Covid-19 Cepiva

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.225
4.071
113
Preverjeno iz prve roke, da to ne velja, ker odlok je res malo butasto napisan ampak če prebereš do konca rabi PCT pogoj samo zunanji mehanik, potnik itd ki pride v bolnico brez zdravstvenih težav, oziroma ne potrebuje terapije.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.885
6.962
113
Preverjeno iz prve roke, da to ne velja, ker odlok je res malo butasto napisan ampak če prebereš do konca rabi PCT pogoj samo zunanji mehanik, potnik itd ki pride v bolnico brez zdravstvenih težav, oziroma ne potrebuje terapije.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.319
-2.625
113
Če pa tebi nekje niso preverili pct-ja, še ne pomeni, da ni zakonsko potreben.
Torej k zdravniku na cepljenje le s pogojem pct. Enako kot za v gostilno.
Pa saj je en pred kratkim nalimal link iz ZD maribor, kjer zahtevajo pct pogoj za cepljenje,
Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor
Množično cepljenje poteka: - v ponedeljek, od 14.00 do 19.00 v ZD Maribor, ... Občanke in občani, ki se želijo cepiti, morajo izpolnjevati PCT pogoj ...

Poklukar je sicer rekel, da se bo to spremenilo, ampak se še ni.
Tako je sedaj, dokler US ne bo PCT pogoja razglasilo za protiustavnega, ke si ga Janša ne bo prej podredil.. Ker to kar se dogaja je fašizem in apartheid.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Kje si to preveril iz prve roke? A ker je pa minister rekel pa ne velja al kako si to predstavljajo? Odlok je zakonska zanka. Vodijo nas amaterji.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.512
1.225
113
Trajno? Misliš dokler ti ne rečejo da za podaljšanje potrebuješ booster na pol leta?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Noben ni preverjal, ko sem šel z kolegom k zdravniku.
BTW jaz izpolnjujem pogoje trajno že od maja.
Ja, to še ne pomeni, da to ne velja, ker je odlok napisan bedasto. Tudi jaz že od maja izpolnjujem pogoje, beri, sem polno cepljen. To pa še ne pomeni, da me ne motijo gluposti, ki se jih gredo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Če niso spremenili odloka in če se greš točno po črki odloka, to žal drži. Zdaj pa, če se je direktor ZD odločil, da se odloka ne bo držal do pike natančno, ker je skregan z zdravo pametjo še ne pomen, da se mu ne more tja pripeljat nek nadebudni inšpektor, ki bo iskal dlako v jajcu. Zakonskih aktov se ne piše in sprejema v soboto popoldne na laptopu na dopisnih sejah. Ta del jim še ni jasen.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.665
15.712
113
Glede delovanja ZD se strinjam. Ali ima direktor ZD "čez" tudi cepljenje, ki se ne izvaja v ZD ampak na čisto drugi lokaciji?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.676
9.473
113
Potem pa daj namesto direktorja ZD vodjo cepilnega mesta. Saj se še spomniš, kako je užaljeni Kaco pošiljal inšpekcijo v Kočevje.....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.665
15.712
113
No potem bom pa rekel, da imam srečo, da urejam zadeve tam kjer jih urejam :)

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.319
-2.625
113
No po mojih praktičnih izkušnjah sodeč to ne drži. Ne za cepljenje, ne za obisk zdravnika.
Vladni odlok je še v veljavi, če ga pa v praksi ne upoštevajo (beri=kršijo) pa ne pomeni da ni več v veljavi.
Verjamem pa, da ga v večini ne upoštevajo, ker je Poklukar rekel, da bodo z naslednjim tednom ta odlok spremenili, pa rekel da ni treba upoštevati.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.319
-2.625
113
Potem pa daj namesto direktorja ZD vodjo cepilnega mesta. Saj se še spomniš, kako je užaljeni Kaco pošiljal inšpekcijo v Kočevje.....
Kaj pa če bi kdo dal prijavo, da na cepilnem mestu ne preverjajo PCT pogoja? Ki je po veljavnem odloku danes obvezno.
Hehe grem stavit, da inšpektorji nebi imeli časa prit in preverit situacije.