čevapi, pleske, vakumirano, trgovina

trpo

Pripravnik
10. jan 2015
175
17
18
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Koliko pride kg ali 500g čevapov pri marinčku ?
Prvič probal Marinčkove v petek in so res super. Cena je pa 6,50 € / kg za čevape (pleskavice) in 6,00 € / kg za maso.
 
Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Mi smo včeraj malo obrnili in sicer od Blatnika na Vrhniki. Ker čevapčičev ni bilo več sem vzel pleskavice in moram reči da so bile zelo solidne, presentljivo tudi brez kosmatih zob potem.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Meni so bli pa začuda Arvajevi enkrat zelo dobri, pa sem sovražil vso drugo robo od njih. Biftek mi je tudi ok njihov.

Tukaj mamo še Škofjeloške mesnine, samo je ta mleta roba vsa preslana 10x.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
ej, alkoholik, zdaj pa moraš obvezno prenehat pisat na ta nick in odpreš alter, kajti imaš točno:

Sporočil: 8888

Božji znak!
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.514
2.254
113
Glihkar zmazal dve pleski iz Marinčkove mase, seveda na kajmaku. Dobra masa nimam pripomb.
 

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48


Kje v Kranju in okolici lahko dobim dobro maso za čevapčiče, pa da ni ravno tista gurmanska pleskavica iz Lidla? Imamo kakšnega dobrega lokalnega mesarja tukaj na gorenjskem?

Ne bi se rad vozil v LJ k Marinčku samo zato, ker mi bodo en dan zapasali čevapčiči.
 
Nazadnje urejeno:

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Rešet ima samo v Kamniku in Jesenicah. V Kranju imajo samo predelovalnico.
 

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Moj weberček peče æevape vsak teden, praktično celo leto, v visoki sezoni maj-oktober običajno 2x tedensko.
Nekje konec aprila s primerjalnimi pekami strokovna komisija petih jedcev odloči, kaj se bo cmarilo naslednjih 12 mesecev.
Letošnja zmagovalca sta Kepic (Kranj) in Tišlr (Podbrezje). Ocenjuje se pa vonj, okus, tekstura, izgled in splošen vtis.
V letošnji primerjavi smo preizkusili 6 mas, vse iz mesnic (torej nič iz veleblagovnic, razen kranjski tavelik merkator, kjer čevape pripravljajo tudi sami).
V posamezni primerjavi gresta na webra 2 masi (pol roštilja ena, pol pa druga), tako, da so pogoji peke čim bolj izenačeni.
---
Moj osebni zmagovalec je pa Kepic, kjer kupim maso (torej še ne oblikovano), v katero cca 15 minut pred peko vgnetem drobno seseklljano (na roke, ne s paličnim!) čebulo. CCa 1 mala čebula na 1 kg mase.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Kdo pa potem najebe in mora izdelovati čevape?
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.123
7.019
113
Če je zraven 5 jedcev mora biti vsaj 100-150 čevapov...ne vem..meni se tega ne bi dalo delat, tebi?
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tišlr meni lani niso bli dobri, kupil sem jih pa v škofji loki. Njihov biftek tudi upal da je soliden pa je kar žalost.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.297
1.922
113
Nekje se da dobit tak lijaček da notri nagneteš maso pa ti na drugi strani curi ven čevap...nimam pa pojma kje se da dobit (se priporočam tudi sam).

Čebula v masi je meni osebno zakon.

Kar se webra tiče...pri nas najbolje 'padejo ven' ta dolgi čevapi, pa tud eno mal debelejši. Da so bolj sočni.

(Če bi imel ta lijak za čevape bi si tudi sam raje nabavil mado, vmešal čebulo in delal curake
wink-1.gif
...na roko se mi jih ne da pa še vsak je drugačen (po debelini torej tudi drugače pečen).