Chip tuning - razlicne cene

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-156
113
Psa 120blu. 150k prevozenih, prvi letnik...se pravi se bliza koncu. Mapa je 150konj, od priznanega hdi tunerja iz Anglije. Dvomim da kateri od nasih naredi bolje, hdijev se otepajo, sploh pa vozniki hdijev niso klientela za čipat. Naši (vsaj na netu) ne ponujajo 150 konj, eden mi je nudil 140 za 450€, pa se skepticen je bil do trajnosti in vesel da sem zavrnil. O imenih ne bom. Verjamem da imate nekateri 2 levi roki, ali pa vam je avto svetinja....mene veseli na avtu delat sam VSE! Zaenkrat sem se vse popravil, tudi tisto, cesar servisi ne znajo/nocejo. Pa se ena stvar: ste prepričani da naši tunerji VSI delajo sami mape? Znajo kaj popravit in prilagodit po zelji? In to francoza...99posto avtov na nasem trgu je cipano na povsem enak nacin kot moj. Tuner ima dela od 15 do 45min. To je vse. Na valarje gre vsak stoti avto...
Glede onega da "ne vem če dela"...vem da dela, ne vem pa kako bo čip vplival na dpf (in adblu), saj sem pri svoji voznjo (90 posto mesto) stalno na meji zamašitve in sem moral dpf že enkrat sneti in oprati. Če bo čip povzročil preveč saj (to vidim na diagnostiki, skozi cev ne pride NIČ), bom dal nazaj original mapo.
če gre za https://hdi-tuning.co.uk nisi nič falil.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
malo prebiram tole temo, ker se že nekaj časa odločam, da bi malo navil svoj avto (PSA 1.6 HDi) ampak vidim, da se na teh mašinah to odsvetuje. Od avta rabim samo malo več energije, ker da prehitim traktor trenutno rabim ene 2 km zaleta.

• Všeč mi je
Reactions: s_samotar

jezek

Guru
24. jul 2008
3.451
1.447
113
Ja kateri 1.6? To delajo že 20 let, vsak je malo drugacen in se tuna na drugacne vrednosti.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.451
1.447
113
Na strani onega angleza tega modela konkretno ne navaja, ce gre za enak motor kot v 308 in 115 konj se navija na 145/320. Na daljavo ne gre, moras poslat cel racunalnik gor. Preveri Slo tunerje.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.451
1.447
113
Je pa za razmislit ce se splaca (ne vem kolk računajo), men i se 30 konjev plusa sicer pozna, ni pa zdaj to kot noč in dan. Je pa res da imam en razred manjšega in je bil že prej dovolj poskočen. Morda bi pri karavanu 5 res pomenilo razliko od mrtvouda do normalno vozljivega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
Jaz sem nehal brati pri tem:

To je tipično ''opravičevanje'' stvari, za katere se podzavestno zavedaš, da so neumnosti. Potem pa kao saj si nekak to želim. Loool.
Če bi bil dec, bi noter v olje lepo zmetal malo žagovine, zagnal motor in evo ti, bi dokazal, kaki džek je, ko potem še motor menja.
Vag se pri nasutem pesku in v rdecem polju ne zaruzi kmalu. Hdi pa kar pri zaganju?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
malo prebiram tole temo, ker se že nekaj časa odločam, da bi malo navil svoj avto (PSA 1.6 HDi) ampak vidim, da se na teh mašinah to odsvetuje. Od avta rabim samo malo več energije, ker da prehitim traktor trenutno rabim ene 2 km zaleta.
Ti si odlicen. Opazujem voznike z V6 motorji ki rabijo 3km ravnine da prehitijo traktor.
Najprej poglej ce ti uenprejsnji lastnik pod gasom pustil cegu.predlagam da ga odstranis ;)

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Jaz pa opazujem tebe in me prav fascinira, kako očitno stalno naletiš na voznike, ki ne znajo prehitevat, ki se vrivajo pred tabo, itd.
Pravi Jado si, le da on stalno vidi priklopnike, ki letijo 140km/h mimo njega. Jaz z mojimi 50.000km letno, pa nisem naletel še na nobenega, na tvoje problematične voznike pa morda naletim parkrat letno, ampak zaradi tega ne doživim živčnega zloma in potem utrujam celemu svetu, kako se to stalno dogaja. In uporabljam to kot potrditev tega, da lahko zato vozim kot samovšečen bedak.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.451
1.447
113
Malo updata:
Glede na to, da res dvomim, da bi bila tunana mapa bolj čista kot original, je očitno razlika med premium in navadnim dizlom enormna. Prej regeneracije na 180km, sedaj jo se po 400 prevozenih ni zagnalo. Omv premium vs Petrol navaden. Podobno sem zasledil na angleskih forumih, kjer na vse pretege hvalijo premium. Dejansko z enakimi rezultati: regen na dvojno število km v primerjavi z navadnim dizlom.

Nazadnje urejeno: