna.

Stisnil sem new window, kje sedaj dobim nazaj starega?

Se da kje spreminjati resolucijo? Trenutno vse skupaj deluje 800x600, kar je obupno za desktop in preveč za mojega eee-ja (800x480)

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Tole ravnokar pisem iz chrome os na eeeju. nikjer ni nastavitve za tipkovnico, tako da ne morem pisat sumnikov. os je popolno nasprotje brskalnika, saj deluje obupno pocasi tako na eeeju kot na desktopu. pa tudi parkrat mi je ze freeznil. Pa tudi glede na to da je za netbooke namenjen, bi lahko imel boljso podporo za manjse resolucje, saj je sedaj veliko stvari odrezanih.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Zadeva je pre-alpha. Nikakor ni primerna za uporabo, kvečejmu za dobit občutek kam gre googlov razvoj.
Če bi rad hiter sistem, ki dela tako kot je treba si daj gor Ubuntu, pa nastavi da ti zažene Chromium ob startupu.