Cesta Lj-Metlika ali Vinica

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Odločli smo se, da gremo včeraj pozno popoldne domov.

Spet isto:

Šibenik-Vinica-Ljubljana-Maribor

507km, prispeli v 5 urah 20 minut, 2x stali po 10 minut.

Na meji en avto, za mejo 3x policijski radar (butli, kje kasirajo po tistih rovtah).

Skratka izjemna alternativa, če ne moreš izbirati termina in imaš malo deco.

Danes pa že scene
- na avtocesti Maribor - Ptuj med priključkom Letališče MB in koncem avtoceste v Dražencih (15 km);
- Gruškovje pri izstopu 30 minut;
Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče zbog velike gustoæe prometa vozi se uz povremene kraæe zastoje između čvorova Novigrad i Bosiljevo 1 dok se između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica vozi mjestimice usporeno.

Kolone su:

na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Buzin prema naplati Lučko oko 10 km, a iz smjera Jankomira oko 8 km,

------------------------------------

Ko bereš te zadeve, lahko rečem samo Fantazija.

------------------------------------

Sicer pa za posebno temo.

A so pri DARSu malo moteni? nonstop dela na cesti, kurčeve ograje in ne vem še kaj.

Po hrvaški AC pa se voziš brez kakšrnihkoli zastojev.

Bo to kdaj možno pri nas?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Kaj je pozno popoldan?

Mi smo krenli iz okolice Zadra ob 17:30 - do Bosiljevega "zmeren" promet - od tam naprej "gost" promet. Samo sem imel srečo, da so bili očito več ali manj "normalni" na cesti, tako da sem lahko držal normalno potovalno 130+.
Lučko - ENC rules
cheer.gif

Meja - samo štirje - in še ti so bili v utici.
grims-1.gif

Čas - vključno s 1 x pissstop in 1 x BurgerKing iza KA - 4h15min - pure driving time 3h45min.

Pod črto - dobro, da ne rabim zdaj voziti in dobro, da nisem šel na Vinico.

Je pa res, da se jaz itak "moram" izogniti Gruškovju.
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Napiši še, koliko težkih Romunskih/Ukrajinskih/tBolgarskih tovornjakov/priklopnikov si na svoji poti proti morju dohitel/prehitel. Mogoče ti bo potem jasno, zakaj morajo pri nas non-stop popravljati AC...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kaj je pozno popoldan?

Mi smo krenli iz okolice Zadra ob 17:30 - do Bosiljevega "zmeren" promet - od tam naprej "gost" promet. Samo sem imel srečo, da so bili očito več ali manj "normalni" na cesti, tako da sem lahko držal normalno potovalno 130+.
Lučko - ENC rules
cheer.gif

Meja - samo štirje - in še ti so bili v utici.
grims-1.gif

Čas - vključno s 1 x pissstop in 1 x BurgerKing iza KA - 4h15min - pure driving time 3h45min.

Pod črto - dobro, da ne rabim zdaj voziti in dobro, da nisem šel na Vinico.

Je pa res, da se jaz itak "moram" izogniti Gruškovju.
wink-1.gif

Isto, okoli 17:45 se je odpeljalo iz Šibenika.

Ni blo nekega prometa na AC, a vseeno z malim otrokom nisem hotel tvegati Lučkega in Gruškovja...

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Mi smo startal v soboto 4:15 iz Kr na Vinico. Nobene guzve do meje, nato pa AC polna ze ob 6h zjutraj, zgleda je bil v soboto res naval. Toliko kot sem levakov prehitel po desni se mi pa se v zivljenju ni zgodilo. Pri maslenici sem stal 10min zaradi nesrece ( levaki so si ritke lizal ). V Zadru sem bil 8:15, mislim da sem startal optimalno
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, kar nekaj je bilo potrebno prehiteti po desni.

Preteženo ženske šoferke v SUV vozilih tuje registracije.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ne razumem ljudi, ki se jim da cijazit 110 po AC samo in zgoj zaradi porabe. Stalno je treba prehitevat tovornjake, bremzat, čakat, da bo prehitevalni frej. Res, da se jim da. Ko sem s prikolico sem v te hitrosti prisiljen, če sem solo, se tega niti slučajno ne grem, se imam preveč rad. 140-150 maks je optimalna potovalna hitrost.

Na razdalji 100 km...kdaj boš prehitel več tovornjakov, ki vozijo 80 km/h....če greš 110 ali 150 km/h?
grims-1.gif

Tudi jaz zadnja leta peljem na dopust umirjeno...pol ure gor ali dol..itak bom potem cel teden poležaval in umiral na obroke....čemu bi hitel.
Res je, samo bom imel manj dela s oziranjem na to, ali je prehitevalni frej. Najbrš, da osnove fizike poznem, tko da so predavanja odveč.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Pa še nekaj mi ni jasno. Stalno poslušam, mamo male otroke, pa ne vem, kako bo. Sam mam 3 pa ni blo na cesti še nikol težav. Na to se je oziralo včasih, ko ni blo klim. Aja, seveda, če pa mulca nimaš pod kontrolo, da ti kriči celo pot je pa druga pesem.

I

Izbrisan uporabnik #488

2 leti ima in ni bilo težav za 5-6 ur vožnje.

Problem pa je, če stojiš par ur v koloni. Potem tudi deca postane nervozna.

Ko so starejši pa itak ni težav.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Midva sva šla tudi v soboto zjutraj pa je bla gužva samo na AC od Svetega Roka pa do Maslenice. Sicer ne vem zakaj ampak stali smo kakšno uro. Naprej pa prazna cesta do Makarske..

Malo razmišljam, da bi šel nazaj po regionalki mimo Plitvičkih jezer. Kakšna je kaj tam cesta? Se vleče? Google maps pravi, da bi rabil nekje eno uro več kot po AC.. Bi pa šel dol iz AC pri Biogradu in potem proti Gračcu..

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Stara cesta karlovac mimo plitvičkih do morja je kul, proti našim regionalkam se pelje bolj tekoče, ni nekega prometa + je kar nekaj za videt da se kupit sir pa če je sezona gobe imajo kar nekaj urejenih počivališč.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
1.8 MB - Makarska preko Vinice in 8.8 po isti poti nazaj brez zastojev. Kljub malo daljši poti je to prava alternativa, da se izogneš Lučkega.
zmaga.gif