Cepljenje dojenčka rota virus

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Pediatrinja ponuja cepljenje proti rota virusom... Plačljivo seveda. Kakšna je kaj praksa? Se splača cepiti, ima preveč stranskih učinkov...? Slišim različnei nformacije. Eni bi, eni ne bi.

Hvala.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Praksa je prostovoljna.
Predlagam, da si kaj prebereš, strokovnega seveda, tisto kar slišiš, so 99% traparije.
Stranski učinki seveda so, slabi, zaradi nenaravnega vnosa tujka v telo, pa konzervansi pa živo srebro in drugi strupi, ki ti pohabijo otroka. Pa še plačat moraš za to 70 EUR. Cepljenje bi že zdavnaj morali prepovedat, pa zadaj stoji zarotniška farmacevtska industrija, ki ima podkuljene politike in zdravnike.
Antivac zagvorniki na plano!!!

matej_

Guru
25. okt 2007
2.121
654
113
Kolko starega?

Mi smo tamalo cepli preden je šla v vrtec se pravi je bila stara okoli enega leta, za tamalega pa ne vem a smo ga al ga nismo (še) cepili :D
je pa tamala vseeno prinesla en rota virus iz vrtca sicer zelo blago obliko je samo en večer bruhala pa potem en dan sračkala, sem pa ga potem jz fasu za njo ko sem pucal in rihtal.
Moral se boš pač sam odločit, pomojem v kolikor bo/je v vrtcu kjer je tega kar veliko se splača tudi če dobi, da vsaj dobi lažjo obliko, ker če je orng potem so otroci zelo bogi.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.293
23
38
Murska republika
Ko enkrat vneseš oslabljeni virus s cepivom v telo je 5O-50 % da boš zbolel vendar se ne bo razvila hujša bolezen ali pa ne boš in bo virus mutiral, je pa vprašanje koliko rota virusov se bo sploh pojavilo morda bo en od teh v cepivu ali bo kateri drug ki ga ni v cepivu.Svoje otroke in sebe nikoli nisem dal cepit, je stvar presoje,rizičnim bolnikom sicer ptiporočajo in tudi ostalim ki so dosti v stiku z ljudmi za otroke je po mojem ne potrebno če res niso v rizični skupini.Otrokov osebni zdravnik katerega obiskuje pa je edini kompetenten za tvojega otroka, ne poslušaj mene in niti drugih.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Otrokov osebni zdravnik katerega obiskuje pa je edini kompetenten za tvojega otroka, ne poslušaj mene in niti drugih.

Ker je bila naša pediatrinja nekaj časa odsotna, smo jih vmes zamenjali kar nekaj, tako da teli tvoji izjavi popolnoma nič ne verjamem. Tako kot jaz ali ti ima tudi vsak zdravnik neko svoje osebno mnenje o tem, ki ni nujno najboljše. In eni serjejo take klamfe, da bi jih najraje nekam poslal.

Kot je že nekdo omenil, ima vsako cepljenje pluse in minuse. Vsak osebno bo najlažje presodil, kaj ima zanj večjo vrednost. Tamala od znanke je bila cepljena, pa je kljub temu fasala, res da ni bilo tako hudo. Naš ni bil cepljen, tudi fasal, nekaj dni je driskal, vmes smo ga dobro "namakali" in ultra pazili na higieno, da ni fasal še kdo drug.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pediatrinja ponuja cepljenje proti rota virusom... Plačljivo seveda. Kakšna je kaj praksa? Se splača cepiti, ima preveč stranskih učinkov...? Slišim različnei nformacije. Eni bi, eni ne bi.

Hvala.
Težko je biti pameten. Tavelke nismo cepili in je fasala rotavirus pri slabem letu in pol starosti. In je bilo kar hudo, 2 dni smo bili na infekcijski. Kar sranje vse skupaj - tudi dobesedno. In je tudi potem kar rabila nekaj časa da se je sestavila nazaj.
Tamalo smo cepili in ni bilo do zdaj (2 leti in pol) nobene resnejše tovrstne infekcije (tok tok). Še bruhala ne vem da bi kdaj kaj konkretno.
Aja, še to če kaj pomaga: cepivo proti rotavirusom je oralno - vsaj pri nas je bilo

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik janus pravi:
Praksa je prostovoljna.
Predlagam, da si kaj prebereš, strokovnega seveda, tisto kar slišiš, so 99% traparije.
Stranski učinki seveda so, slabi, zaradi nenaravnega vnosa tujka v telo, pa konzervansi pa živo srebro in drugi strupi, ki ti pohabijo otroka. Pa še plačat moraš za to 70 EUR. Cepljenje bi že zdavnaj morali prepovedat, pa zadaj stoji zarotniška farmacevtska industrija, ki ima podkuljene politike in zdravnike.
Antivac zagvorniki na plano!!!

Tudi ta post je 99% traparija.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
mi smo naša mala dva cepili na vse živo in jih še bomo. nikoli nobenih težav
v vrtcih, jaslicah razsaja svašta od virusev in cepljenje načeloma pomaga.
če pa nimeš sreče potem so pri cepljenju seveda lahko zapleti. ampak še večja jajce je če te zahakla kak virus in si neodporen....

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Z ženo sva oba zdravnika in naša tamala je precepljena prosti vsemu, kar je na voljo. Odločitev je tvoja. Je pa antipropaganda v Sloveniji na nivoju psihiatrije. Kaj vse prebereš
uf-1.gif
, prav ne veš kje jih pobirajo...

Realno... Da, s cepljenjem so možni resni zapleti. Incidenca je 1 na 200 milijonov. Se pravi če se cepi cela evropa, bi imela resne posledice 2 človeka. Sedaj si pa sam odgovori na vprašanje ali je zate to sprejemljivo tveganje ali ne. Pa lp in veliko zdravja tvojemu palčku.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
437
83
45
dolenska
Tako je. Mi letos še cepimo proti klopnemu in je komplet. Ker smo bili dost po bolnicah, mislim, da se je obrestovalo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Hvala.

mi smo nasega cepli driske ni blo nikoli...niti drugih prebavnih motenj

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Brez veze. Nobenega nisem dal cepit. Dajte že doumet, da preje kot otrok preboli določene bolezni, boljše je za vse... Otrok mora pojesti tudi določen del peska, zemlje, bit umazan... Do tretjega leta je smrkavec, ker je normalno da je smrkav iz nosa... Otroke bi v sterilno okolje zapirali, za najmanjši kihec in temperaturo pa z antibiotiki zdravili...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.641
113
Določene bolezni pa je bolje, da ne preboli. 10dni na intenzivni v bolnici pač ni nekaj, kar bi bilo nujno za normalen razvoj.
Da pa preventivno imunizacijo primerjaš s hipohondrstvom in rinjenjem v sterilno okolje...
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Nič. Zgleda jo bomo cepili proti rota virusu. Pa proti klopnemu meningitisu tudi, saj bo pol poletja preživela na vikendu sredi gozda, pa glede na to, da živim praktično pod Rožnikom, bodo sprehodi gor pogosti..

Nazadnje urejeno:

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Mi smo malega cepili. Po mojem smo prav storili. Je pa to, tak ko je en predhodnik rekel, edino oralno cepivo, vsa druga se injecirajo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ni nujno, se pa preživi.

Seveda da se preživi, po možnosti še s kakšnimi trajnimi posledicami
rolleyes-1.gif

Če ti to privoščiš svojemu otroku, potem ne vem kaj ti naj rečem.