Cerkvena 'glasbila', da jim mater #¨$?#em...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
50
LJ
Zdej pa ne vem več, kaj se tem katoliškim talibanom dogaja. Nedelja, ko naj bi se človek naspal, spočil ipd,... ne, že ob 7h zjutraj me iz postelje vrže 'glasbilo' cerkve v Mostah. Si mislim OK, potrpet teh 5 minut, pa bo spet mir. Napaka. Začnejo pritrkavat. Jaz VTF že spet. Nato to nadaljujejo do cca 8:30. Takrat pa zopet nabijanje z vsemi zvonovi in kasneje zopet pritrkavanje. Dejansko tja do 12h ni bilo miru z njihove strani, zanima pa me, če že unih 100 faranov, ki obiščejo te maše, ali je vredno zaradi njih praktično hebat v glavo 1000+ ljudi v sosesčini? So mar nadrasa, mi pa plebejci? V bistvu se ne bom čudil, če se nekega dne nekomu 'sname film' in uporabi 'hišno' bazuko, ker tole je čisti teror nad prebivalci. Ali se bo končno kak vplivnež spravil na zakon o tovrstnih 'glasbilih'?

No tko, malce sem stresel gnev
grin1.gif

Aja, a prodaja kdo kak težji kos orožja? Bazuko naprimer
grin1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
franci, veš cerkev je stala in zvonila preden se je tvoja smrdljiva rit rodila, če temu seveda lahko za tebe rečem. Ali boste taki kot si ti tudi takrat zahtevali kakšen zakon ko bo tisti mujo tulil kot da ga koljejo?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
franci, veš cerkev je stala in zvonila preden se je tvoja smrdljiva rit rodila, če temu seveda lahko za tebe rečem. Ali boste taki kot si ti tudi takrat zahtevali kakšen zakon ko bo tisti mujo tulil kot da ga koljejo?

kretenski odgovor, Robi
rolleyes-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tebe moti, ker se s tem obremenjuješ. Preseli se v kakšen postkomunistični kraj ala zasavje ali jesenice, tega je tam manj. Aja, tam bo pa kmalu " alaahaalaa" pa saj, to pa ni panike, niso ko "katolibani".
Bump

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.486
455
83
Sicer malo off, pa vseeno:

zadnjič sem razmišljal kako lahko policija zaradi hrupa napiše kazen po jrm-ju? V bistvu gre za subjektivno oceno, ker se postavijo, poslušajo in potem (ne)ukrepajo. Brez kakšnih merilcev jakosti zvoka ali kaj podobnega.

Po tej logiki rabiš samo plavca, ki mu je lokalni fajmošter stopil na žulj. Ali pa Marka Breclja
wink-1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
ne vem zakaj se cerkvene miši razburjate če človeka moti zvonenje. mene motijo maše ampak pač ne grem k maši. Upam, da se narod ne bo rabil selit zaradi zvonenja. Če pa vama jutrnanja budnica tako ugaja, pa še lahko eno đamijo dobite na dvorišče....

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Saj so tudi kakšni stroji v tovarnih povzročali hrup še preden si se rodil ti, zdaj pa so morali hrup omejiti.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Z elektrifikacijo zvonenja je zvonenje močnejše in velikokrat tudi pogostejše. Tukaj bi RKC lahko naredila boljšo potezo kot pa je lobiranje za izjemo v zakonu.

Tisti, ki hodimo k maši, vemo kdaj maša je in bi prišli tudi, če bi bilo zvonenje tišje. Sam tu ne razumem nepopustljivosti RKC-ja.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Če živiš v okolici Ljubljane ter po možnosti bližine "bodoče" mošeje, boš dnevno poslušal tole

Sem bil prejšnji teden v Bosni, sicer na srbskem delu, ampak so se molitve slišale vse do mene
crazy1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
50
LJ
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Mogoče mi je rit tedaj res smrdela, vendar ta cerkev tedaj ni zvonila, ker tedaj ni imela zvonov, bro. Aja, ti tega ne veš.

Pa btv vprašanje. Zakaj je ta cerkev gay barve?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
50
LJ
Da ne bo pomote, nimam nič proti gayem. Ampak cerkev v taki barvi??? Ne vem ...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Najprej so bile tri hišice, ki so se zmenle, da bodo na sredi med njimi postavile cerkvico s turnom, kjer bo zvon zvonil, ko bo kaj važnega.
Približno tako, kot ti je 8888 že prej povedal.

Ker je bil očitno tisti zvon tako imeniten, so ljudje postavili naokoli še nekaj hišic in postala je ena dolga vas, Lublana bulana. Ampak zadeva se je izrodila in ljudje še dandanes kar nekako mislijo, da so sami sebi namen!

Sedaj, ko imaš po prekrokani in težki noči bolj bogo glavo, ti gre pa ta zvon na živce!

Delat pojdi! To ti zvon sporoča. Prispevaj še ti vsaj malo k rešitvi te recesije! (Se bojim da jo še niti občutil nisi!)

I

Izbrisan uporabnik #488

Katolibanski objekti so prišli na naša tla šele s pokristjanjevanjem in s tem je povezan tudi hrup, ki ga danes proizvajajo zvonovi.
Nekoč smo takšno prepoved povzročanja hrupa že imeli v predpisih, vendar je Ivanova vlada "popravila" zakon oz. pravilnik in so kot izjemo vnesli cerkvene zvonove.

Sedanja rdeča vlada ima začuda preveč drugega "dela", da bi uredila nemaren hrup.

Zanimivo, da v Italiji ni debate, z napravo izmerijo hrup in uvedejo sankcije.

Podobno je tudi v drugih državah.
V Nemčiji so pred časom imeli neko afero in je Cerkev fasala kazen, ker je namerno zvonila v času neke prireditve, da je prekinjalo govor.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nekoč smo takšno prepoved povzročanja hrupa že imeli v predpisih, vendar je Ivanova vlada "popravila" zakon oz. pravilnik in so kot izjemo vnesli cerkvene zvonove.

Za nameček pa je izražanje nestrinjanja z zvonenjem na nek način oviranje verskih obredov in po 314. členu kazenskega zakonika kaznivo dejanje. Go figure.
smirk-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Delat pojdi! To ti zvon sporoča.
Pa ravno v nedeljo?
ne-ne-1.gif

100 let nazaj je bilo malodane kaznivo delati ob nedeljah.