Chervolet Aveo iz akcije!!

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Tudi če boš tole probaval pri 80km/h, te nebo zavrtelo!
smile-1.gif

ESP je res fajn zadeva, jaz sigurno ne kupim avta brez ESPja. Je vreden vsakega eura doplačila!

Aveo je pa za 5500 res ugoden, za nekoga ki ne potrebuje kakšnega luksuza in zgolj prevozno sredstvo iz točke A do točke B je to več kot odlična izbira.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Ni odlična izbirta, ker je navadna leteča krsta. Avto za proizvajanje mrtvecev - kot vsi avtomopbili, ki niamjo osnovne varnostne opreme (torej ESP, 6 AB, opozorilnikov za pasove ...)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
No sej zato sem dal "luksuz" pod narakovaje
wink-1.gif

Jah glede na to da še AB niso predpisani dvomim da bo esp kaj kmalu, ali pač
Bo. In če v Bruslju ne bi sedela kopica kretenov z glavo v lastni riti, bi že bil.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Še mal ga boste tako okoli AB srali, pa bom moral cabrio prodati. Star je sicer samo eno leto, ampak nima stranske bočne zavese... sedaj se pa ne upam več vozit z njim...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Pa ti res izivaš usodo ker se okoli voziš brez stranskih ferenkov....

SJTV in co: je ptoem bolje da se penzionist okoli vozi z yugom, golfom 1? Ekološko mogoče res(baje vsak nov avto proizvede več CO2 na poti do trgovine, kot pa kasneje na cesti, sploh pa penzionsiti ki deljao 5kkm letno) , samo dvomim da se tako starim ljudem vsakih nekaj mesecev skatat okoli serviserjev, ki ga "nateguejjo" še bolj kot pri novem avtu.
Če ima tistih pet jurjev naj uživa v novem avtu....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
@XXXL: pišem za nove avte. Kabrioti pa itak nimajo zavese, jih pa ima večina boljših stranski AB, ki ščiti tudi glavo (ker seže dovolj visoko). To pri AM štejemo za enako kot stranske + zavesa.
@Hanzi: varianta A: proizvahalec naj da za 5 jurjev not še ESP in 6xAB. Varianta B: po pač penzič dal jurja več. Varianta C: se bo pač vozil s starim ali pa z busom. Stare avte bo treba itak počasi izločit ...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Sem se prevozu celo štajersko z modelom, ki je ignoriral mondeov signal za pripet - tist dongdongdong vsake nevemkolk cajta.

Imam pa jaz pri mojem to porihtano, da mi teži samo pri vžigu avta, pozneje ne. PA tudi ne rabim, če nisem pripet v avtu, sem čist živčen, mogoče nisem samo če sem pribit
bonk.gif

Tko da za tvoje if-then-else obstaja tudi goto end
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ampak BUS nima ABjev pa ni varen
shocked-1.gif
Bus, si moreš mislit, ni osebni avto. Je pa tako ali tako krimnal, da na busih niso obvezni varnostni pasovi (in seveda njihova uporaba) za vse potnike. Tritočkovni, seveda. Razen pri mestnih avtobusih, kjer so dovoljena stojišča.

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ni odlična izbirta, ker je navadna leteča krsta. Avto za proizvajanje mrtvecev - kot vsi avtomopbili, ki niamjo osnovne varnostne opreme (torej ESP, 6 AB, opozorilnikov za pasove ...)
lepo te prosim... potem so leteče krste skoraj vsi avtomobili starejši od 10 let. leteča krsta lahko rečeš 20 let stari hondi crx, 20 let stari renault 5 gt ali pa suzukiju swiftu gti, ne pa temu Aveotu
bonk.gif
drugače pa kolikor sem zdaj na hitro pogledal po netu, sem opazil, da recimo leta 1999, ko več kot polovica avtomobilov ni imela niti enega airbaga, abs-a, itd ni bilo nič kaj več nesreč kot pa zdaj (tudi teh s smrtnim izidom), ko imajo avtomobili po 6 airbagov, esp, bas, asr, itd.

tony

Guru
23. jul 2007
9.672
1.487
113
Aja?

Daj se no potrudi do prometne statistike iz leta 1999 in leta 2008, pa si poglej kolikšna je razlika v številu mrtvih v prometu? Da ne bo cifra tam nekje pri 50%?
grims-1.gif

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Aja?

Daj se no potrudi do prometne statistike iz leta 1999 in leta 2008, pa si poglej kolikšna je razlika v številu mrtvih v prometu? Da ne bo cifra tam nekje pri 50%?
grims-1.gif
leta 1998 je bilo nesreč s smrtnim izidom 272
leta 2007 jih je bilo 263
leta 2008 pa jih je bilo 200
vir: www.policija.si

moraš pa primerjat tudi kakšne so bile kazni leta 1998 in kakšne so zdaj

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
glej, leta 2008 ni bilo toliko manj nesreč zaradi avtomobilov z boljšo varnostno opremo, ampak predvsem zaradi visokih kazni. vsi vemo, kako je s tem. bolj realna je primerjava leta 1998 z letom 2007 in tam se vidi, da ni velike razlike pri številu nesreč s smrtnim izidom, kljub temu, da so zdaj avtomobili veliko bolj varni

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
to je pa zato ker gledaš iz leta 1999 sama jajca brez opreme
smirk-1.gif

čez 10let bi pa spet rekel da so v letu 2009 proizvajali/prodajali nove avtomobile brez klime vsaj 4 airbagov,..

eni rajši kupijo nov avto za 10k€ brez opreme, kot pa rabljen avto za 10k€ skoraj z vso opremo
smirk-1.gif

ampak važno je da je nov
cool-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik hovi pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Aja?

grims-1.gif

Kazni tukaj nimajo veliko veze. Bolj mirodajno je podatek(ki ga nisi navedel) količina avtomobilov v obtoku oz. število registriranih avtomobilov. Pa lahko primerjamo...
nazaj na "korejski jajc": dejstvo je , da je 5.5k€ malo za dobro tono novega pleha. Nisem pa tolko bogat, da bi poceni kupoval.
lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik hovi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
lepo te prosim... potem so leteče krste skoraj vsi avtomobili starejši od 10 let. leteča krsta lahko rečeš 20 let stari hondi crx, 20 let stari renault 5 gt ali pa suzukiju swiftu gti, ne pa temu Aveotu
bonk.gif
drugače pa kolikor sem zdaj na hitro pogledal po netu, sem opazil, da recimo leta 1999, ko več kot polovica avtomobilov ni imela niti enega airbaga, abs-a, itd ni bilo nič kaj več nesreč kot pa zdaj (tudi teh s smrtnim izidom), ko imajo avtomobili po 6 airbagov, esp, bas, asr, itd.

mogoče je žalostno edino to da je ta aveo enako nevaren z AB kot zgoraj našteti avti ki ABja splohimeli niso.le da njim ni za zamerit saj so bili nekateri skonstruirani v 80h nekateri pa v začetku 90ih

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik hovi pravi:
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Aja?

grims-1.gif

Tale statistika ne pove nič, ker ne upošteva, koliko je bilo prometa in po kakšnih cestah.
Lepo preračunaj na prevožen kilometer po navadnih in po AC (tole dvoje je treba pač obravnavat ločeno), pa boš potem videl ...
Pa še kaj bi bilo treba ven prečistit ...