Covid-19 Cepiva

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Tako ali tako je več kot polovica smrti zaradi Covida (ali pa s Covidom) zabeležena na "navadnih" covid oddelkih. Vsaj zadnjih nekaj dni, tednov. Tako da podatki z intenzivne niso tako uporabni kot nasploh iz bolnic.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.057
113
bizi, kateri zdravnik? Za katero oddajo? Je kje to možno videti, prebrati?

CLIO15 Od kje ti ta info? Če poznaš kakšnega osebno, oz. si za njega slišal prek znancev, še ne pomeni, da "vsi" pripadajo necepljenim, če pač ta posameznik tam pripada.
hmm
Nisem napisal da so vsi,
Ampak da so tudi..... in ja okužili so se na sejmu v radgoni , kjer je bil PCT pogoj , sedaj pa kdo je prinesel sranje noter pa je naslednje vprašanje , mirsi bo rekel cepljeni ,drugi bi pa rekli da kdo od testiranih ali pa potečen test , lahko pa samo še zakonsko dovolj uporaben ,

In ja Avstrijci teste skrajšujejo na 24 ur

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.284
-2.490
113
Sej pa enako velja tudi za pozitivne necepljene. Koliko je takih, ki pač na test ne grejo, ker je to samo prehlad in bo že mimo. Glede na izkušnjo, veliko. Npr v našem podjetju se jih večina niti testirat ni šla nikoli. Vseeno pa se je prejšnji teden zgodil nek dogodek in jih je nekaj šlo na test - in samo eden ni bil pozitiven. Noben od teh ni cepljen. Jaz sem z vsemi bil v stiku, večkrat dnevno in ne samo bežno po hodniku, sem cepljen in nisem pozitiven. Ergo cepivo deluje.

Glede tiste statistike pa je tako, da nikjer ni nikoli noben trdil, da ne boš cepljen hospitaliziran. Seveda je možno. Statistika ne zajema oz. ne razločuje blažjega in hudega poteka. Ampak če verjamemo podatku, potem so na ventilatorjih vsi necepljeni in zaenkrat umrli tudi vsi, ali pač?
Tole je veljalo mogoče za čase pred PCT pogoji, danes pa to niti slučajno ne velja.

Lahko da se v vašem podjetju dolgo ni nihče testiral, od srede dalje so se morali pa vsi necepljeni, če so hoteli prit na šiht. Pravtako se bodo testirali vsi necepljeni, ki želijo na avtobus, v trgovski center, v trgovino kupit gate, tankat bencin.... in tudi tisti, ki se prej niso šli testirat - (saj je samo prehlad) - se bodo sedaj šli, ker s testiranjem in pozitivnim izidom pridobijo PCT pogoj za pol leta, ki ti odpre marsikatera vrata - za pol leta. Če ne bodo kaj spremenili, Je beovičeva lepo povedala, da je imunost po bolezni boljša in dolgotrajnejša, kot po cepljenju, zato so pct za prebolele skrajšali iz 8 na 6 mes, za cepljene, ki jim po 6mes že krepko pade zaščita, pa bodo pct, ki traja 9 mes podaljšali .

Danes bi marsikdo še kaj plačal, da mu kdo preskrbi pozitiven test.

Ti nisi zbolel, si imel pač srečo, je pa dejstvo da se okužijo in zbolevajo tudi cepljeni. Tisti edini negativen sedaj tudi misli, da je naravno imun :-(. Oba pa se lahko naslednjič okužita. In okužiš se ne po verjetnostnem računu, ampak se ali pa se ne, kot dobitek na lotu,kjer je verjetnost zadetka zelo majhna, pa jih vseeno dosti igra.

Seveda je stroka v začetku trdila, ne samo da cepljen ne hospitaliziran ampak celo da cepljen ne boš zbolel. (tudi da se ne boš okužil). Je nekaj dni nazaj nekdo tu prilimal link, ne vem al je bil Jerala al Ihan, ki je spomladi trdil, da kdor se danes testira, zagotovo ne bo zbolel.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.213
2.368
113
Ni res, stroka in tudi dejstva govorijo še vedno enako kot prej, zdaj če ti tega ne moreš razumeti, še ne pomeni, da ni res.

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Seveda je stroka v začetku trdila, ne samo da cepljen ne hospitaliziran ampak celo da cepljen ne boš zbolel. (tudi da se ne boš okužil).
Točno. Mislim, da je bil celo govora o tem, da cepljeni ne bodo mogli prenašati bolezni, bilo je sicer zaznati nekaj nesigurnosti ko je govora o morebitni kužnosti cepljenih, kolikor me spomin ne vara. Kar se tiče pa hospitalizacije oz. bolezni z opaznimi simptomi po cepljenju, pa je zagotovo tako, kot si napisal.

