Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Isto kot v Nemčiji. Manjše pumpe imajo cenejše gorivo in samo točilne avtomate, na katerih nisem mogu plačat z NLB maestro kartico... Upam da se teb to ne bo zgodilo
Nisem gledal kam konkretno v Belgijo gres, a ce gres cez Luxembourg, vsekakor preveri cene gor. Ne racunaj pa na prav mnogo pump, kaksni dve imas v vsako smer (ob avtocesti) in cez dan je na njih fina guzva, ponoci imajo pa na enih tisto placevanje s karticami, ki na za nepismene balkance, kakrsen sem jaz
Ja šlo se bo skozi Luxemburg. Še okoli 170 km naprej. Tako da vbistvu v Belgiji verjetno sploh ne bo treba tankat. Bom pa za vsak slučaj eno 10l kantico nafte dal v prtljažnik.
Kakšne mate kej izkušnje s počivanjem na počivališčih?
Sicer greva dva, tako da se bova menjala za volanom. Sam 1100km v eno smer je še vseeno mal velik.
Aja kok kej ti Belgijci in Luksemburžani znajo angleško oz. nemško? Verjetno samo francoščino tolčejo...
Jaz sem v obe smeri za par urc zaspal na počivališču, v obeh primerih je blo to malo večje počivališče v nemčiji. Drgač pa v hotelu so znali govort angleško praktično vsi. Če se misliš ustavljat kaj v nemških mestih ne pozabi še na tisto njihovo nalepko
Midva bova ob 19ih štartala, potem ponoči v Nemčiji nekje malo počila, zjutraj naj bi pa prišla do cilja. Garmin pravi da je okrog 10 ur vožnje. Google Maps pa 11h ( pot ). Se pa po večjih mestih ne bova ustavljala, tako da tistih mestnih nalepk ne rabim. Vseeno hvala za opozorilo.
Valonski del Belgije govori več al manj sam francosko, flamci pa večinoma znajo angleško. Kolkr se spomnim je v luxemburgu občutno cenejši bencin kot v belgiji.
Mogoce nasvet, da pri Karlsruhe presekas in se preko Pirmasensa spet prikljucis na AC 8.
Prsparas cca. 50 kmjev, sicer ni AC ampak je cesta z omejitvijo 110 in se vsake tolko razsiri na 3 pasove, da zlahka prehitis pocasnejse.
glede tankanja pa: cez LUXa mas na ACju do BE dve pumpi, na prvi, kjer ponavadi tankam, lahk placas z gotovino in to na izvozu iz pumpe je blagajnik
se ti ni treba utrujas s karticami ipd
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.