Chromium OS

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Siguno ne, ker v tistem torrentu je virtualni disk za VMware.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

frown-1.gif
Grrr.

Bom počakal, če bo kdo naredil... enostavno se mi ne ljubi ročno čez cel proces, samo da vidim to čudo
smile-1.gif
.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Še par namigov... Prijava v sistem je z gmail loginom. Afna "@" je shift+2

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Cute. It's like clicking maximize in Chrome
evil.gif
.

Samo je pa zadeva blaaazno požrešna. Ne rečem, morda je problem tudi v virtualizaciji.

C2D 2,4 & 4GB RAM-a.

Zgornji spike-i so klikanje po Gmailu
bonk.gif
.
802128-Capture.JPG

Priponke

• 802128-Capture.JPG
    802128-Capture.JPG
    36,4 KB · Ogledi: 204

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jah, ACPI komando znam tudi jaz poslat
smile-1.gif
.

Sem pa ene 10 minut tuhtal, zakaj VirtualBox ne prepozna BZ2 datoteke. Še posebej annoyed sem bil, ko si objavil screenshote. To je pa tko če se lamer loteva zadev.
bonk.gif

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Off gumba verjetno ni zato, ker je tako kot so v videu povedali "netbooka zapreš in odpreš ko želiš". Delajo na sleep mode.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zanimiv poskus. Če bo uspel bomo pa še videli. Večina folka ima še vedno stvari pri sebi. Se pa stvari z večanjem hitrostj interneta spreminjajo. Poanta aplikacij v oblaku pa je v tem, da imaš podatke vedno na voljo, ne glede na to od kod in s katere naprave dostopaš do njih.

Crome OS ni nič posebnega, pač sistem se boota v browser. Bolj zanimivo je to, da je ta OS nima koncepta oken, kar je bila značilnost vseh OS zadnjih 20+ let. Vse skupaj je eno okno, aplikacije pa tečejo v tabih.

Offline se pa bo bo reševal z Gogle gears, ki omogočajo, da delaš z aplikacijo tudi, ko nisi povezan v internet. Gmail tako že podpira gears in lahko bereš maile in pišeš nove, tudi ko nisi povezan v internet. Ko pa prideš online, se pa avtomatsko sinhronizira.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Še en velik minus je pri trženju v oblaku (imamo "podoben" izdelek oz. koncept trženja, pa sem videl odziv). In to je, da mnogi - sploh pa podjetja - nikakor ne želijo imeti kočljivih informacij nekje v oblaku, pač pa pri sebi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Si prepričan, da lahko offline pišeš emaile na Gmailu? Nazadnje ko sem gledal, je bila ravno to glavna pomanjkljivost.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
media player -> youtube playliste, online radijske postaje, vimeo, plačljivo VOD online streamanje

Kaj pa če recimo CD vtakneš ali pa ključek z filmi?

Citat:
skype, msn -> gtalk

Od kdaj google talk podpira skype?

Citat:
office -> Google Docs

Nima niti približno toliko zmožnosti kot m$ office in jih verjetno nobena spletna aplikacija še dolgo ne bo imela.

Citat:
anivirus -> so prepričani da se ga ne bo rabilo zaradi varne zasnove sistema

Bomo videli
evil.gif

Citat:
Samo je pa zadeva blaaazno požrešna.

Zakaj pa ne? A ni namenjen temu, da je samostojen sistem, ki ima možnost uporabljati vse sistemske resurse?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Se mi niti pod točko razno ne da replicirat na vse točke.
grin1.gif

Samo kar se gtalka tiče nisem mislil, da bi gtalk podpiral skype ampak ga nadomestil.
wink-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ja seveda, sedaj pa naj kliknem na vsakega od kontakov na skypu pa povem da si naj gtalk dol potegne ker bom inštaliral nov os, ki ne podpira skypa?