Pa ti ves, kaksen je prag za credno imunost pri tem virusu, ki smo ga, mimogrede, s prekuzevanjem, ze dosegli?
66%.
Pa niso to ospice, ki potrebujejo 95% credno imunost.
66%.
Pa niso to ospice, ki potrebujejo 95% credno imunost.
Seveda smo ga. Ko z novimi okuzbami dosezemo vrh in te zacnejo padati, torej, da je odvod novih okuzb negativen, oz da je R0<1, kar pomeni, da vsak okuzeni okuzi manj kot eno novo osebo, pomeni, da je dosezena credna imunost.A si ti zihr da smo ga dosegli?
No dej...pejd pogledat v najbližjo bolnico, jaz jih gledam parkrat na teden in nisem istega mnenja...ko ne bom več gledal ljudi pozitivnih na covid in priklopljenih na kisik, takrat ga bomo dosegli!
Ne bluzi no.Seveda smo ga. Ko z novimi okuzbami dosezemo vrh in te zacnejo padati, torej, da je odvod novih okuzb negativen, oz da je R0<1, kar pomeni, da vsak okuzeni okuzi manj kot eno novo osebo, pomeni, da je dosezena credna imunost.
Mi smo to dosegli z novim letom, tako kot sem napovedal oktobra/novembra.
Seveda, to se steje le v primeru, ko gredo okuzbe nekontrolirane po svoji poti, kar se je pri nas zgodilo.
Kar pomeni, da smo ze krepko cez famoznih 25%, ki jih IJS in nekateri tako radi omenjate, saj je splosna ocena, da je pri SARS-COV2 virusu credna imunost dosezena pri 66% imunosti prebivalstva.
S cepljenji, ki trenutno potekajo, pa bomo zascitili najbolj ranljive, to so 70+ starostniki. Za prebolele pa res ni smisla, da bi se še cepili.
en podatek (ne smem povedat, kje sem ga dobil) je bilo znotraj populacije 18-56 let 13 % prekuženostNe bluzi no.
R je pod 1 z ukrepi.
Brez njih bi okužbe še vedno rasle in nismo niti slučajno še niti blizu 66%
Kaksnimi ukrepi neki. Se Ihan je rekel, da nimamo U od ukrepov, ki so epidemiolosko in znanstveno dokazani.Ne bluzi no.
R je pod 1 z ukrepi.
Brez njih bi okužbe še vedno rasle in nismo niti slučajno še niti blizu 66%
Ja, ce je to podatek o stevilu pozitivnih na testih.en podatek (ne smem povedat, kje sem ga dobil) je bilo znotraj populacije 18-56 let 13 % prekuženost
Zaradi dosti nesmiseln ukrepov, ter še bolj glupega obnašanja ljudi, je trajalo toliko časa. Zdej imaš učinek ukrepov in določenga % prekuženosti. Ki pa je daleč od tvojih 66%.Kaksnimi ukrepi neki. Se Ihan je rekel, da nimamo U od ukrepov, ki so epidemiolosko in znanstveno dokazani.
Hoces reci, da je tri mesece trajalo, da se je krivulja butastih ukrepov obrnila navzdol in to, mimogrede, celo s sproscanji? Sem mislil, da je inkubacijska doba 10-14 dni in ne tri mesece.
Pa pihzda no sej je jasno in logično.
Kdor se ne sme zaradi zdravstvenih razlogov, se mu ni treba in ga ne bo nebo nihče postrani gledal, ker je tako pravilno.
Zato se pa ostali cepimo, če ne zase, pa za njih, solidarno, da jih zavarujemo...sam ne, raje gledaš sam na to kako boš kej dobil od ostalih in iztržil zase čimveč, ko je pa kaj za vrnit družbi...takrat pa glavo v zemljo.
Dragi moji, tole je vzajemna solidarnost, tale epidemija nas postavlja na preizkušnjo kolk smo ljudje z vcepljeno zavestjo po "preživetju" družbe in kolk smo živali ki jih žene nagon po preživetju posameznika
Solidarnost je neka fama zadnjega stoletja. Sto ali več let nazaj nobeden ni vedel za solidarnost, so se moral prekleto potruditi, da so imeli kaj na mizo za postavit in je šlo bolj kot ne iz rok v usta, vsak se je brigal zase, da je preživel. Danes imamo polno rit vsega, vsega je v izobilju in se gremo neko fejkano solidarnost.Dragi moji, tole je vzajemna solidarnost, tale epidemija nas postavlja na preizkušnjo kolk smo ljudje z vcepljeno zavestjo po "preživetju" družbe in kolk smo živali ki jih žene nagon po preživetju posameznika
Celo EU je rekla, da je cilj 70% precepljenost, kar sovpada s 66% imunostjo prebivalstva za dosego credne imunosti. Zakaj bi morali biti 100% precepljeni, ce je credna imunost dosezena ze pri 66%?Hvala za tole samo v tej zahojeni balkanski do konca egoistični družbi tako misleči na žalost izpadejo bedaki.
Glavne face so zahojeni egoistični osebki, izobraženi na you tubu. A ne Andy?
Seveda smo ga. Ko z novimi okuzbami dosezemo vrh in te zacnejo padati, torej, da je odvod novih okuzb negativen, oz da je R0<1, kar pomeni, da vsak okuzeni okuzi manj kot eno novo osebo, pomeni, da je dosezena credna imunost.
Mi smo to dosegli z novim letom, tako kot sem napovedal oktobra/novembra.
Seveda, to se steje le v primeru, ko gredo okuzbe nekontrolirane po svoji poti, kar se je pri nas zgodilo.
Kar pomeni, da smo ze krepko cez famoznih 25%, ki jih IJS in nekateri tako radi omenjate, saj je splosna ocena, da je pri SARS-COV2 virusu credna imunost dosezena pri 66% imunosti prebivalstva.
S cepljenji, ki trenutno potekajo, pa bomo zascitili najbolj ranljive, to so 70+ starostniki. Za prebolele pa res ni smisla, da bi se še cepili.
Tole je lajanje v luno in vsiljevanje lastnega mišlenja.Kako bi šla krivulja BREZ ukrepov, pa lahko vidiš na grafu, predno so bili uvedeni.
In tako bi šla tudi sedaj(ok, malo bolj položno), če ukinemo vse ukrepe.
Takrat smo imeli popoln lockdown, ki je bil edini ucinkovit, ampak takrat smo si ga lahko se privoscili. Po koncu le-tega sem napisal, da se pripravimo na jesen, ker si takega lock-down-a jeseni ne bomo mogli vec privosciti in imel sem prav.Koliko čredne imunosti smo imeli pa aprila ko je bil R0 = 0,5.?