Chervolet Aveo iz akcije!!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
če ti paše 1241 ABjev .... si jih kupi

tisti ki ima avto za do trgovine pa nazaj... pa ob vikendih do cerkve, nekak dvomim da jih tlko rabi ali?
Rabi. Ne zaradi sebe, zaradi drugih na cesti, med katerimi so tudi bedaki. In zato, ker so stroški zdravljenja po nesreči z varnim avtom praviloma nižji. Torej naj si lepo varnega kupi, da ne bo preveč stroškov delal, če se kaj hudega zgodi.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No 6 AB v osnovi je že kar malce veliko ampak recimo vsaj 2 bi bilo pa res fino če bi obstajal predpis da mora nov avto imeti. Čeprav po večini tudi imajo, so bolj izjeme da nimajo niti 2 AB danes, vsaj kolikor sem gledal.
ESP je pa že bolj "luksuz" in mislim da ne paše ravno pod must-have

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
ESP bi moral pasat pod must have, ker je nejvečji tehnični preprečevalec nesreč. ESP namreč nima nobene veze z luksuzom, zgolj z varnostjo vozila.
wink-1.gif

Ogo

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No sej zato sem dal "luksuz" pod narakovaje
wink-1.gif

Jah glede na to da še AB niso predpisani dvomim da bo esp kaj kmalu, ali pač

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Moje mnenje je, da so avtomobilske firme ene velike lene barabe. In dokler jih ne prisiliš v nekaj, potem tega ne počno. ESP je reč stara kar nekaj desetletij in je že čas, da se jo uvede kot obvezno varnostno opremo in se neha ciganarija, ko to reč zaračunavajo kot ne vem kak premium luksuz. Luksuz danes je kak VDIM in Pre Crash sistem, kot je v Lexusih ali kaj podobnega. ESP definitivno ne več.

Ogo

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ja, in to je standard pri vseh novih Lexih. To lahko rečemo, da je danes luksuz. ESP pa ni več.

Ogo

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
ESP je reč stara kar nekaj desetletij in je že čas, da se jo uvede kot obvezno.... bla bla bla

Je res. Ne rečem. Varnostni pas je pa od kdaj? Včeraj? Verjetno razumeš, na kaj ciljam. Vedno več je debilov, ki ne uporabljajo varnostnih pasov. V primeru kreša ti niti 50 airbagov ne pomaga, če nisi privezan. In še danes sem videl voznico kombija, kjer so otroci stali pri zadnjem steklu in mahali voznikom. Torej kaj, prepovedat kombije, prepovedat avte brez ESP, prepovedat rikše z manj kot 6 AB, prepovedat,.... Ma [censored]. Prepovedat je treba neodgovorne voznike! En ded se komot pelje z avtom brez vseh teh pomagal, očitno imajo le novinarji in razni technik freaki težave s tem.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jaz se strinjam, da s tem ne moreš eliminirat debilnih šoferjev. Lahko pa eliminiraš veliko posledic le teh. In ja, menim, da je treba minimalne tehnične standarde za avtomobile redno dvigovati. 25 let nazaj varnostni pas spredaj, 10 let kasneje varnostni pasovi zadaj, v bližnji bodočnosti pa mora med obvezno opremo ESP.

Ogo

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kot je napisal franci je neuporaba pasov velik problem, ker posledično AB ne deluje tako kot bi moral, ESP pa bi morali vgrajevat serijsko in da se ga ne da izklopit, potem tudi tumastemu vozniku pomaga.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
V novejših avtih avto mežika in cvili vse dokler se ne privežeš. In vgrajevanje slednjega opozorilnega sistema spodbuja EuroNCAP skozi svoje točkovanje varnosti. In ja, ta sistem bi bilo tudi treba spravit na listo obvezne opreme. In ne vidim nič problematičnega, če se ga nadgradi, da avto preprosto ne gre hitreje od 15 km/h, če voznik in sovoznik nista privezana. Par "if then else" stavkov v programski opremi ECUja motorja.
wink-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Vse lepo in prav. Vendar jaz teli vsemogočni elektroniki ne zaupam preveč. Poglej, imam rikšo z VSCjem, kar je same shit kot ESP. Pozimi me ta sistem hebe v glavo. Sploh, ko sem avto kupil, so bile na njem UG7. Skret. Kamorkoli sem še po snegu, sam lightshow na armaturki. Stvar se je normalizirala z menjavo gum (eskimo S3), pa še to je bilo
bonk.gif
. Sicer pa, kaj mi bo en ESP? Ne tiščim, ne pretiravam,,... Zakaj torej plačevat nekaj kar očitno rabijo neodrastli 'otroci' in podobni nesposobneži? Čemu bi se sploh vsa ta elektronika morala integrirat v vozila? To bi morali imeti neko komisijo, ki bi to določala. Dejstvo, VSC me je zhebal, ko sem enkrat med sneženjem hodel priti na vikend. Elektronika je naredila svoje, do vikenda pa nisem prišel (se je pa model z yugotom peljal mimo mene kot gospod!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Bla, bla. Elektronika je najbolj simpl stvar. Seveda, če jo ne prepustiš delat in konstruirat idiotom.
Jaz ne z VSC ne z traction controlom nikoli nisem imel težav. Se pa strinjam, da te slednji sistemi ne odvežejo nakupa dobrih pnevmatik. Tvoje probleme bi dal v segment napak "end user error".

Ogo

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Poglej. Pred leti sem imel Charadeja. Ja, povsem basic avto, vendar neverjetno hvaležen hkrati. Ni imel nobenih ESC, airbagov ipd, pa sem vseeno z njim naredil skoraj 200tkm. Sedaj 'vsiljujete' airbage, servo, ESC, klimo... + pitaj boga kaj še. Čemu? Za varno vožnjo? VARNOST JE GLAVNI POJEM. Štekaš? Bolj, ko je človek prepričan v lastno varnost, hitreje vozi. Lažni občutek varnosti! Človek je že po defaultu mem.

BigBoss

Pripravnik
12. okt 2007
192
0
16
Posavje
Si imel pač srečo, ker se ti v tem času ni nič pripetilo. Lahko se ti skoz 50 voziš okoli, pa se še vedno v tebe zakanta en [censored] v očetovem BMw-ju. V tem primeru bi pa naj_bal. Jst sem že enkrat na tak način, zato razmišljam drugače.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
glej ko 1x rabiš esc 6 airbagov it je že prepozno.
raje mam avto z 8 bagi in esp in abs in ebd čeprav ga nikoli nerabim, kot avto ki nima nič od tega in bi 1x rabil. ko te stvari rabiš zna bit že prepozno.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.657
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Sploh, ko sem avto kupil, so bile na njem UG7. Skret. Kamorkoli sem še po snegu, sam lightshow na armaturki. Stvar se je normalizirala z menjavo gum (eskimo S3), pa še to je bilo
bonk.gif
.

Je blo pa fajn k si jih lah kupu v akciji z feltnami......vidš tud tebe se da "nategnt".....ne sicer z varnostjo ampak z besedo UGODNO-V AKCIJI-ZA MALE PARE
evil.gif