Sej pa enako velja tudi za pozitivne necepljene. Koliko je takih, ki pač na test ne grejo, ker je to samo prehlad in bo že mimo. Glede na izkušnjo, veliko. Npr v našem podjetju se jih večina niti testirat ni šla nikoli. Vseeno pa se je prejšnji teden zgodil nek dogodek in jih je nekaj šlo na test - in samo eden ni bil pozitiven. Noben od teh ni cepljen. Jaz sem z vsemi bil v stiku, večkrat dnevno in ne samo bežno po hodniku, sem cepljen in nisem pozitiven. Ergo cepivo deluje.
Glede tiste statistike pa je tako, da nikjer ni nikoli noben trdil, da ne boš cepljen hospitaliziran. Seveda je možno. Statistika ne zajema oz. ne razločuje blažjega in hudega poteka. Ampak če verjamemo podatku, potem so na ventilatorjih vsi necepljeni in zaenkrat umrli tudi vsi, ali pač?
Tole je veljalo mogoče za čase pred PCT pogoji, danes pa to niti slučajno ne velja.
Lahko da se v vašem podjetju dolgo ni nihče testiral, od srede dalje so se morali pa vsi necepljeni, če so hoteli prit na šiht. Pravtako se bodo testirali vsi necepljeni, ki želijo na avtobus, v trgovski center, v trgovino kupit gate, tankat bencin.... in tudi tisti, ki se prej niso šli testirat - (saj je samo prehlad) - se bodo sedaj šli, ker s testiranjem in pozitivnim izidom pridobijo PCT pogoj za pol leta, ki ti odpre marsikatera vrata - za pol leta. Če ne bodo kaj spremenili, Je beovičeva lepo povedala, da je imunost po bolezni boljša in dolgotrajnejša, kot po cepljenju, zato so pct za prebolele skrajšali iz 8 na 6 mes, za cepljene, ki jim po 6mes že krepko pade zaščita, pa bodo pct, ki traja 9 mes podaljšali .
Danes bi marsikdo še kaj plačal, da mu kdo preskrbi pozitiven test.
Ti nisi zbolel, si imel pač srečo, je pa dejstvo da se okužijo in zbolevajo tudi cepljeni. Tisti edini negativen sedaj tudi misli, da je naravno imun :-(. Oba pa se lahko naslednjič okužita. In okužiš se ne po verjetnostnem računu, ampak se ali pa se ne, kot dobitek na lotu,kjer je verjetnost zadetka zelo majhna, pa jih vseeno dosti igra.
Seveda je stroka v začetku trdila, ne samo da cepljen ne hospitaliziran ampak celo da cepljen ne boš zbolel. (tudi da se ne boš okužil). Je nekaj dni nazaj nekdo tu prilimal link, ne vem al je bil Jerala al Ihan, ki je spomladi trdil, da kdor se danes testira, zagotovo ne bo zbolel.