čevapi, pleske, vakumirano, trgovina

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
točno, za leskovačke je bil tisti recept, gretzky, res se ne more nič primerjat z pečenjem zunaj in vse kar spada zraven, pivce, muzika, družba, to je pravi obred in večkrat povdarjam da mi je pečenje na roštilju edino delo ki ga z veseljem opravljam, tisto v pečici pa je pač za tedaj, ko ni piknika ipd
 

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Burek nikad nije bio sa svinjskim mesom, to ste vi neki zmutili.
smile-1.gif

Kako že rečejo down sout: svaka je pita pita, samo je pita od pitca burek
wink-1.gif


To nekako negira tvojo izjavo.
 

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
467
27
28
44
MB
spekel danes v pečici po navodilih, zelo dobro so se spekli res, sva jih z bratom 3/4 kile požrla
grin1.gif
mogoče je bilo 20 minut malo preveč v moji pečici, ker so se malo izsušili, pa ave ni bila najboljša izbira, ker so skoraj brez okusa, drugače pa ta sistem zelo dobro funkcionira..

naslednjič menjam čvape pa kako minuto dve prej ven vzamem pa bo pomoje prva liga..

pa ko sem peki papir ven vzel je bil pekač praktično čisti, še krompir sem pekel na istem papirju, pa nič skozi spustil, brez papirja bi ziher čohal dol..
 

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
kategorija "slovenski čevapi":
Včeraj probal Hoferjeve; manj slani kot Lidlovi, a še vedno preveč;
zgleda, da bo treba delat maso doma.

Pri Marinčku je zmanjkalo lepinj, sem jih vzel v Leclerku; še kar, a slabše od marinčkovih;
marinčkov kajmak je pa še vedno dober;
 

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
včeraj smo imeli eno delavno akcijo in sem vzel dobro kilo pri marinčku (+lepinje in 30 dag kajmaka) in niso bili preslani;
al sem imel 2x smolo.. al jim je pa v soboto soli zmanjkalo
smile-1.gif


spekel sem še kilo pa pol svinjskih reber - sem pekel pokrito;
gostje so se oblizovali do večera, potem pa "ležali na hrbtu" in zadovoljno predli.
kajmak je bil spet enkraten. lepinje tudi.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz sem v eptek vzel poleg čevapov in amse še klobase za zar. odlične. kar me je hudo presenetilo. v zivljenju sme jedel samo nekajkrat dobre, navadno so premastne, polne low end mesa..oz obmesja
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ksz

Od marincka cevape vzel na morje in pekel na litozelezni plati, ki se pa ni hotla prevec segret in mi nekaj niso stimali tako super kot bi mogli. Se vedno so mi pa top na vikendu ko se delajo na ognju. Nevem cudno
 

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Da znate pečt ste že rekli, zdaj pa še malo matematike;
15 odraslih (pol/pol moški/ženske) in 10 otrok od 4 do 10 let:
- trajanje piknika od 10h do cca 20:00,
- kako meso (čevapi, klobase, perutničke, hrenovke za deco, ostali predlogi...) in koliko?

Pa da ne bom potem 20 kil mesa še surovega v kontejner metal ker bo preveč. Da zmanjka pa spet ni dobro....
 

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Da znate pečt ste že rekli, zdaj pa še malo matematike;
Pikniški izračun

Tale izračun na prvi pogled pokaže precej majhne količine, ampak meni je vedno bolj ali manj štimalo (naračuna še več kot se poje)

Uffff, zelo uporabno. Namreč vedno se nategnem pri nabavi mesa in mi potem še za tri dni naprej ostane! Hvala
smile-1.gif
 

retlar

Zelenc'
18. avg 2011
1
0
1
Hehe, ste me sprovocirali za Marinčka in sem pri njemu nabavil eno kilo čevapov, kajmak in v Leclercu kozji kačkavalj...
Izsledki - čevapi super, kajmak zanič (klasika v Sloveniji), špikani čevapi pa... hja, nekaterim bi bilo všeč, nekaterim ne, zelo nenavaden okus.
Ko si prešpiknil čevap je sir stekel ven, ni pa bilo okusa kot v Momotovih gostilnah... bom naslednjič probal z kakšnim drugim kačkavaljem.
Moj je bil v prozorni embalaži, zraven so mel še ovčji in kravji kačkavalj z enakim pakiranjem in izgledom, nekako nepristno, no. =)
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A zmrzovalnika ali skrinje nimate pri bajti ? Se vedno bolje, da das zmrzniti, kot pa da meces stran. Ce so hitro zmrznjeni in normalno odtajani, potem dvomim, da bi opazil razliko med temi in svezimi, potem ko so enkrat peceni.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Da znate pečt ste že rekli, zdaj pa še malo matematike;
Pikniški izračun

Tale izračun na prvi pogled pokaže precej majhne količine, ampak meni je vedno bolj ali manj štimalo (naračuna še več kot se poje)

Za crknit od smeha izračun. So ga delali za somalce ali za vegetarjance? Ker za 5 odraslih vrže ven, 1,4 kile mesa ... 3x premalo, če je 5 tipv v igri (možnosti določanja M/Ž pa itak ni) ...
hysterical-1.gif
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Ja verjetno bi moral še označit če gre za kmečke fante ali za meščane. Nas je ponavadi 10 meščanov - 5 žensk, 5 moških, noben vegi - pa je pri povprečno ~260g na osebo ravno ok ali pa kaka malenkost ostane. Tako da se mi zdi ta izračun pravi. Je pa seveda zraven še kruh pa kak krompir, zna pa biti tudi pecivo.

Je pa res da nismo taki da bi se napokali, da se vstat ne da.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
Da znate pečt ste že rekli, zdaj pa še malo matematike;
Pikniški izračun

Tale izračun na prvi pogled pokaže precej majhne količine, ampak meni je vedno bolj ali manj štimalo (naračuna še več kot se poje)

Za crknit od smeha izračun. So ga delali za somalce ali za vegetarjance? Ker za 5 odraslih vrže ven, 1,4 kile mesa ... 3x premalo, če je 5 tipv v igri (možnosti določanja M/Ž pa itak ni) ...
hysterical-1.gif

valjda, ker vsak na pikniku poje vsaj 1 kilo mesa...
bonk.gif