Spomnim se tudi primera nekega delodajalca (nek Miljković, niti ni pomembno), ki je govoril, da ne želi necepljene v svoji firmi, da se ne bi okužil in imel hujšega poteka bolezni. Gospod se je verjetno glede na to cepil, kar je seveda povsem ok in o tem ni in sploh ne sme biti debate. Sprašujem se pa, zakaj se je cepil, če ne verjame, da bo kot cepljen imel blage bolezni oz. sploh ne bo zbolel?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.115
648
113
jaz tudi ta teden, močan prehlad, vročine ni blo, boleče grlo, utrujen... sem se samotestiral zaradi ostalih v gospodinjstvu. negativen.
žena se je testirala ker je imela nek pregled tudi negativna. pa je zdej 2 tedna že skoz nekaj prehlajena pa brez glasu.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.360
2.382
113
SV SLO
koliko, pri mladostnikih pa covid ne poteka na nivoju sezonske gripe?
Ne govorim o mladostnikih govorim o šolanih ljudeh srednjih let.
Trenutno družbi in sebi bistveno manj škoduješ, če si cepljen, kot pa da zagovarjaš necepljenje in se sam ne cepiš. Žal. Vem, da imate pravico odločati o svojem telesu, ampak poleg tega imate zato, ker živite, živimo v civilizaciji do civilizacije tudi neko obveznost. In trenutno je to cepljenje. Preprosto kot pasulj za vse, ki jim ni vseeno za civilizacijo in prekleto težko za vase zagledane egoiste, ki v vsem vidijo zarote. In seveda od civilizacije vlečejo samo koristi. Potem pa veselo kršijo vsa pravila, škodujejo sami sebi na 1000 in en način. Ampak ker si to delajo prostovoljno ni nobeden problem. Problem nastane, ko vlada za rešitev leto in pol trajajočega zdravstvenega problema (in EKONOMSKEGA) priporoča cepljenje ja potem gre vse narobe. Laiki, poslušajo laike in ignorirajo uradno medicino.

Najde se najbolj temačen scenarij cepljenja ravno pri tebi, kot da si nekaj ekstra posebnega prenašaš cigaretni dim, alkohol, in druge takšne in drugačne substance edini škodljivi vpliv na tebe pa ima par ml cepiva. To pa je konec, teptanje svobode, demokracije.... Bravo vesoljci.....necepljeni.

• Všeč mi je
Reactions: sandra in Ted

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.080
4.080
113
Clanek v Lancetu, med avtorji sta tudi odstopljena top strokovnjaka FDA, ki opozarja proti tretji dozi:

Although the benefits of primary COVID-19 vaccination clearly outweigh the risks, there could be risks if boosters are widely introduced too soon, or too frequently, especially with vaccines that can have immune-mediated side-effects (such as myocarditis, which is more common after the second dose of some mRNA vaccines,
3
or Guillain-Barre syndrome, which has been associated with adenovirus-vectored COVID-19 vaccines
4
). If unnecessary boosting causes significant adverse reactions, there could be implications for vaccine acceptance that go beyond COVID-19 vaccines. Thus, widespread boosting should be undertaken only if there is clear evidence that it is appropriate.

In 2006, during the early years of the birth of lockdown ideology, the great epidemiologist Donald Henderson warned that if any of these restrictive measures were deployed for a pandemic, the result would be a “loss of trust in government” and “a manageable epidemic could move toward catastrophe.” Catastrophe is exactly what has happened. The current regime wants to point the finger toward the noncompliant. That is no longer believable. They cannot delay the inevitable for much longer: responsibility for this catastrophe belongs to those who embarked on this political experiment in the first place.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.778
5.911
113

Priponke

• E_ZL-VkXMAIidGx.png
    E_ZL-VkXMAIidGx.png
    216,3 KB · Ogledi: 94
  • Wow
Reactions: BornSkeptic

koliko

Guru
21. avg 2007
4.360
2.382
113
SV SLO
Clanek v Lancetu, med avtorji sta tudi odstopljena top strokovnjaka FDA, ki opozarja proti tretji dozi:

Sem danes slišal zgodbico o klošarju, ki se je za 50 eur šel cepit za "pičkice", da so le te dobile PCT. Mislim, da je to storil 9 x in še vedno živi. Ti tvoji bivši strokovnjaki so iz razloga bivši. Zdaj lapajo neumnosti proti nekdanjim delodajalcem in ti pobiraš te izmišljotine kot sveto resnico.

Tiso o Avstraliji so večinoma izmišljotine ker je pač daleč in je malo težje preveriti resnico. Od sorodnika sem izvedel, da se v Avstraliji striktno držijo predpisov, jih spoštujejo, ker so kazni zelo visoke in si običajen delavec ne more privoščiti, da bi šel na ulice protestirat, kot pri nas v Ljubljani. Tam enkrat zajebeš in si zajeban celo življenje. Res pa je tudi, da imajo tam doli prav tako težave z levičarji in anticepilci. Ampak jih je bistveno manj, kot pri nas. Jih zatrejo v kali na human način. (nimajo več takih pravic, kot bi jih imeli, če bi bili običajni državljani) .....

• Haha
Reactions: BornSkeptic

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Ta PCT pogoj je tako zelo enostavno zaobiti in to iz razloga, da se ne preverja zraven osebni dokument ( kar se tako večinoma ne more). Sam poznam kar nekak oseb, ki imajo poskeniran dokument od cepljene osebe. Kontrolirati ga ne more nobeden. Večina niti ne poskenira ampak samo pogleda pogoj. Da te nek inšpektor pohakla je pa tako minimalna možnost. Sedaj a je tega toliko, da bi kakorkoli vplivalo ne vem a vseeno se dogaja.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Zakaj se nas primerja z drugimi narodi in kaže na to kako smo slabi? Zakaj bi moral biti kot Danci, ali Avstralci, če pa smo Slovenci? Včasih smo bili ponosni na to, zdaj pa nam politiki pravijo da ne smemo več biti, ampak da smo slabi in so oni boljši. A je tak politik vreden svojega položaja, jaz mislim da ne. Prav predstavnik ljudstva bo imel rad Slovence take kot smo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen