Moj weberček peče æevape vsak teden, praktično celo leto, v visoki sezoni maj-oktober običajno 2x tedensko.
Nekje konec aprila s primerjalnimi pekami strokovna komisija petih jedcev odloči, kaj se bo cmarilo naslednjih 12 mesecev.
Letošnja zmagovalca sta Kepic (Kranj) in Tišlr (Podbrezje). Ocenjuje se pa vonj, okus, tekstura, izgled in splošen vtis.
V letošnji primerjavi smo preizkusili 6 mas, vse iz mesnic (torej nič iz veleblagovnic, razen kranjski tavelik merkator, kjer čevape pripravljajo tudi sami).
V posamezni primerjavi gresta na webra 2 masi (pol roštilja ena, pol pa druga), tako, da so pogoji peke čim bolj izenačeni.
---
Moj osebni zmagovalec je pa Kepic, kjer kupim maso (torej še ne oblikovano), v katero cca 15 minut pred peko vgnetem drobno seseklljano (na roke, ne s paličnim!) čebulo. CCa 1 mala čebula na 1 kg mase.