čevapi, pleske, vakumirano, trgovina

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
včas je bil en dober mesar tudi za pumpo v dolskem (zaboršt)
je še vedno aktualen?
Mislim, da je še aktiven. Nisem bil nikoli pri njem, sem pa jedel njegove dobrote. Ni bilo slabo.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.019
1.472
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
No pa javi.

Valter
zmaga.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Marinčkove pekel 3x letos. So še vedno enako dobri, kot prej. Le spečt jih je treba znat. Danes sem po sili razmer pekel neke goveje Hoferjeve. Najprej sem prebral etiketo. Itak ene 3x E..., E..., E... Potem odprem, povoham...ni smrdelo je pa imelo vonj po industrijski pripravi - rahlo kiselkast. Jih malo povaljam in razrahljam, ker so bili trdi, kot Marinčkovi niso nikoli in pustim da se segrejejo na sobno temperaturo. Žar zagrejem, kot ponavadi in jih spečem, kot ponavadi. Končni rezultat ni bil niti po izgled, ne otipu, ne po vonju in ne po okusu podoben dobremu čevapu. Po ceni so pa kar tam tam, torej ni neka poceni varianta, ki marsikomu pomeni precej. Sledi razočaranje. Fantje, dokler jih pri Marinčku delajo, drugih ne taknem več, razen če se jih bom eksperimentalno spravil delat sam. Če kdo želi kaj dodat, pa naj si vzame Marinčkovo maso. Za pleske si jaz namešam zraven še malo zmiksane čebule in ščep aleve paprike.
 
Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Marinčkove pekel 3x letos. So še vedno enako dobri, kot prej. Le spečt jih je treba znat. Danes sem po sili razmer pekel neke goveje Hoferjeve. Najprej sem prebral etiketo. Itak ene 3x E..., E..., E... Potem odprem, povoham...ni smrdelo je pa imelo vonj po industrijski pripravi - rahlo kiselkast. Jih malo povaljam in razrahljam, ker so bili trdi, kot Marinčkovi niso nikoli in pustim da se segrejejo na sobno temperaturo. Žar zagrejem, kot ponavadi in jih spečem, kot ponavadi. Končni rezultat ni bil niti po izgled, ne otipu, ne po vonju in ne po okusu podoben dobremu čevapu. Po ceni so pa kar tam tam, torej ni neka poceni varianta, ki marsikomu pomeni precej. Sledi razočaranje. Fantje, dokler jih pri Marinčku delajo, drugih ne taknem več, razen če se jih bom eksperimentalno spravil delat sam. Če kdo želi kaj dodat, pa naj si vzame Marinčkovo maso. Za pleske si jaz namešam zraven še malo zmiksane čebule in ščep aleve paprike.

Ma kaj pa vem. Meni so Marinčkovi preveč fino zmleti, mi potem čisto preveč kot hrenovka delujejo. Hoferjevi pa so bistveno bolj grobo mleti.

Bom probal še enkrat Marinčkove, pa da vidim, če jih vsi tako hvalite.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Problem Hoferjevih ni v mletju. Kot sem napisal zgoraj so zaradi vseh E.... dodatkov (da zdržijo seveda) precej zanič. Mletje za čevape pa je itak fino. Prvo grobo, drugo fino. Hoferjevi pa grejo verjetno le enkrat skozi.....
 

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
pri nas konzumiramo od tega mojstra http://www.mesarstvo-reset.com/
pa še to bolj poredko... sem pa sprobal tudi druge pakirane in nepakirane variante (teh, ki so zgoraj tako hvaljeni še ne)
je res, da včasih dobiš kaj takega da se ti zagabi že ko odpreš pakungo, včasih dišijo k sam satan, pa so k čigumi, ....
ne vem no delat neko znanost iz mletega mesa z začimbami..... k da bi sedaj na dolgo in široko razglagljali o hamburgerjih
grin1.gif

če si lačn, pa če maš zravan mal čbule pa mrzu pir.....
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Nas fotr je pristas mlete govedine, plece, vrat, flam. Sol. Pol pa ce ga prepricamo naprej za kake dodatke v stilu rdece paprike, poper, cesen v prahu...
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Drgac je pa super pokazatelj kakovosti mrzel cevap. Recmo vecerja z ostanki od kosila. Kle ma marincek agresiven okus, jezik mas takoj oblozen itd. Ave so recumo tok slani, da so mrzli odvratni brez ajvarja.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
Nič takega...škodljivega...ali? Dokler ne rinejo not cukra, da umetno izboljšajo okus so ti Eji povsem na mestu.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.609
3.048
113
v lokalni ostariji
darjan

cuker se daje zato, da "poživi" barvo (so bolj rdeči) nima veze kaj preveč okus;:)

a pecilni prašek te ne moti? (efekt, da so "rahli" in napihenenji)?
kaj pa mrbit fosfati? nitrati? a veš po teh pizdarijah si zato fuuul žejn ko jih poješ...

eh ja...
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
darjan

cuker se daje zato, da "poživi" barvo (so bolj rdeči) nima veze kaj preveč okus;:)

a pecilni prašek te ne moti? (efekt, da so "rahli" in napihenenji)?
kaj pa mrbit fosfati? nitrati? a veš po teh pizdarijah si zato fuuul žejn ko jih poješ...

eh ja...

nja samo kaj bi blo narobe s pecilnim prahom? ne hecam se res me zanima :D
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
No jaz itak ne kupujem tako predelane hrane...ampak oglasil sem se zgolj zato, ker te zadeve niso škodljive in seveda obvezne v komercialni pridelavi hrane, saj je vsem jasno zakaj. Dobro..brez pecilnega bi šlo, ampak brez fosfatov in nitratov pa jako težko, oz koliko dni bi bilo meso sploh še užitno?