Ojla,
pred cca 10 dnevi sem dal odpreti viteja 114 (136ks, 330Nm). Tuner na svoji strani reklamira 215ks, 460Nm, preko mailov mi je rekel, da je okoli 200ks optimum. Konkurenca pravi, da to daje na 215ks in 520Nm, kar bi blo po moje že prehudo.
Ga je odprl na 190ks 420Nm (originalni močnejši vito 119 ima 190ks in 460Nm, koliko so pokazali valcni, po njegovem optimum za ta avto. Po posegu je avto čisto drug, po kakem tednu vožnje pa se mi zdi, da bi lahko bilo "malo več". Saj ne rabim dirkalnika (to je družinski avto), ampak ko bom parkrat na leto zahaklal 1,5t prikolico, takrat moči nikdar ne bo preveč. Po drugi strani spet nebi rad imel avta, ki bi ga težko krotil, sploh ker ima ta kanta zadnji pogon (to je za traktorje, ne za avte).
Vglavnem nekak tak je, da se počutim kot ona, ki bi "rada bi bila jebena, al da ne uđe". Bi šel nazaj, da ga še malo odpre, al pustim? Bi bilo za dodati še kakih 50Nm?
Hvala za nasvete (sploh tistih, ki vozite kaj podobnega)!
p.s. Pa da ne bo to kdo jemal kot kritiko na tunerja! Samo sprašujem za mnenja, kajti sam o tem nimam veliko pojma.